AfterDawn logo

Tämän takia e-urheilu ei pääse olympialaisiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bachin mukaan e-urheilussa pelattavat pelit ovat liian väkivaltaisia soveltuakseen olympialaisiin. Hänen mukaansa mikäli pelissä tavoitteena on vastapuolen tappaminen tai tuhoaminen, ei peli sovellu osaksi olympialaisia.

Mikäli Bachin kommenttia yrittää lukea rivien välistä, voisi sanoa e-urheilun sopivan olympialaisiin, kunhan pelit ovat luonteeltaan olympiahenkeen sopivia. Elektronisessa urheilussa liikkuvan rahan määrä saattaa olla jo vuonna 2020 yli miljardin dollarin luokkaa ja nykyisin sillä on 320 miljoonaa seuraajaa. Markkina-arvonsa takia urheilun perinteisten rakenteiden pitää miettiä omaa suhtautumistaan e-urheiluun.

Urheilupiirit ovat jo alkaneet suhtautua aiempaa positiivisemmin e-urheiluun. Parhaillaan käytävissä Aasian kisoissa on esimerkiksi tuotu näkyvästi esiin e-urheileminen.


Bach myöntää, että useimmilla kamppailulajeilla on juuret väkivallassa, itsepuolustuksessa ja sotimisessa. Lajit ovat historian saatossa kuitenkin kehittyneet sivistyneemmiksi, minkä takia ne voivat olla osa olympialaisia.

6 KOMMENTTIA

FRL1/6

Onneksi olympilaisissa ei ole Ammuntaa, Miekkailua, Nyrkkeilyä eikä Painia
...

greedyjama2/6

Se että e-urheilu kuuluisi olympialaisiin on aivan naurettavaa. Siis omat kisat on hieno asia, olympialaisiin sillä ei ole paikkaa

DeNiWar3/6

E-urheilu on urheiluna samalla tasolla kuin jos kuntosalissa olisi kuntopyöränä itsepolkeva sähköpyörä.

Eivät lähitulevaisuuden ihmiset kohta enää e-urheilua vaativampaan urheiluun kykenekään. Lihakset surkastuvat käytönpuutteessa koska ihmiset vain istuvat päivästä toiseen, istuvat "urheilemassa", istuvat työssä ja istuvat autossa mahdollisimman lähelle ovia ja hissejä ettei tarvitse kävelläkään. Ihmiskunnan fyysinen kunto heikkenee ja oikea urheilu menettää suosiotaan.

Tulevaisuuden ihmiset tarvitsevat vain toimivat sormet joilla voi urheilla e-olympialaisissa, näpytellä työkseenkin älyluuriaan/tietokonettaan ja vanhempana ohjata sähköpyörätuoliaan koska selkä on huonona eivätkä jalat enää kanna.

FRL4/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:

E-urheilu on urheiluna samalla tasolla kuin jos kuntosalissa olisi kuntopyöränä itsepolkeva sähköpyörä.

Eivät lähitulevaisuuden ihmiset kohta enää e-urheilua vaativampaan urheiluun kykenekään. Lihakset surkastuvat käytönpuutteessa koska ihmiset vain istuvat päivästä toiseen, istuvat "urheilemassa", istuvat työssä ja istuvat autossa mahdollisimman lähelle ovia ja hissejä ettei tarvitse kävelläkään. Ihmiskunnan fyysinen kunto heikkenee ja oikea urheilu menettää suosiotaan.

Onko mielestäsi ammunta urheilua vai etusormen koukistusta. Entä uimahypyt, Agility, Darts siinä muutama muu urheilulajiksi luokiteltu.

greedyjama5/6

Onko mielestäsi ammunta urheilua vai etusormen koukistusta. Entä uimahypyt, Agility, Darts siinä muutama muu urheilulajiksi luokiteltu.

Kaikki nuo lajit vaativat loistavaa silmä ja lihaskoordinaatiota. puhumattakaa kunnosta(no ehkä ei Agility) . Ja tässä ei ole kyse siitä onka e-urheilu urheilua vaan sopiiko se olympialaisiin.

FRL6/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti greedyjama:


Onko mielestäsi ammunta urheilua vai etusormen koukistusta. Entä uimahypyt, Agility, Darts siinä muutama muu urheilulajiksi luokiteltu.

Kaikki nuo lajit vaativat loistavaa silmä ja lihaskoordinaatiota. puhumattakaa kunnosta(no ehkä ei Agility) . Ja tässä ei ole kyse siitä onka e-urheilu urheilua vaan sopiiko se olympialaisiin.

Lähinnä kohdistin kommenttini DeNiWarille. Sopiiko se olympialaisiin... kallistun siihen että ei... ei vielä, kun se on vakiinnuttanut asemansa, niin silloin ehkä... mutta katsotaan sitä 5-10v päästä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT