AfterDawn logo

Muistatko IRC-Gallerian? Sen perustamisesta on 18 vuotta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Suomalaisen sosiaalisen median uranuurtajiin lukeutuva IRC-Galleria täyttää tässä kuussa 18 vuotta. Se on yksi maailman vanhimmista edelleen käytössä olevista sosiaalisen median palveluista.

Alun perin IRC:n käyttäjille perustettu kuvapalvelu tavoitti kultakaudellaan jopa 85 prosenttia 15–24-vuotiaiden ikäryhmästä. Kansainvälisen kilpailun puristuksessa IRC-Galleria on kuitenkin menettänyt merkitystään, kun suomalaiset ovat siirtyneet yhdysvaltalaisiin palveluihin. Tällä hetkellä suosituimpia palveluita ovat esimerkiksi Facebook ja Instagram.

IRC-Gallerialla on kuitenkin omat pienet vetovoimatekijät edelleen. Omien teinivuosien muistelointi on lisännyt palvelun käyttöä. IRC-Gallerian toimitusjohtaja Jari Jaannon mukaan kriittisyys Facebookia kohtaan on myös kasvattanut IRC-Gallerian käyttöä.

Nykyisin palvelua käyttää 100 000 suomalaista kuukausittain ja viime vuosien aikana palvelun käytössä on korostunut voimakkaimmin uusiin ihmisiin tutustuminen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT