AfterDawn logo

Xbox-virtuaalilaseja ei ole tulossa – Projekti laitettiin jäihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Kesällä Microsoft ilmoitti pelimaailmalle, ettei virtuaalitodellisuus ole Xbox-kehitystiimin strategiassa. Se merkitsi käytännössä sitä, ettei Xbox Onelle tulossa tukea VR-laseille.

CNETin tietojen mukaan Microsoft aloitti tosin jo pari vuotta sitten pelikehittäjille suunnatun houkuttelukampanjan, jossa heitä innostettiin luomaan virtuaalitodellisuutta hyödyntäviä pelejä Xbox Onelle. Ajatuksena oli tukea Microsoftin Xboxille suunnittelemien VR-lasien julkaisua. Kuluvan vuoden alussa Microsoft teki kuitenkin U-käännöksen ja ilmoitti yhteistyökumppaneilleen, ettei se aio ainakaan toistaiseksi edetä VR-suunnitelmissaan. Xbox-lasien kehitys oli laitettu jäihin.

Kehityksen pysäyttämisen syynä on ilmeisesti se, että Microsoft haluaa odottaa tekniikan ja markkinoiden kehittymistä, jotta julkaistava laite olisi tarpeeksi laadukas. Microsoft haluaa esimerkiksi laseihinsa tarkemman näytön sekä langattoman tiedonsiirron.


Suuri kysymys on sekin, että onko laseille edes markkinoita. Esimerkiksi PlayStation VR -laseja on myyty vuoden 2016 jälkeen vain kolme miljoonaa kappaletta – PS4-konsoleita on kuitenkin myyty kaikkiaan yli 70 miljoonaa kappaletta. Xbox Onea on myyty selvästi vähemmän kuin PS4:ää, joten kovin suurta kapplemääräistä myyntiä Xbox-laseille ei voi ennustaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT