AfterDawn logo

Uudet Volvot ohjautuvat Nvidian piirien voimalla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Teslan sähköautoissa käytetään Nvidian kehittämiä piirejä, jotka hoitavat autojen autonomiseen ohjautuvuuteen tarvittavien tietojen käsittelyn, mutta yhtiö on sittemmin signaloinut aikeista siirtyä omiin piireihin. Nvidia on kuitenkin löytänyt uusia kumppaneita muualta, uusin asiakas on Volvo.

Nvidia on kertonut Volvon tilaavan siltä tekoälylaskentaan tarvittavia Drive AGX Xavier -laskentapiirejä uuden sukupolven autoihin. Piirien avulla Volvo toteuttaa tuleviin autoihinsa teknisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat tehtävien autonomisen suorittamisen. Piirit eivät vielä mahdollista autojen täysin itsenäistä ohjautumista, vaan autolle voidaan antaa ohjausvastuu tietyissä erikoistilanteissa (Level 2+ -ohjautuvuus).

Toimitettavan teknologian avulla Volvon autoihin on tulossa kuljettajan vireystilaa ja keskittymistä tarkkaileva järjestelmä. Lisäksi ajoneuvot kykenevät havainnoimaan koko ympäristöä jatkuvasti.


Nvidian Drive AGX Xavier -pohjaisten autojen tuotanto alkaa näillä näkymin 2020-luvun alussa.

1 KOMMENTTI

Dafly1/1

Level 2 -tasolla pitää koko ajan seurata auton liikkumista, joten ei sitä kovin hyödyllisenä voi pitää. Melkein mieluummin ajaa itse. Vasta level 4 antaa kuljettajalle jo paljon vapautta ja vain joissakin tilanteissa pitää ohjata itse. Level 5 on jo täysi automaatio, tämän saavuttamiseen on vielä matkaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT