AfterDawn logo

Levy-yhtiöt myyvät osuuksiaan Spotifysta – Warner luopui osakkeista kokonaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Levy-yhtiö Warner Music on irtaantunut tänä keväänä pörssiin listautuneesta Spotifysta. Osakkeiden myynnistä Warner Music sai itselleen 504 miljoonaa dollaria.

Warner Musicin mukaan osakkeiden myyntiä ei tule nähdä luottamuspulana Spotifyta kohtaan. Levy-yhtiö uskoo suoratoistomusiikin olevan tulevaisuutta, mutta yhtiö kokee, ettei sen tule olla pitkäaikainen sijoittaja julkisesti noteeratussa yhtiössä. Warnerin toimitusjohtaja Steve Cooper ei kuitenkaan selventänyt sitä, että miksei se voisi omistaa musiikin jakeluun keskittynyttä yhtiötä.

Levy-yhtiöiden omistukset Spotifyssa voidaan kuitenkin nähdä ongelmana siinä mielessä, että alalle on syntynyt paljon kilpailua ja näin ollen levy-yhtiöt lisensoivat musiikkiaan samaan aikaan kilpaileville yhtiöille, vaikka omistusten näkökulmasta niiden kannattaisi ehkä suojella Spotifyta. Tilanne saattaa aiheuttaa ongelmia lisenssineuvotteluissa.


Sony Music ilmoitti jo toukokuussa myyvänsä puolet Spotify-omistuksestaan. Itsenäisiä levy-yhtiöitä edustava Merlin on taas myynyt jo aiemmin koko omistuksensa. Universal Music Group ei ole vielä ilmoittanut aikeistaan myydä osuuksiaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT