AfterDawn logo

Facebook syyttää Blackberryä patenttiloukkauksista

Jami Virtanen Jami Virtanen
1 kommentti

Facebook syyttää Blackberryä viidestä patenttiloukkauksesta sen pikaviestimessä.

Facebook on jättänyt asiasta 118 sivuisen kantelun tiistaina San Franciscossa. Kantelun mukaan Blackberry loukkaa viittä eriä Facebookin patenttia, jotka sisältävät GPS datan seuraamista ja analysointia, ääniviestiteknologiaa, sekä tapoja joilla sovellus näyttää videoita, ääntä sekä grafiikkoja.

Facebook kertoo kantelussa loukkausten aiheuttaneen ja aiheuttavan jatkossakin vahinkoa sen omistamille pikaviestimille Messengerille sekä WhatsAppille. Facebook ei ole vielä laskenut loukkauksista aiheutuneiden vahinkojen määrää.

Maaliskuussa Blackberry nosti kanteen samankaltaisilla syytöksillä vastaavasti Facebookia vastaan. Facebook kommentoi tuolloin kanteen kuvastavan Blackberryn viestintäsovellusten surullista tilaa, jossa innovoinnin sijaan yritetään rahastaa muiden keksinnöillä.

1 KOMMENTTI

korppuasema1/1

Lainaus:

Facebook kommentoi tuolloin kanteen kuvastavan Blackberryn viestintäsovellusten surullista tilaa, jossa innovoinnin sijaan yritetään rahastaa muiden keksinnöillä.


Facebook taisi itse syyllistyä taannoin tuohon muiden ideoiden kopioimiseen mm. Snapchatin ydinominaisuuden sisällyttämisellä kaikkiin palveluihinsa. Taisipa Zuckerberg koko Facebookin ideanki aikoinaan varastaa, joten kokemuksen syvällä rintaäänellä puhunevat lausunnossaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT