AfterDawn logo

Kiinassa ei ole julkaistu pelejä kuukausiin – Ensimmäiset saivat nyt luvan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Kiina yllätti pelimarkkinat maaliskuussa jäädyttämällä uusien pelien julkaisun maassa. Valtio haluaa hillitä pelien aiheuttamia yhteiskunnallisia haittavaikutuksia rajoitusten avulla. Käytännössä viranomaiset tarkistavat pelin ennen kuin se saa julkaisuluvan.

Sääntelyn takia uusia pelejä ei ole julkaistu Kiinassa maaliskuun jälkeen, mutta nyt noin 80 peliä on saanut viranomaisilta julkaisuluvan. Listalla olevien julkaisijoiden nimien sijaan mediassa on keskusteltu enemmän siitä, kenen nimiä listalla ei ole. Eniten ihmetystä on aiheuttanut Tencentin puuttuminen – kyseessä on kuitenkin Kiinan teknologiasektorin yksi kirkkaimmista kruununjalokivistä.

Kiinassa on herännyt huolta likinäköisyyden yleistyminen sekä pelien sisältämän väkivallan ja eroottisen sisällön vaikutukset kansalaisiin. Yhtälailla maassa on kannettu huolta pelien aiheuttamasta addiktiosta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT