AfterDawn logo

Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Spotify on päättänyt avata muusikoille mahdollisuuden ladata musiikkiaan suoraan suoratoistopalveluun, minkä lisäksi koko prosessi on artiseille täysin ilmaista. Tällä hetkellä työkalu on beta-asteella ja siihen pääsee käsiksi vain kutsua vastaan. Käyttäjiä on tällä hetkellä muutama sata Yhdysvalloissa.

Tällä tavoin menettelemällä Spotify yrittää sitouttaa artisteja ympäri maailman palveluunsa ja lisätä sen käyttöä. Yleensä artisteille suunnatut latauspalvelut ovat maksullisia, mutta ilmaisuudella Spotify yrittänee varmistaa asemansa de facto -musiikkipalveluna. Käytännössä Spotify kilpailee aiempaa selvemmin esimerkiksi SoundCloudin kanssa – palvelua on käytetty esimerkiksi demojen tai remixien jakoalustana.

Työkalu otetaan artistien suunnalta varmasti ilolla vastaan, mutta jotkut ovat nähneet siinä myös uhkia. Kuinka laadukasta sisältöä Spotifyhin aiotaan ladata, kun latausprosessi toimii kerran täysin ilmaiseksi. Tekeekö työkalu Spotifysta musiikin YouTuben, missä määrä korvaa laadun?


Työkalu näkyy aikanaan artisteille Spotify For Artists -alustalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT