AfterDawn logo

Suosituimmat haut Googlessa vuonna 2018

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

YouTube paljasti aiemmin tämän vuoden suosituimmat nettivideot ja nyt Google julkaisi listan suosituimmista nettihauista. Vähemmän yllättäen suosituimmat aiheet liittyivät isoihin uutisaiheisiin.

Listan ykkösenä on vuoden alussa järjestetyt presidentinvaalit ja toisena on iso poliisioperaation syksyllä aiheuttanut Airiston helmi. Vuoden lopulla Pohjanmaalla alkanut tuhkarokkotapaus oli niin ikään sen verran suuri puheenaihe, että se nousi listalla kolmanneksi. Muita suosittuja hakuja olivat aktiivimalli, GDPR ja Oodi-kirjasto.

Googlen julkaisemalla listalla on siis niin sanotusti trendaavimmat yhteiskunnalliset hakuaiheet eli ne aiheet, joiden suosio on kasvanut suhteellisesti kaikista voimakkaimmin. Nämä aiheet eivät siis välttämättä ollut hakumäärillä mitattuna kaikkein suosituimpia.


Google-hauissa eniten suosioita lisänneet aiheet vuonna 2018

  1. Presidentinvaalit
  2. Airiston helmi
  3. Tuhkarokko
  4. Kuunpimennys
  5. Kansalaisaloite
  6. Aktiivimalli
  7. GDPR
  8. Kalastajatorppa
  9. Oodi
  10. Liike Nyt!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT