AfterDawn logo

Yhden jakson jakamisesta tuli suomalaispiraatille yli 12 000 euron lasku

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
10 kommenttia

Suomalaispiraatti on sopinut oikeuden ulkopuolella asianajotoimisto Hedman Partnersin edustaman Crystalis Entertainment UG:n kanssa tekijänoikeusloukkauksen, joka liittyi yhden Black Sails -televisiosarjan jakamiseen vertaisverkossa.

TV-ohjelman jaksoa jakanut henkilö ei reagoinut Hedman Partnersin lähettämiin kirjeisiin, joissa tarjottiin mahdollisuutta sopia asia 600 euron korvaussummalla. Tämän jälkeen Hedman Partners jätti kanteen markkinaoikeuteen, jossa epäilty kiisti syyllistyneensä Black Sails -jakson luvattomaan jakamiseen. Hän yritti vedota avoimeen WLAN-verkkoon, mutta Hedman Partners oli kerännyt aineistoa, jossa väite pystyttiin osoittamaan vääräksi.

Asiaa ei ehditty käsitellä loppuun markkinaoikeudessa, vaan epäilty suostui sopimaan sen heti pääkäsittelyn alussa. Vastaajan maksettavaksi tuli 12 416,50 euroa, joka pitää sisällään korvaussumman lisäksi oikeudenomistajan oikeudenkäyntikulut.


Kesällä markkinaoikeus antoi päätöksensä ensimmäisessä tekijänoikeuskirjejutussa. Siinä vastaaja tuomittiin maksamaan yhteensä 600 euroa vahingonkorvauksena Crystalis Entertainment UG:lle ja Scanbox Entertainment A/S:lle. Lisäksi hänelle tuli maksettavaksi lähes 32 000 euron edestä oikeudenomistajien oikeudenkäyntikuluja viivästyskorkoineen sekä tietysti myös omat oikeudenkäyntikulut.

Hedman Partnersin mukaan se valmistelee uusia kanteita päämiehiensä puolesta.

10 KOMMENTTIA

trooper781/10

Eli toisin sanoen epäilys jakamisesta on yhtä kuin varma syyllisyys. Maksa nyt 600€ tai myöhemmin 12000€>. Toisin sanoen ensi vuonna kirjeitä alkaa pukkamaan suomalaiskoteihin yhä useammasta lakifirmasta.

Hyvää joulua ja Vitun riemukasta uutta vuotta.

esaperse12/10

En ymmärrä minkä takia joku lataa omalla kiinteällä yhteydellä. Tätä varten on prepaid liittymät tarjolla. Eivätkä ole hinnalla pilattuja.

trooper783/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti esaperse1:

En ymmärrä minkä takia joku lataa omalla kiinteällä yhteydellä. Tätä varten on prepaid liittymät tarjolla. Eivätkä ole hinnalla pilattuja.


Entäpä ne liittymänomistajat, jotka aivat jaa mutta silti joutuvat maksumiehiksi. Mitään keinoahan ei ole, jolla todistaa syyttömyytesi.

HulluusKukoistaa (vahvistamaton)4/10

Tää maailma on menossa lujaa vauhtia kohti helvettiä... rahaa rahaa RAHAA!! Rahanahneus pilaa koko maapallon ja ihmiskunnan! Loppu tulee ja tuho häämöttää! Parasta kapinaa olis alkaa levittään piraateja niin paljon että kaikki maailman markkinaoikeudet hukkuu näihin juttuihinsa. Kumpa vaan yhtä innokkaasti selviteltäis polkupyörävarkaudetkin, mutta eihän sillä kukaan tienaa kun rikolliset. Vain raha motivoi ihmisiä, ei suinkaan oikeus ja kohtuus.

johtaja595/10


coocie986/10

Kiinnostavaa, että tämä sovittelu julkistetaan, mutta kaksi edellistä julistettiin salaisiksi. Jotenkin tulee mieleen, ettei ne pari edellistä mennyt toivottuun tapaan tai jokin muu haistahtaa.

Suosittelen asiaa seuraaville lukemaan Muron threadia. Etenkin caset Flint ja Aavia ovat mielenkiintoisimmat näistä kaikista. Tätä sopimusta ei voida laskea voitoksi tai häviöksi vaan oikeat taistelut ovat vasta edessä:
http://murobbs.muropaketti.com/threads/...skirje.1213329/

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Eli toisin sanoen epäilys jakamisesta on yhtä kuin varma syyllisyys. Maksa nyt 600€ tai myöhemmin 12000€>. Toisin sanoen ensi vuonna kirjeitä alkaa pukkamaan suomalaiskoteihin yhä useammasta lakifirmasta.

Hyvää joulua ja Vitun riemukasta uutta vuotta.

Ei. Kaveri ei vain halunnut lähteä oikeuteen jäätyään vääristä selityksistä kiinni tai huomattuaan, ettei se ole uskottava. Mitään oletusta syyllisyydestä ei ole. Yhden jakson arvo on MAO:n ennakkopäätöksen mukaan 50€ eli tässä on suostuttu vähän korkeampiin maksuihin.

Kyllä sinne oikeuteen voi lähteä silläkin perusteella, että haluaa sopia, mutta MAO:n määrittelemillä hinnoilla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti esaperse1:

En ymmärrä minkä takia joku lataa omalla kiinteällä yhteydellä. Tätä varten on prepaid liittymät tarjolla. Eivätkä ole hinnalla pilattuja.


Entäpä ne liittymänomistajat, jotka aivat jaa mutta silti joutuvat maksumiehiksi. Mitään keinoahan ei ole, jolla todistaa syyttömyytesi.

Lähtökohtaisesti syyllisyydestä ei ole todisteita jos on syytön. Pelkän IP:n perusteella ei ketään olla tuomittu. Tässä keississä ketään ei olla tuomittu.


Edit: Casen tiedot on julkaistu Murossa. Dokumenttien perusteella näyttäisi siltä, että syytetty on ollut yhteydessä HP:n ja kertonut näille reittimensä mallin, MACin ja valehdellut ESSIDin. Käytännössä hän on kussut koko avoimen wifin puolustuksensa.

Edelleen, älkää olko yhteydessä kiristäjiin. Siitä on vain haittaa. Kirjeet laitetaan roskiin ja elämä jatkuu.

akunpurku7/10

Mites jos käyttää Freedomee tai vastavaa jos lataa...

_mars_8/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:


Kiitos Johtajalle :)

coocie989/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akunpurku:

Mites jos käyttää Freedomee tai vastavaa jos lataa...

Silloin trollit näkevät Freedomen IP:n. Jos Freedome ei pidä lokeja eikä ala metsästämään sinua käyttäjiensä joukosta, niin sinua ei voida yhdistää IP:hen.

Lue TF:n VPN-artikkeli ymmärtääksesi enemmän:
https://torrentfreak.com/vpn-anonymous-review-160220/

G0lden_Kebab10/10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akunpurku:

Mites jos käyttää Freedomee tai vastavaa jos lataa...

Silloin trollit näkevät Freedomen IP:n. Jos Freedome ei pidä lokeja eikä ala metsästämään sinua käyttäjiensä joukosta, niin sinua ei voida yhdistää IP:hen.

Lue TF:n VPN-artikkeli ymmärtääksesi enemmän:
https://torrentfreak.com/vpn-anonymous-review-160220/

Ja vaikka onnistuisivatkin moisessa. Vaatisi se ulkomaille siirtymistä(laki siellä) ja teet ainakin "kyttääjien" elämän helkutin hankalaksi Kun pitää alkaa toimia toisessa valtiossa ja pyytää logeja(jos edes niitä on). Yleensä siinä kohtaa moni taho heittää rukkaset nurkkaan ja poimii helpomman uhrin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT