AfterDawn logo

Spotify yhä tarkempi perhetilauksen käyttäjistä, pyytää osoitteen vahvistusta GPS:llä

Matti Robinson Matti Robinson

Spotifyn maksullisten palveluiden käyttäjät tunnetusti tuottavat ilmaispalvelua käyttävienkin puolesta rahaa artisteille, mutta yhtiö on varuillaan käyttäjistä, jotka saattavat elää siivellä käyttäen maksullista palvelua ehtojen ulkopuolella.

Perus Premium-palvelu irtoaa alle kympillä kuussa, mutta hieman kalliimmalla saa perhetilauksen, jolla pääsee kuuntelemaan musiikkia peräti kuusi henkilöä yhtäaikaisesti. Luonnollisesti käyttäjien tulee olla perheenjäseniä, ja vielä tarkemmin asua samassa osoitteessa.

Tähän asti siihen on riittänyt, että osoitetiedot ovat samat, mutta Spotify on alkanut olla entistä tarkempi käyttäjien suhteen. Nyt Spotify on alkanut kysyä käyttäjiltä asuinpaikan vahvistusta sähköpostitse, kertoo saksalainen Spiegel Online.

Heidän testissään Spotifyn sähköpostissa saapuvaa vahvistuslinkkiä painettua siirrytään verkkosivulle, jossa sijainti vahvistetaan GPS:n avulla.


Myös oheisen twiitin mukaan asuinpaikka vahvistetaan GPS:n avulla, jolloin luonnollisesti pitäisi varmistaa, ettei ole vaikkapa töissä kun vahvistuksen tekee. Käyttäjät ovat luonnollisesti valittaneet Spotifyn käytännöstä, jota on kuvailtu tunkeilevaksi ja ärsyttäväksi.

On kuitenkin ymmärrettävää myös Spotifyn puolelta, että esimerkiksi kuuden hengen kaveriporukan tilaus vähentää sen saamisia melkoisesti. Tietysti tilausten määrä vaikuttaa myös artistejen tuloihin.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT