AfterDawn logo

Chromen ulkoasu muuttui – Tältä se näyttää jatkossa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google on julkaissut uuden version Chrome-verkkoselaimesta, jonka sisältämillä uudistuksilla juhlitaan sen kymmenvuotista taivalta. Vuosikymmen saatossa Chrome on yltänyt versionumeroon 69 saakka.

Tyypillisimpien konepellin alle tehtyjen viilausten ja bugikorjausten lisäksi Chrome 69 sisältää käyttäjälle päin heti näkyviä muutoksia. Selaimen ulkonäkö on nimittäin muuttunut pyöreälinjaisempaan ja vaaleampaan suuntaan. Chromen palkkimainen osoiterivi on muutettu venytetyksi ellipsiksi ja kulmia on muutoinkin pyöristetty huomattavasti kaikkialla.

Käyttöliittymän värimaailmakin on vaihtunut vaaleanharmaasta valkoiseksi. Harmaa on jäänyt lähinnä korosteväriksi.

Ulkoasu-uudistukset pätevät desktopin lisäksi mobiilisovelluksia. iPhonella Chrome on muuttunut ehkä vieläkin enemmän, sillä selaimen navigointipalkki on siirretty näytön yläreunasta alas, jossa se on helpommin tavoitettavissa yhdelläkin kädellä. Syystä tai toisesta samaa muutosta ei toteutettu Androidilla.


Muista uusista ominaisuuksista löytyy lisää tietoa täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT