AfterDawn logo

Imuriyhtiö perustaa sähköautotehtaan Singaporeen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Kodinkoneistaan tunnettu Dyson kertoi vuonna 2017 aikeistaan laajentua sähköautomarkkinoille. Nyt suunnitelmissa on otettu ensimmäinen iso askel eteenpäin, sillä yhtiön hallitus on päättänyt rakentaa oman sähköautojen kokoonpanolaitoksen Singaporeen.

Dysonin tavoitteena on aloittaa autotehtaan rakentaminen tämän vuoden joulukuussa ja tuotantokunnossa sen pitäisi olla vuonna 2020. Mikäli yhtiön suunnitelmiin ei tule ylimääräisiä viivästyksiä, voidaan ensimmäinen Dyson-merkkinen sähköauto tuoda markkinoille vuonna 2021. Yhtiön perustaneen James Dysonin mukaan yhtiö aikoo lanseerata täysin uudenlaisen sähköauton.

Ensimmäiseksi markkinoille tulee todennäköisesti high-end-markkinoille tarkoitettu ajoneuvo ja myöhemmässä vaiheessa Dyson lähtee massamarkkinoille hieman edullisemmilla autoilla. Koska Dysonilla ei ole ennestään kokemusta sähköautoista, joutuu yhtiö kokoamaan oman tiimin alusta lähtien itse. Käynnissä onkin yli 300 insinöörin rekrytoinnit Hullavingtonin tutkimuskeskukseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT