AfterDawn logo

EU: Suoratoistopalveluiden sisällöstä kolmannes oltava eurooppalaista

Jami Virtanen Jami Virtanen
3 kommenttia

Euroopan parlamentti on äänestänyt läpi lain, jonka mukaan Euroopassa toimivien suoratoistopalveluiden tarjonta on oltava vähintään 30% eurooppalaista.
Luvuin 542 - 132 läpi mennyt laki vaatii, että esimerkiksi Netflixin ja HBO:n kaltaisten palveluiden tv-sarjoista sekä elokuvista 30% pitää olla tuotetta EU-alueella.

Suomen kolmestatoista edustajasta neljä vastusti sekä Vasemmistoliiton Merja Kyllönen äänesti tyhjää, muiden suomalaisten kannattaessa ehdotusta. Laki vaatii vielä EU:n neuvoston hyväksynnän, mutta sen uskotaan astuvan voimaan tämän vuoden joulukuussa. Voimaantulon jälkeen jäsenmailla on 20 kuukautta aikaa toimeenpanna uudet kiintiöt.

Esimerkiksi Netflixin tarjonnasta nykyään jo melkein kolmasosa on eurooppalaista tuotantoa EU:n alueella, Euroopan komission digiasioista vastaavan Roberto Violan mukaan. EU:n alueella toimiville TV-kanaville on olemassa jo ennestään vastaavanlainen kiintiö.


3 KOMMENTTIA

D00mer1/3

Joo mikä helvetin idea tässkin nyt taas on?

Taeco2/3

Mites palvelut, jotka keskittyvät nimenomaan jonkun tietyn maan tuotannon tuotannon suoratoistoon? Kuten esimerkiksi Crunchyroll, jonka kaikki sisältö on Japanilaista/Kiinalaista? Ja EU:ssa ei tuoteta aikuisille tai nuorille suunnattua animoitua sisältöä, niin mitäs ne sitten sinne voi lisätä?

Taeco3/3

Edit: tuplat

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT