AfterDawn logo

KL: Suurin osa piraattikirjeistä joutumassa tarkempaan syyniin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Markkinaoikeus järjesti Hedman Partnersille ja muille piraattikirjetehtailijoille tuumailtavaa, kun se tiukensi linjaansa tekijänoikeuslain 60a §:n suhteen. Kirjepostittajien pitää aikaisempaa paremmin perustella tietoluovutuspyynnöt ja osoittaa tekijänoikeuden alaisen materiaalin levityksen olleen laajuudeltaan merkittävää.

Hedman Partnersin asianajaja Joni Hatanmaan mukaan vielä on liian aikaista tulkita markkinaoikeuden päätöksen vaikutuksia. Hatanmaan mukaan asianajotoimistolla on edelleen toimeksianto puuttua piratismiin, minkä johdosta se myös jatkaa tietoluovutusten tekemistä markkinaoikeudelle. Hedman Partners aikoo hakemuksillaan testata käytännössä mikä riittää markkinaoikeudelle näytöksi "merkittävästä jakamisesta".


Hatanmaan mukaan asianajotoimiston lähettämistä kirjeistä 85 prosenttia sisältää korkeintaan tuhannen euron korvausvaatimuksen, kun kirjeiden korvaukset lähtevät liikkeelle 500 eurosta. Näin ollen markkinaoikeuden päätös koskettaa suurinta osaa Hedman Partnersin kohteista. Mikäli markkinaoikeuden linja osoittautuu liian tiukaksi, voi kirjebisnes muuttua oikeudenomistajien näkökulmasta helposti liian kalliiksi saavutettuun hyötyyn nähden.

4 KOMMENTTIA

Sumitomo (vahvistamaton)1/4

Hei

Jouduin pulittamaan alaikäisen poikani tekemästä yhden sekunnin lataamisesta 1000 euroa näille ryöstäjille. Voinko mitenkään saada apua markknoikeudelta.

Timo Hartikanen

G0lden_Kebab2/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sumitomo:

Hei

Jouduin pulittamaan alaikäisen poikani tekemästä yhden sekunnin lataamisesta 1000 euroa näille ryöstäjille. Voinko mitenkään saada apua markknoikeudelta.

Timo Hartikanen

Tuskin et ilman lakiprosessin (haasta ne oikeuteen) jos olet jo maksanut. Oliko kyse oikeasti vain (1) sekunnin lataamisesta? koska jos oli, niin tuossa ajassa ei kyllä ehdi ladata/jakaa yhtään mitään. Kyse varmaan tunnin lataamisesta...

miketso3/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sumitomo:

Hei

Jouduin pulittamaan alaikäisen poikani tekemästä yhden sekunnin lataamisesta 1000 euroa näille ryöstäjille. Voinko mitenkään saada apua markknoikeudelta.

Timo Hartikanen

Tuskin et ilman lakiprosessin (haasta ne oikeuteen) jos olet jo maksanut. Oliko kyse oikeasti vain (1) sekunnin lataamisesta? koska jos oli, niin tuossa ajassa ei kyllä ehdi ladata/jakaa yhtään mitään. Kyse varmaan tunnin lataamisesta...

Tecxipio, saksalainen valvontayritys, joka noita latauksia seuraa tekee vain 16 kilotavun kokoisen koelatauksen, jolla se "varmistaa" että henkilöt jakavat teosta. Sekunnissa kyllä teorissa voi ladata ja jakaa tuon verran tietoa, mutta uskon että asiaan tarvitaan kuitenkin kauemmin aikaa. Huonolla tuurilla sitä voi kuitenkin sattua tuohon seurantaan jo heti ensimmäisen minuutin aikana latauksen aloittamisesta.

ps. kysyjä haiskahtaa vähän trollille

G0lden_Kebab4/4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miketso:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sumitomo:

Hei

Jouduin pulittamaan alaikäisen poikani tekemästä yhden sekunnin lataamisesta 1000 euroa näille ryöstäjille. Voinko mitenkään saada apua markknoikeudelta.

Timo Hartikanen

Tuskin et ilman lakiprosessin (haasta ne oikeuteen) jos olet jo maksanut. Oliko kyse oikeasti vain (1) sekunnin lataamisesta? koska jos oli, niin tuossa ajassa ei kyllä ehdi ladata/jakaa yhtään mitään. Kyse varmaan tunnin lataamisesta...

Tecxipio, saksalainen valvontayritys, joka noita latauksia seuraa tekee vain 16 kilotavun kokoisen koelatauksen, jolla se "varmistaa" että henkilöt jakavat teosta. Sekunnissa kyllä teorissa voi ladata ja jakaa tuon verran tietoa, mutta uskon että asiaan tarvitaan kuitenkin kauemmin aikaa. Huonolla tuurilla sitä voi kuitenkin sattua tuohon seurantaan jo heti ensimmäisen minuutin aikana latauksen aloittamisesta.

ps. kysyjä haiskahtaa vähän trollille

Mikä onkin täysin absurdin pieni määrä. Teoriassa "uhri" jakaa/lataa mutta käytänössä välttämättä ei edes puolen biisin vertaa, 16kilotavua kun ei ole yhtään mitään. Onneksi nyt ainakin markkinaoikeus uutisista päätellen alkaa vaatimaan vähän raskaammaat perusteet niihin henkilötietojen luovutuspäätöksiin, ja oikeasti pitää näyttä, että dataa on mennyt putkea pitkin enemmän kuin yksi bitti...

Ihmisten henkilötiedot operaattoreilla ollut yhtä salassa kuin torin ilmoitustaululla...Ne on vaan "saanut kysymällä" xD

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT