AfterDawn logo

Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Verkkokauppa.com on jo monena vuotena julkaissut kuluvan vuoden huolletuimmat- ja palautetuimmat tuotteet. Perinne jatkuu taas tänä vuonna uudella listalla. Syy miksi Verkkokauppa.com paljastaa listojaan, ovat tietysti liiketaloudellisia, vaikka yhtiö haluaakin puhua läpinäkyvyydestä kunnioitettuna arvona.

Mitä vähemmän Verkkokauppa.comista ostetaan tuotteita, jotka kaipaavat huoltoa tai ovat laadultaan sellaisia, että niitä palautetaan herkästi, sitä vähemmän yhtiölle koituu ylimääräisiä kuluja. Tässä tapauksessa on siis sekä kuluttajan että kauppiaan etu, että asiakas saa juuri sellaisen tuotteen kuin hän haluaakin. Informatiivisiin ja selkeisiin tuoteselosteisiin on siis myös syytä panostaa.

Vaikka Verkkokauppa.com suositteleekin välttämään listoilla mainittuja tuotteita, niin tuote on voinut päätyä listalle ilman omaa syytä. Esimerkiksi Sennheiser HD 660 S -kuulokkeiden ostajille on saattanut tulla yllätyksenä, että kuulokkeissa käytetään 6,3 millimetrin audioliitintä. Tietoa ei mainita Verkkokauppa.comin tuotesivuilla. Paketin mukana tulee kuitenkin 3,5 millimetrin adapteri, mutta se ei välttämättä miellytä kaikkia kalliiden kuulokkeiden ostajia.


Palautusten sijaan kannattaa ehkä seurata tarkemmalla silmällä Verkkokauppa.comin huolletuimpien laitteiden listoja.

5 KOMMENTTIA

pkaksp1/5

Mitä väliä sillä on että liitin on mallia suurempi jos kerran adapteri tulee mukana?

mcmopo2/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:

Mitä väliä sillä on että liitin on mallia suurempi jos kerran adapteri tulee mukana?

Iso liitin tuo vipuvartta joka voi vahingoittaa laitetta tai liitintä rasituksessa enemmän kuin normaalisti. (esim. Puhelin taskussa).

user_org (vahvistamaton)3/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:

Mitä väliä sillä on että liitin on mallia suurempi jos kerran adapteri tulee mukana?

Iso liitin tuo vipuvartta joka voi vahingoittaa laitetta tai liitintä rasituksessa enemmän kuin normaalisti. (esim. Puhelin taskussa).

Jep, voi olla todella rankka riipuen adapterista, eli jos on sellainen lyhyt kiinteä palikka niin voimat on suuret, ja voi olla kooltaan sellainen ettei mahdu paikalleen (jos laitteessa on ahdas tila) Tuollaisia käyttäneet ovat oppineet välttään.

Mutta jos on pidempi johdollinen adapteri, niin ongelma pienempi, mutta ei sekään ongelmaton, ja tilantarvetta sekin lisää. Ja ihan tarpeeton ongelma jos käyttäjällä ei laitteita joissa tarvitsisi isompaa plugia (ja jos välillä tarvii niin niissä käyttökohteissa pienestä isompaa adapteri vähemmän ongelmallinen kuin päinvastoin).

Uutisessa mainitussa kuulokkeessa mukan tulleet adapterit ilmeisesti johdollisia, luonollisesti laite ensisijaisesti suunnitelltu muuhun kuin pikkuplugin käyttöön, joten tuskin tietoisesti siihen käyttöön ostettaisiin.

Markkinointi virhe ilman muuta, kauppa mainostaa tuotetta " HD 660 S toimii täydellisesti eri äänilähteissä, kuten mobiililaitteet ja näin ollen antaen sinulle uskomattoman kuuntelukokemuksen missä ikinä oletkin" Niin asiakkaan on syytäkin olettaa että on täydellinen mobiililaitteessa ja asia uskomattoman luulisi tarkoittavan hyvää kokemusta, eikä jotain kuviltetua huonomaan (uskomaton).

Luonollisesti jos tiedostavat ongelman, mutta siitä huolimatta jatkavat markkinointia, niin marginaalit sen verran hyviä että ei kannata asiakaslähtöisesti kertoa asioista.

Itse uutisesta yllättävää, listalla ei osunut silmään kaupan omia tuotemerkkejä, en sitä kuitenkaan tulkitse että olisivat jotenkin laadultaan parantuneet, osa on sellaisia venäläisiä peräsuolen päristimiä.

avthein4/5

Aikoinaan tuo tarpeettoman iso kuulokkeiden liitin vaihdettiin omatoimisesti pienempään ja yleisempään elektroniikkatyökalujen (kolvi, sivuleikkurit uusi pistoke jne.) avulla.

Sitten kuulokevalmistajat tajusivat laittaa pienemmän liittimen ja adapterin jolla sai kytkettyä isompaan reikään.

lettas5/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:

Mitä väliä sillä on että liitin on mallia suurempi jos kerran adapteri tulee mukana?

Iso liitin tuo vipuvartta joka voi vahingoittaa laitetta tai liitintä rasituksessa enemmän kuin normaalisti. (esim. Puhelin taskussa).

Tuossa kyseisessä mallissa ei ole kuvatunlaista liitintä. Saattaa se silti olla monelle mobiilikäyttäjälle turhan tilaa vievä:

https://cdn.verk.net/images/19/2_437447-385x413.jpeg

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT