AfterDawn logo

WikiLeaks paljasti CIA:n tiedustelutekniikat – Seuraa älypuhelimia, televisioita ja tietokoneita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

WikiLeaks-vuotosivusto on julkaissut ensimmäisen erän tiedostoja ja dokumentteja liittyen CIA:n käyttämiin tiedustelutekniikoihin. Vault 7:ksi nimetty vuotosarjan ensimmäinen osa sisältää 8761 tiedostoa, jotka ovat peräisin CIA:n kybertiedustelukeskuksesta (Langley, Virgina).

Vuodettujen tietojen perusteella CIA on kehittänyt itselleen kykykyjä seurata iOS- ja Android-laitteita sekä älytelevisioita. Applen mukaan se on korjannut suurimman osan paljastuneista haavoittuvuuksista mobiilikäyttöjärjestelmänsä tuoreimmassa versiossa, mutta jätti mainitsematta millaisia ja kuinka paljon aukkoja on vielä jäljellä. WikiLeaksin mukaan CIA pystyy kaappaamaan WhatsAppilla, Signalilla, Telegramilla, Weibolla, Confidella ja Cloackmanilla käydyt keskustelut, vaikka palveluissa käytettäisiin end-to-end-salausta – CIA kaappaa viestit ennen kuin sovellus salaa ne.

Dokumenttien mukaan CIA hyödyntää MI5:n kehittämää haittaohjelmaa, jonka avulla Samsungin älytelevisiot voidaan kytkeä niin sanottuun Fake-Off-tilaan. Kun älytelevisio on Fake-Off-tilassa, käyttäjä kuvittelee television olevan pois päältä, mutta todellisuudessa kaikki toiminnot ovat aktiivisia.


CIA kerää luonnollisesti tietoa myös Windows-, macOS- ja Linux-järjestelmistä. Tietokoneita CIA saastuttaa CD- ja DVD-asemien sekä USB-väylien kautta levitettävillä haittaohjelmilla.

2 KOMMENTTIA

v1gor1/2

Vai kerää luonnollisesti tietoa myös Linux-järjestelmistä... Eri distrojen latauskerroistako? Koodihan on avointa ja sitä käydään läpi 24/7, ei sinne mitään haitallista ja ylimääräistä sekaan saa. Lisäksi tunnetut kärki Linux distribuutiot eivät lähetä käyttäjätietoja mihinkään.

Artikkeliin saatiin rakennettua ilmeisesti Androidin (linux-pohjainen) johdosta disinformaatiota.

Microsoft taas tekee yhteistyötä näiden kanssa (halusi se tai ei) joka ilmenee mm. Snowdenin muistiosta.

mummipappa2/2

Juupa juu, minulla on joka laitteessa niin paksu foliokerros, että siinähän yrittävät kaappailla viestittelyjäni tahi muuta eloni informatiota!
Ja teille sarkastisille lukijoille tiedoksi, että tämä ei ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT