AfterDawn logo

Apple kehittää autonomisia järjestelmiä – Autohaaveet unohdettu?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Uutiskanava CNN on julkaissut videopätkän Applen toimitusjohtaja Tim Cookin haastattelussa, joka ilmeisesti tehtiin jo lokakuun puolella. Haastattelun painotetaan vähemmistökysymyksiä, mutta lopussa päästään myös yhtiön liiketoimintaan liittyviin kysymyksiin.

Haastattelija Christiane Amanpour tiedusteli Cookilta Applen suunnitelmista itsestään ajaviin autoihin liittyen. Cookin vastaus ohjautui autonomian kehitykseen, joten hän ei käytännössä vastannut kehittääkö Apple omaa autoa vai ei. Sen sijaan Cook paljasti autonomisten järjestelmien olevan Applen mielenkiinnon kohteena. Apple ei siis kehitä autonomisen ajamisen mahdollistavaa järjestelmää, vaan autonomia halutaan tuoda useisiin tuotteisiin ja laitteisiin.

Cook mainitsi haastattelussa myös, että Apple keskittyy nimenomaan autonomian ohjelmistolliseen osuuteen. Se on melko vahva viite siihen suuntaan, että Apple kehittäisi itsestään ajavat autot mahdollistavaa ohjelmistoa. Näin ollen Apple haluaisi markkinoida ohjelmistotuotetta kyytipalveluille tai autovalmistajille.


Haastattelu on katsottavissa alta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT