AfterDawn logo

Delliltä jättimäinen 43 tuuman näyttö

Panu Roivas Panu Roivas

Dell on lisännyt verkkosivuilleen uuden Professional-sarjan näytön, jolta löytyy kokoa hulppeat 43 tuumaa.

"Multi-Client"-näytöksi tituleerattu Dell P4317Q liittyy Philipsin BDM435UC-näytön seuraan markkinoiden kookkaimpana työpöytänäyttönä, mutta ilmeisesti sen käyttämä paneeli ei kuitenkaan ole identtinen. Dellin paneeli on LG:n valmistama 42,51" malli, kun taas Philipsin brändäämä näyttö käyttää TP Visionin valmistamaa paneelia.

Näytön PPI on 104, mikä on hieman matalampi kuin esimekiksi 27-tuumaisen 2560x1440-resoluution näytön 109 PPI. Dell markkinoi näyttöä ammattilaisille, jotka tarvitsevat samalle näytölle useamman signaalin, ja 43-tuumaiseen 4K-paneeliin mahtuukin helposti neljä noin 20-tuumaista kuvaa. Liitäntöinä eri kuvasignaaleille toimii DP 1.2, mDP 1.2, 2x HDMI 1.4 (MHL) sekä VGA. Mukana on myös neljän portin USB 3.0 -hubi, audioliitännät sekä RS232-portti. Sisäänrakennettuna on myös 8W stereokaiuttimet


Dell on asettanut hinnaksi sivuillaan $1350, mutta yleensä Dellin jälleenmyyntihinnat päätyvät alemmaksi. Philipsin vastaavan kokoista paneelia löytyy jo Suomesta alle 800 euron hintalapulla. P4317Q:n tarkemmasta julkaisuaikataulusta ei ole vielä tietoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT