AfterDawn logo

Microsoftin perustaja menehtyi syöpään

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Bill Gatesin kanssa ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustanut Paul Allen on kuollut 65-vuotiaana. Allen paljasti ennen kuolemaansa sairastavansa non-Hodgkinin lymfoomaa ja saavansa hoitoa siihen. Sairaus koitui kuitenkin lopulta hänen kohtalokseensa.

Allen oli mukana Microsoftin toiminnassa alkuvaiheessa, mutta hän sittemmin vuoden 1983 jälkeen hän ei ole ollut kovin aktiivinen ohjelmistojätin toiminnassa. Hän kuitenkin omisti suuren siivun Microsoftin osakkeista, jotka tekivät hänestä erittäin varakkaan. Forbesin laskelmien mukaan Allen oli maailman 44. rikkain ihminen noin 20 miljardin dollarin omaisuudella.

Hän sairasti non-Hodgkinin lymfoomaa jo vuonna 2009, mutta tuolloin tuolloin hoidot riittivät nujertamaan taudin. Syöpä uusiutui tänä syksynä.

Allen oli aktiivinen filantropisti ja lähti esimerkiksi mukaan Bill Gatesin haasteeseen lahjoittaa suurimman osan varallisuudesta hyväntekeväisyyteen. Allenin omaisuutta ja hyväntekeväisyysprojekteja hallinnoitiin Vulcan-nimisen yhtiön kautta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT