AfterDawn logo

Sonyn pää kääntyi sittenkin Fortnite-kiistassa

Jami Virtanen Jami Virtanen

Sony tuomassa täyden crossplay-ominaisuuden pelikonsolilleen.
Reilut kolme viikkoa sitten uutisoimme kuinka Sony ponnekkaasti puolusti kantaansa valinnalle estää crossplay Xbox- sekä Nintendo Switch-konsolien ja Playstation-konsolien välillä. Asia on noussut isosti esille Fortniten kasvaneen suosion myötä. Peli mahdollistaa eri alustojen pelaamisen keskenään, mutta Playstationilla se on ollut mahdollista vain PC-, Mac- ja mobiilipelaajien välillä. Microsoftin ja Nintendon konsolit Sony on jättänyt ominaisuuden ulkopuolelle, vaikka peli sen on mahdollistanut.


Nyt yritysjätti on kuitenkin uudelleen arvioinut kantaansa ja tänään ilmoittanut crossplay-ominaisuuden tulevan Fortniteen kaikkien alustojen välille. "Ensimmäinen askel on tänään alkava avoin beeta Fortnitelle, joka mahdollistaa pelaamisen, vuorovaikutuksen sekä pelaamisen jatkamisen niin Playstation 4:llä, Androidilla, iOS:lla, Nintendo Switchillä, Xbox Onella, Windowsilla kuin Macilläkin", kertoi Sonyn Playstation osaston johtaja John Kodera.


Epic Games reagoi uutiseen kertomalla työstävänsä ratkaisua pelaajille, jotka ovat joutuneet tekemään käyttäjätilin kahdesti voidakseen pelata kaikilla konsoleillaan.


Vielä kuun alussa Sonyn kanta oli, että "PS4 on paras alusta pelaamiseen", mutta nyt yhtiö kertoo ymmärtäneensä joidenkin pelien ympärillä yhteisön kehittyneen siihen pisteeseen, että crossplay-ominaisuus tuo lisäarvoa myös PS4-pelaajille. Koderan mukaan linjauksen muutos on merkittävä ja yhtiö työskentelee nyt tavoitteenaan täysin tuettu crossplay Fortnitelle sekä kertoo myös yhtiön avaavan alustaansa tulevaisuudessa.
Ehkä näemme ominaisuuden joskus myös muissa peleissä, kuten esimerkiksi Minecraftissä sekä Rocket Leaguessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT