AfterDawn logo

Tesla halutaan pois pörssistä – Musk hankkinut rahoituksen hankkeelle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Elon Musk yllätti sähköautoyhtiö Teslan osakkeenomistajat ilmoittamalla Twitterissä harkitsevansa perustamansa yhtiön poistamista pörssistä. Musk tiedotti asiasta sähköpostitse myös Teslan työntekijöitä ja sähköposti julkaistiin yhtiön verkkosivuilla.

Muskin mukaan lopullisia päätöksiä Teslan pörssilistauksen poistosta ei ole vielä tehty, mutta hän on kuitenkin hankkinut rahoituksen hankkeelle, jossa osakkeet ostetaan 420 dollarin kappalehintaan. Tällä hetkellä osakkeen arvo on 379,57 dollaria – ennen uutista osakkeella käytiin kauppaa noin 345 dollarin hintaan. Uutista edeltäneeseen hintaan verrattuna Muskin ostotarjous antaisi siis 20 prosentin preemion.

Sähköpostin mukaan Tesla halutaan pois pörssistä, koska osakkeen arvon muutokset voivat vaikuttaa liian paljon työntekijöiden mielialoihin ja näkemyksiin. Lisäksi kvartaalipohjainen tulosjulkaisusykli ohjaa yhtiötä tekemään päätöksiä, jotka tuntuvat lyhyellä aikavälillä hyviltä, mutta pidemmän päälle ne eivät välttämättä ole sitä.


Musk ei täsmentänyt koska julkinen ostotarjous osakkeista tulisi julki.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT