AfterDawn logo

Huippuhalpoihin Windows-läppäreihin ei ole lupaa asentaa Linuxia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Windows Storeen ilmestyvät Linux-jakelut ovat aiheuttaneet pöhinää tietokoneharrastajien keskuudessa. Jotkut ovat pohtineet, että olisiko esimerkiksi mahdollista korvata edullisten Windows 10 S -tietokoneiden käyttöjärjestelmä Linuxilla.

Windows 10 S on käyttöjärjestelmänä hyvin rajoittunut, sillä siihen voi asentaa sovelluksia ainoastaan Windowsin omasta sovelluskaupasta. Ubuntu ja SUSE Linux -distrojen ilmestyminen kauppaan kuitenkin herätti ajatuksen, että voisiko käyttöjärjestelmän Linuxin asentaa muutaman sadan euron kannettaviin Windows 10 S:n rinnalle. Tällöin tietokoneeseen saisi normaalia enemmän vapauksia irti.

Microsoftilta selvennettiin kuitenkin myöhemmin, että Windows 10 S -koneisiin ei pysty asentamaan kaikkia Windows Storesta löytyviä sovelluksia, vaan ainoastaan turvallisiksi koettuja ohjelmia. Linux-distrot eivät ilmeisesti täytä turvallisuuskriteeriä, kuten eivät myöskään komentokehotesovellukset. Ohjelmistojätin mukaan Windows 10 S:ää ei ole suunnattu teknistä kyvykkyyttä vaativille kuluttajille tai ammattilaisille.

4 KOMMENTTIA

muppis1/4

Eiköhän joku ota tämän haasteena ja kohta jostain netin nurkasta löydy ohjeet moiseen... :D

hannibal_pjv2/4

Ne on pc koneita. Tottakai voi asentaa linukan jos ihan välttämättä haluaa. Sitä ei vain saa suoraan asennettua Windows Storesta.

captainpirk3/4

Ei ole lupaa? :D -ikään kuin sellaista tultaisiin jotenkin kysymään.

Keylogger-NSA-mainoksettiedostonhallinnassa-wannacry-winblows ei ole vaihtoehtokaan tänä päivänä. Sen on moni saanut karvaasti kokea, Microsoft on vesittänyt kaiken senkin hyvän mitä sillä joskus oli.

pentsu4/4

Originally posted by captainpirk:

-mainoksettiedostonhallinnassa-wannacry-winblows

Kompetenssia löytyy selkeästi. Tavisten on monesti vaikea tulkita älykkäämpien ihmisten kommentteja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT