AfterDawn logo

Suomalaiselokuvan Aasian valloitus tyssäsi piratismiin

Jami Virtanen Jami Virtanen

Suomalaiselokuva Pihalla sai tarjouksen Kiinan ja Taiwanin elokuvalevityksestä.
Tarjous kuitenkin vedettiin takaisin sen jälkeen, kun jakelija huomasi, että elokuvasta on vuodettu piraattiversio Kiinan tekstityksillä. Tuottaja Tom Norrgrannin mukaan elokuvan levitys Kiinassa olisi ollut tärkeä virstanpylväs suomalaiselle elokuvalle myös sen takia, että elokuvassa käsitellään muun muassa homoseksuaalisuutta.

- Eihän me rahan takia sitä sopimusta oltu viemässä läpi. Pikemminkin halusimme jakelusopimuksen sen takia, että harvempi kotimainen elokuva myydään Aasiaan - saati sensuurin rajoittamaan Kiinaan, selvittää Norrgrann.

- Oli tosiaan harmittava takaisku. Piratismille ei kuitenkaan meidän kokoinen pikkufirma oikein mitään pysty tekemään. Toivottavasti ensi kerralla sitten, Norrgrann jatkaa.

Pihalla saa suomen ensi-iltansa 30.11.2018. Elokuva käsittelee kahden teini-ikäisen pojan kesäromanssia, kaoottisia perhesuhteita ja itsensä löytämistä. Elokuvan pääosissa nähdään YLEn Uusi Päivä -televisiosarjastakin tuttu Valtteri Lehtinen sekä Mikko Kauppila. Muissa elokuvan rooleissa nähdään mm. Sanna Majuri, Sami Huhtala, Juho Keskitalo ja Mirja Oksanen.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT