AfterDawn logo

Google muuttaa hakukonettaan – Mobiilisivut jyräävät vanhat sivut

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Googlen mukaan jo puolet sen esittämistä hakutuloksista on indeksoitu vuoden 2016 lopulla käyttöönotetulla mobile-first-menetelmällä. Syy uuteen indeksointimenetelmään on hyvin käytännönläheinen: suurin osa hakukoneella tehdyistä hauista tulee mobiililaitteista, joten sivujen mobiiliversiot olisi tällöin syytä indeksoida.

Muutoksella ei ole merkitystä jos verkkosivut on suunniteltu responsiivisiksi eli sivujen ulkoasu mukautuu käyttäjän päätelaitteen mukaan. Mobile-first-indeksointi vaikuttaa kuitenkin silloin kun sivusta on olemassa sisällöltään poikkeavat mobiili- ja desktop-versiot. Tässä tapauksessa Google huomioi mobiilisivun ja mobiilisivun hakukoneoptimointi vaikuttaa desktop-sivun sijaan näkyvyyteen.

Virallinen siirtyminen mobile-first-indekstointiin alkoi tänä vuonna, vaikka Google onkin testannut sitä vuodesta 2016 lähtien. Mobiilisivua priorisoidaan myös AMP-sivujen edelle.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT