AfterDawn logo

Toyota investoi Uberiin – Tavoitteena edullisemmat automatisoidut kyydit

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Toyota on tehnyt kyytipalveluyhtiö Uberiin strategisen sijoituksen, jolla pohjustetaan yhtiöiden välistä teknologista yhteistyötä. Toyota sijoitti Uberiin 500 miljoonaa dollaria ja yhtiöiden tavoitteena on kehittää itsestään ajavista autoista aiempaa turvallisempia sekä madaltaa kulkemiseen liittyviä kustannuksia.

Käytännössä yhtiöiden välinen yhteistyö tiivistyy Uberille toimitettaviin Toyota Sienna -ajoneuvoihin, jotka Uber muuttaa itsestään ajaviksi omalla teknologiallaan. Uber liittää ajoneuvot omaan kyytipalveluunsa, mutta sopimuksen mukaan autoja voi operoida myöhemmin joku muu yhtiö.

Uberin itsestään ohjautuviin autoihin keskittynyt tutkimus- ja kehityshanke koki kovan kolauksen Pheonixissa tapahtuneen kuolonkolarin takia. Uber päätti irtisanoa kaikki testikuljettajansa onnettomuuden jälkeen, mutta aikoo palkata osan heistä myöhemmin ja kouluttaa heidät uudelleen. Pheonixin testeissä käytettiin Volvon autoja.


Yhdysvaltalainen General Motors sijoitti Uberin kilpailijaan, Lyftiin, 500 miljoonaa dollaria jo vuonna 2016. Sijoitus oli vahva merkki siihen suuntaan, että tulevaisuudessa automarkkinat nivoutuvat itsestään ohjautuvuuden ja kyytipalveluiden ympärille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT