AfterDawn logo

Facebook kärsii kadosta – Oculuksen entinen toimitusjohtaja siirtyy sivuun

Jami Virtanen Jami Virtanen

Oculuksen entinen toimitusjohtaja Brendan Iribe on ilmoittanut eroavansa Facebookin palveluksesta.

Iribe ei ole ensimmäinen iso nimi, joka on viime aikoina lähtenyt Facebookilta. Kerroimme asiasta viimeksi vajaa kuukausi sitten, kun Instagramin perustajat ilmoittivat lähtevänsä somejätin palveluksesta. Iribe kertoi päätöksestään Facebook-päivityksessä, jossa kertoi "siirtyvänsä eteenpäin kuuden upean vuoden jälkeen". Iribe ei kuitenkaan kertonut syytä lähdölleen.

Brendan Iribe oli mukana perustamassa Oculusta ja auttamassa Riftin keksijä Palmer Luckeytä julkaisemaan ensimmäisen version VR-silmikosta Kickstarterissa vuonna 2012. Iribe toimi yhtiön toimitusjohtajana aina vuoteen 2016, jolloin hän siirtyi yhtiön PC-based Rift VR-osaston johtoon.

Facebookilta on viimeisimmän vuoden aikana lähtenyt monia Facebookiin yritysoston mukana siirtyneitä henkilöitä, kuten WhatsAppin perustaja Jan Koum, Instagramin perustajat Kevin Systrom ja Mike Krieger sekä Oculukselta Palmer Luckey. Erojen taustalla on ollut tyytymättömyyttä ja muuta eripuraa Facebookin linjaa kohden, joten huolimatta siitä, että Iriben lähtö näyttää sujuneen yhteisymmärryksessä, saattaa taustalta paljastua vielä muuta ajan kuluessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT