AfterDawn logo

Googlen soittorobotti on pian julkaisuvalmis: "Tekoäly on vallankumouksellinen"

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Google esitteli uudenlaista tekoälyavustajaa kehittäjätapahtumassa toukokuussa. Duplex-nimellä tunnettu ominaisuus mahdollistaa tekoälyn käyttämisen soittamiseen, jotta käyttäjän ei tarvitse itse esimerkiksi vaivautua puhumaan ravintolan pöytävarauksen takia.

Pilojen kohteenakin ollutta ominaisuutta on arvioitu niin ensimmäiseksi todelliseksi tekoälyksi kuin epäilyttäväksi ja puhelun vastaanottajia huijaavaksi robotiksi.

Google on kuitenkin vahvistanut, että robotti ilmoittaa olevansa tekoäly eikä oikea ihminen, ettei vahingossakaan asia jäisi epäselväksi.

Nyt ominaisuuden kehitys on edennyt siihen vaiheeseen, että Google on kutsunut toimittajia kokeilemaan ominaisuutta, jossa he ovat päässeet esittämään kinkkisiä kysymyksiä soittavalle robotille. Toimittajat ovat esittäneet robotille ravintolatyöntekijää, jonka tehtävänä on kysyä pöytävaraukseen liittyviä tietoja.


Raporttien mukaan tekoäly on toiminut moitteetta ja esimerkiksi Ars Technica kertoo, että ominaisuus on "vallankumouksellinen" ja soitot toimivat juuri niin hyvin kuin niiden esittely Google I/O -tapahtumassa.

Duplex ei ole vain Assistantin lisäominaisuus, vaan se oikeasti ymmärtää vastapuolta tositilanteessa. Vaikka varausta ottaa hermostunut ensikertalainen, jonka kysymykset ovat kaikkea muuta kuin perinteiset ja helposti ymmärrettävät, niin Duplex onnistui ymmärtämään tilanteen ja vastaamaan kysymyksiin, kuten pitääkin.

Valitettavin puoli Duplexissa on tietysti, että sitä ei liene nähdä ainakaan lähitulevaisuudessa suomen kielellä.

2 KOMMENTTIA

Jekku51/2

Kauhulla odottelen sitä päivää, jolloin tämä valjastetaan "hyötykäyttöön", eli puhelinmyyntihommiin.

Mikki652/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jekku5:

Kauhulla odottelen sitä päivää, jolloin tämä valjastetaan "hyötykäyttöön", eli puhelinmyyntihommiin.

Jep, samoin. Ja kauhulla odottelen muutenkin mihin tämä älyn nimissä etenevä älyvapaus päätyykään. Enkä puhu nyt vain tuosta em asiasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT