AfterDawn logo

Loppuuko Hedman Partnersin piraattikirjebisnes? Korkein oikeus alkaa tutkia tapausta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
15 kommenttia

Korkein oikeus (KKO) aikoo tutkia onko teleoperaattoreilla mahdollisuus kieltäytyä luovuttamasta säilyttämiään tunnistetietoja tekijänoikeuden haltijalle. Markkinaoikeus on viimeiset pari vuotta määrännyt operaattorit luovuttamaan tunnistetietoja tekijänoikeuksien haltijoiden edustamien asianajotoimistojen pyynnöstä, koska liittymästä on saatettu jakaa luvattomasti elokuvia tai tv-sarjoja.

Käytännössä kyse on siitä, että onko operaattorin pakko luovuttaa IP-osoitteen omistajan yhteystietoja tekijänoikeuksien haltijoita edustaville Hedman Partnersille tai Adultialle. Tietoyhteiskuntakaaren 157 pykälän mukaan operaattoreiden on säilytettävä tunnistetietoja viranomaisia varten, joten tuntuu luontevalta, ettei tietoja myöskään annettaisi muuta kuin viranomaisille.

KKO kuvailee myöntämässään valitusluvassa tapausta seuraavasti:

Kysymys siitä, oliko teleyrityksellä oikeus olla luovuttamatta sellaisia tietoja, joita se tietoyhteiskuntakaaren 157 §:n nojalla säilytti viranomaistarpeita varten, ja voiko teleyritys, joka ei ollut käyttänyt puhevaltaa markkinaoikeudessa, valituksessaan vedota tähän liittyviin seikkoihin.


Tekijänoikeuslainsäädännön 60 a § tosin mahdollistaa, että "tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä -- saada -- yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta."

AfterDawn kysyi muutama viikko sitten markkinaoikeudelta, että miten se on käytännössä määritellyt laissa käytetyn ilmaisun "merkittävissä määrin". Markkinaoikeus ei koskaan vastannut viestiimme.

15 KOMMENTTIA

Jussi52 (vahvistamaton)1/15

Miten ylipäätään on mahdollista, että rikoslaissa määriteltyä rikosta tutkii tekijänoikeusjärjestö ja heidän edustajansa eikä poliisi? Mihin perustui 8-vuotiaan syyttäminen ja hänen tietokoneensa takavarikointi, kun rangaistusikä Suomessa on 15 vuotta? Missä on ollut asian riippumaton oikeusistuinkäsittely? Entä mihin perustuu 600 euron vahinko ja miten se on näytetty toteen? Onko vahingonkorvauksen määrääminen täysimääräisenä hypoteettisesta vahingosta ilman tuomioistuinkäsittelyä lain mukaista?

Hedman Partners on toiminnallaan syyllistynyt virkavallan anastamiseen ja asianajotoimistona maksukirjeiden lähettämisen osalta törkeään kiristykseen. Toivottavasti nämä kaikki joutuvat asiasta vastuuseen, toimisto saa sellaiset vahingonkorvaukset että menee nurin ja kaikki asiaan osalliset saavat kunnon rangaistuksen oikeuslaitokselta, jotta muut eivät yritä vastaavaa jatkossa.

Aika moisia teknisesti ymmärtämättömiä ihmisiä istuu eduskunnassa kun koko talo katsoo tällaista menoa ilman että kenelläkään kilistää päässä kellot, että onkohan tämä nyt aivan tuomiovallan kolmijako-opin mukaista toimintaa missä rekisteröity yhdistys on poliisi, syyttäjä, tuomari ja lainsäätäjä.

Pertsar (vahvistamaton)2/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jussi52:

Miten ylipäätään on mahdollista, että rikoslaissa määriteltyä rikosta tutkii tekijänoikeusjärjestö ja heidän edustajansa eikä poliisi? Mihin perustui 8-vuotiaan syyttäminen ja hänen tietokoneensa takavarikointi, kun rangaistusikä Suomessa on 15 vuotta? Missä on ollut asian riippumaton oikeusistuinkäsittely? Entä mihin perustuu 600 euron vahinko ja miten se on näytetty toteen? Onko vahingonkorvauksen määrääminen täysimääräisenä hypoteettisesta vahingosta ilman tuomioistuinkäsittelyä lain mukaista?

Hedman Partners on toiminnallaan syyllistynyt virkavallan anastamiseen ja asianajotoimistona maksukirjeiden lähettämisen osalta törkeään kiristykseen. Toivottavasti nämä kaikki joutuvat asiasta vastuuseen, toimisto saa sellaiset vahingonkorvaukset että menee nurin ja kaikki asiaan osalliset saavat kunnon rangaistuksen oikeuslaitokselta, jotta muut eivät yritä vastaavaa jatkossa.

Aika moisia teknisesti ymmärtämättömiä ihmisiä istuu eduskunnassa kun koko talo katsoo tällaista menoa ilman että kenelläkään kilistää päässä kellot, että onkohan tämä nyt aivan tuomiovallan kolmijako-opin mukaista toimintaa missä rekisteröity yhdistys on poliisi, syyttäjä, tuomari ja lainsäätäjä.


Yes, well put.
+1 to spam

AimoHuikka3/15

Markkinaoikeushan myönsi yhdelle siellä käyneelle tyypille(selitti murobbs:ssä) ettei heillä ole resursseja tutkia merkittävyyttä jokaisen IP:n kohdalla. Sikäli onkin käsittämätöntä että hakemuksen hylkäämisen sijaan kumilaimaavat IP-hakemuksen hyväksytyksi ja siirtävät Tecxipiolta ostetut IP-excel-listat kaikkine sisältämineen false positiveineen kuluttajien vähingoksi. Eli kuluttajille sälytetään vastuu omasta syyttömyyden osoittamisestaan koska Hedman Partners ja muut puliveivarit eivät vie tekijänoikeusrikosjuttuaan poliisille, vaan riita-asiaksi Markkinaoikeuteen. Ja siellähän paras tarina voittaa.

Melkoista.

johtaja594/15

Voisinko minä pyytää kaupalta valvontakameranauhat, tai jonkun foorumin ylläpitäjältä käyttäjän IP:n?

AimoHuikka5/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:

Voisinko minä pyytää kaupalta valvontakameranauhat, tai jonkun foorumin ylläpitäjältä käyttäjän IP:n?

Et. Luovutetaan vain viranomaisille tai viranomaispäätöksellä eli oikeuden määräyksestä.

saimaanpallo1 (vahvistamaton)6/15

Miksi Leffa ja sarja jutuissa ei ole samanlaista palvelua kuin Musiikissa Spotify? Spotifyn ansiosta musiikin lataaminen on vähentynyt.

Itse ainakin mielelläni ottaisin palvelun jonne tulisi kaikki mahdollinen ja nopeasti ja mielelläni lempi sarjoista maksaisin pyydetyn hinnan. Ongelma on näissä se, että suosikkisarjojaan joutuu odottamaan vuodenkin joten yritä nyt ootella.

Hedman Partners kiristys lafka vaan itse syytteeseen sylettävää touhua.

G0lden_Kebab7/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti saimaanpallo1:

Miksi Leffa ja sarja jutuissa ei ole samanlaista palvelua kuin Musiikissa Spotify? Spotifyn ansiosta musiikin lataaminen on vähentynyt.

Itse ainakin mielelläni ottaisin palvelun jonne tulisi kaikki mahdollinen ja nopeasti ja mielelläni lempi sarjoista maksaisin pyydetyn hinnan. Ongelma on näissä se, että suosikkisarjojaan joutuu odottamaan vuodenkin joten yritä nyt ootella.

Hedman Partners kiristys lafka vaan itse syytteeseen sylettävää touhua.

Netflix ja HBO, ja mitä tulee uutiseen, tätä samaa olen täälläkin kysynyt ja pohtinut jo ajat sitten.

Lumikki8/15

Kannattaa muistaa että TTVK Ry harjoitti ihan samaa kiristyskirjeiden lähettelyä kuin Hedman Partners. Esimerkiksi se 10-vuotiaan juttu oli TTVK ryn:n aiheuttama. Tarkoitan tällä että kun "tuomitaan" yhden teot niin pitää "tuomita" kaikki muutkin jotka tekee samaa.

"Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on rekisteröity ja voittoa tavoittelematon yhdistys."

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...ia_ja_vaitioloa

horhhe9/15

"Miksi Leffa ja sarja jutuissa ei ole samanlaista palvelua kuin Musiikissa Spotify?"

Musiikissa ei ole alueellisia tekijänoikeusmaksuja kuten leffoissa ja tv-sarjoissa. Suomalainen operaattori maksaa jotta sillä on (yksin)oikeus tietyn ajan esittää jotain sarjaa tai leffaa Suomessa, siksi mm. katsomon ja muiden näkyvyys on rajoitettu keinotekoisesti suomalaisiin ip-osoitteisiin.

Globaaleja oikeuksia odotellessa pitää tyytyä mihin nyt kukakin tyytyy, netflix, viaplay, hbo Nordic, plejmo jne...

VINKKIKAIKILLE (vahvistamaton)10/15

1. Osta käytetty tietokone esim. huuto.netistä. Tai käteisellä kaupasta ja käytä väärää nimeä, jos ostokuittiin tulee nimi.

2. Osta käytettynä väärällä nimellä 4G/LTE modeemi.

3.Osta käteisellä ärrältä jokin 4G prepaid liittymä. Aina kun sopimuskausi loppuu. Osta uusi liittymä.

4. Osta esim. Bitcoineilla Private Internet Access (PIA) ohjelmisto. Ostoa varten voit luoda feikki sähköposti osoitteen, johon ohjelman lisenssi toimitetaan.

Kun olet suorittanut kaikki vaiheet. Voit käyttää internetiä ja ladata internetistä mitä tahansa laillista, ilman, että sitä voidaan yhdistää sinuun. Kaikki sharewaret ym. mitä täältä afterdawnistakin voi ladata, onnistuu nyt niin että sinua ei voi edes NSA saada nalkkiin. Voit tehdä mitä tahansa laillista, siis ihan mitä tahansa ilman että "jäät kiinni"

Valitettavasti en voi kertoa, että voitko tehdä myös laittomuuksia. Syy on siinä, että rikokseen yllyttäminen on rikos. En siis suostu kertomaan tästä.

Twinkie_Dee11/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti VINKKIKAIKILLE:

1. Osta käytetty tietokone esim. huuto.netistä. Tai käteisellä kaupasta ja käytä väärää nimeä, jos ostokuittiin tulee nimi.

2. Osta käytettynä väärällä nimellä 4G/LTE modeemi.

3.Osta käteisellä ärrältä jokin 4G prepaid liittymä. Aina kun sopimuskausi loppuu. Osta uusi liittymä.

4. Osta esim. Bitcoineilla Private Internet Access (PIA) ohjelmisto. Ostoa varten voit luoda feikki sähköposti osoitteen, johon ohjelman lisenssi toimitetaan.

Kun olet suorittanut kaikki vaiheet. Voit käyttää internetiä ja ladata internetistä mitä tahansa laillista, ilman, että sitä voidaan yhdistää sinuun. Kaikki sharewaret ym. mitä täältä afterdawnistakin voi ladata, onnistuu nyt niin että sinua ei voi edes NSA saada nalkkiin. Voit tehdä mitä tahansa laillista, siis ihan mitä tahansa ilman että "jäät kiinni"

Valitettavasti en voi kertoa, että voitko tehdä myös laittomuuksia. Syy on siinä, että rikokseen yllyttäminen on rikos. En siis suostu kertomaan tästä.

Hahhahaa.. Älä v*'tt* naurata (PIA) Private Internet Access ON tavallinen vpn palveluntarjoaja muiden satojen samanlaisten toimijoiden joukossa, sillä erotuksella että PIA on ehkä markkinoiden surkein.. Heidän jokainen IP osoite on blacklistillä lähes jokaisella internetoperaattorilla. Heidän palvelunsa menee ehkä jossain torrentin lataamisessa, mutta normaaliin päivittäiseen käyttöön palvelu on lähes mahdoton käytettäväksi.(vaikka palvelua yritetään myydä tähän tarkoitukseen), juuri spämmi osoitteidensa vuoksi.

nolonorttipateeylapu (vahvistamaton)12/15

Kaikki eivät ymmärrä sanaa esimerkki :D meeppäs kotia kasvaa siitä kirjaston koneelta. Ihan hyvä ohje, sinänsä vpn on tuossa yhteydessä turha. Mutta lisää varmuutta. Esim. freedome toimii ja lisää turvallisuutta, mutta sen voi myös halutessaan pudottaa pois kokonaan, jos käyttää prepaid. Ja se oli esimerkki. Esim. = Esimerkki. Tässä tapauksessa esimerkki vpn ohjelmasta.

pentsu13/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nolonorttipateeylapu:

Ja se oli esimerkki. Esim. = Esimerkki. Tässä tapauksessa esimerkki vpn ohjelmasta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti VINKKIKAIKILLE:

.

4. Osta esim. Bitcoineilla

Mitä siinä lukikaan?

GordonRamsay (vahvistamaton)14/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nolonorttipateeylapu:

Ja se oli esimerkki. Esim. = Esimerkki. Tässä tapauksessa esimerkki vpn ohjelmasta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti VINKKIKAIKILLE:

.

4. Osta esim. Bitcoineilla

Mitä siinä lukikaan?

"esim." <- tuo siellä lukee. Vai luuleeko siellä spurdo jonne että sana "esim." kahteen kertaan samassa lauseessa on kieliopillisesti oikein?

Pilkkua saa toki n****a, jos kokee sen tarpeelliseksi. Tarpeethan ne suurimmillaan siellä esiteini iässä on.

pentsu15/15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti GordonRamsay:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nolonorttipateeylapu:

Ja se oli esimerkki. Esim. = Esimerkki. Tässä tapauksessa esimerkki vpn ohjelmasta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti VINKKIKAIKILLE:

.

4. Osta esim. Bitcoineilla

Mitä siinä lukikaan?

"esim." <- tuo siellä lukee. Vai luuleeko siellä spurdo jonne että sana "esim." kahteen kertaan samassa lauseessa on kieliopillisesti oikein?

Pilkkua saa toki n****a, jos kokee sen tarpeelliseksi. Tarpeethan ne suurimmillaan siellä esiteini iässä on.

Juu, juu. 45 vuotiaana osaan ainakin lukea mitä kirjoitetaan enkä yritä rivien välistä lukea jotain sellaista mikä itseä miellyttää eniten.

Ja joo, siinä olet oikeassa ettei nu******en vietti ole tähän ikään vielä laimentunut. Sulla ilmeisesti sitten on ?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT