AfterDawn logo

Audin ensimmäinen sähkökatumaasturi massatuotantoon

Jami Virtanen Jami Virtanen

Audi käynnisti maanantaina ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen katumaasturin tuotannon uudistetulla Brysselin tehtaalla Belgian pääkaupungissa.
Kolme vuotta sitten Audi julkaisi konseptiversion autosta kansainvälisillä automessuilla Frankfurtissa. Yhtiö julkaisee tuotantoon menneen mallin syyskuun 17. päivä San Franciscossa.

Audi on viimeisten vuosien aikana työskennellyt mallin massatuotantoon saamista varten uudistamalla Brysselin tehtaansa. Brysselissä on uudistettu niin kori- kuin maalauslinja sekä kokoonpanolinjasto. Yhtiö valmistaa myös akut autoihin Belgian tehtaalla, josta on tarkoitus tulla kivijalka Volkswagen Groupin sähköautotuotannolle.

Viisi paikkaisessa katumaasturissa tulee olemaan 95 kilowatin akku, jonka kantaman ensin kerrottiin olevan yli 500 kilometriä, mutta sittemmin sitä on tarkennettu yli 400 kilometriin. Mallin julkaisu kuun lopussa tulee antamaan lopulliset tiedot auton ominaisuuksista. Myynnin odotetaan alkavan vuoden loppuun mennessä. Audi on suunnitellut julkaisevansa yli 20 sähköautoa ja lataushybridiä vuoteen 2025 mennessä.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT