AfterDawn logo

Putin seurasi Twitterin poistamaa vale-Putinia

Jami Virtanen Jami Virtanen

Twitter on poistanut palvelustaan valetilin @putinRF_eng, joka on esittänyt Venäjän presidentti Vladimir Putinia.

Valetilien poistoa ei Twitterin viimeaikaisten toimien valossa voi pitää erikoisena, sillä yhtiö on ilmoittanut poistaneensa 70 miljoonaa tiliä palvelustaan touko- ja kesäkuussa taistelussaan valeuutisia vastaan.

Erikoisen tapauksesta tekee se, että Putinin henkilökohtainen tili on Engadgetin mukaan seurannut tiliä. Valetilin uskottiin kauan olevan Putinin englannin kielinen tili. Valetilillä oli yli miljoona seuraajaa ja se ehti toimia kuusi vuotta ennen poistoa.

Valetili oli keskittynyt pääpiireittäin twiittaamaan virallisia linkkejä ja kuvia Putinin julkisista esiintymisistä. Osa twiiteistä on jopa päätynyt eri uutisorganisaatioiden, kuten BBC:n, uutisiin asti. Twitterin virallisen selityksen mukaan Venäjän viranomaiset antoivat yhtiölle vinkin tilistä, jonka jälkeen Twitter päätyi poistamaan tilin sen rikottua yhtiön sääntöjä.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT