AfterDawn logo

Google+:n sulkemista nopeutetaan – Lataa tietosi talteen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google kertoi lokakuussa aikovansa sulkea Google+-yhteisöpalvelun tavallisilta käyttäjiltä vuoden 2019 elokuuhun mennessä. Internetjätti on kuitenkin päättänyt aikaistaa pahasti epäonnistuneen palvelun alasajoa ja se suljetaankin jo ensi vuoden huhtikuussa.

Lopettamispäätöksen taustalla oli palvelun hyvin alhainen käyttöaste, minkä takia Google ei ollut myöskään halukas uhraamaan resursseja Google+:n jatkokehitykseen. Näin ollen Google näki parhaimmaksi vain ajaa yhteisöpalvelunsa alas. Marraskuussa Google+:n rajapinnasta löytyi vielä ohjelmointivirhe, joka aiheutti uhan palvelun käyttäjille. Google tietysti paikkasi virheen, jota ei ilmeisesti ehditty hyödyntää mitenkään.

Ohjelmointivirhe herätti Googlen sisällä keskustelun siitä, että olisiko Google+ syytä sulkea nopeammin kuin oli alun perin ajateltu. Keskusteluissa päädyttiin lopulta siihen, että alasajo aikaistetaan neljällä kuukaudella.


Omat tiedot voi varmuuskopioida Google+:sta näiden ohjeiden avulla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT