AfterDawn logo

Tiedostoja hävittänyt Windows 10 -päivitys tulee taas saataville

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Lokakuun alussa Microsoft esitteli Windows 10:lle kehitetyn ison October 2018 Update -päivityspaketin, mutta ohjelmistojätti joutui pian ottamaan sen kokonaan pois jakelusta. Joissain tapauksissa päivityksen asentaminen saattoi hävittää henkilökohtaisia tiedostoja.

Päivityksen korjattua versiota on päässyt kokeilemaan beta-testaajana, mutta vasta nyt October 2018 Update on tulossa laajempaan jakeluun. Ongelma oli sen verran kinkkinen, että sen korjaamisessa meni isolta softatalolta kuukausi aikaa. Tällä kertaa Microsoft on kuitenkin hyvin varovaisen linjan jakelun suhteen: päivitys tulee saataville pienelle joukolle kerralla Windows Updaten kautta ja asentaminen onnistuu vain jos järjestelmässä ei ole epäyhteensopivuutta aiheuttavia ohjelmia.


Microsoft aikoo jatkossa kiinnittää enemmän huomiota laadunvalvontaan, jottei vastaavia ongelmia päätyisi valmiiseen ohjelmistoon.

3 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/3

Lainaus:

Microsoft aikoo jatkossa kiinnittää enemmän huomiota laadunvalvontaan

NO ois kyllä ihan kiva :D

Nikotiko2/3

"Microsoft aikoo jatkossa kiinnittää enemmän huomiota laadunvalvontaan, jottei vastaavia ongelmia päätyisi valmiiseen ohjelmistoon."

Eikös Microsoft juuri potkinut hyvänkokoisen sakin väkeä ulos talosta jotka tekivät laaduntarkkailua ja testausta? Juuri sen takia Windows 10 päivitykset on ollut aika surkealla tasolla.

Vähän olen miettinytkin, että kauanko kestää tajuta virhe.

rotwalli3/3

Latailin tuon päivityksen tiedostona ja asensin sen. Mitään ongelmia ei ole esiintynyt asennuksen tai käytön aikana. Asennusohjelma tosin tarkistaa ensin, että laitteisto on yhteensopiva päivityksen kanssa. Näyttää siis siltä, että päivitys on nyt toimiva.
Tiedoston voi ladata täältä (suomenkielinen):
https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT