AfterDawn logo

Samsung aloitti HBM2-muistien tuotannon – Mullistaa grafiikkaohjaimet

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Samsung on aloittanut HBM2-muistien massatuotannon. Uusi muistityyppi soveltuu korkean kaistanleveyden ansiosta paljon dataa käsitteleviin järjestelmiin, kuten HPC-laitteistoihin, grafiikkaohjaimiin ja verkkojärjestelmiin.

HBM2-muistia myydään paketoituina neljän gigatavun piireihin, joissa kussakin on yhteensä neljä kahdeksan gigabitin muistitasoa. Muistitasot on yhdistetty toisiinsa niin sanottujen TSV-johteiden (Through Silicon Via) avulla. Kussakin tasossa on yli 5000 TSV-aukkoa, joiden avulla muistista voidaan siirtää dataa jopa 256 gigatavua sekunnissa.

Kaistanleveys on HBM2:ssa kaksinkertainen ensimmäisen sukupolven HBM-muistiin verrattuna ja jopa seitsenkertainen grafiikkaohjaimissa yleisesti käytettyihin GDDR5-muisteihin verrattuna.

Samsung aloittaa myöhemmin tänä vuonna grafiikkaohjaimiin kohdennettujen kahdeksan gigatavun HBM-muistipiirien valmistuksen. Suuremman kaistanleveyden lisäksi uusi muistipiiri vähentää radikaalisti muistipiirien varaamaa pinta-alaa piirikortilta, kun piirit on paketoitu toistensa päälle.


2 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/2

Onkos tiedossa, koska tämä "myöhemmin tänä vuonna" on sitten oikeasti tapahtumassa?
Vai meneekö siihen perustuvat tuotteet ensi vuoteen... No sehän on tietysti hyvinkin mahdollista. Mikään valmistaja ei oikein voi perustaan suunnitelmiaan osien varaan, joita julkaistaan joskus sitten myöhemmin. Eli pitänee odotella kunnon graffakortteja vuoteen 2017, jolleivat sitten nuo pienemmät HBM2 muistit ole jo nyt valmiita, jolloin niitä saattaisi nähdä jo tämän vuoden tuotteissa.

wipe20002/2

"Samsung on aloittanut HBM2-muistien massatuotannon.
...myydään paketoituina neljän gigatavun piireihin..."

Eli kyllähän tuon mukaan pienemmät ovat nyt tuotannossa ja nuokin jo riittävät vaikka ihan huippuohjaintenkin muisteiksi. Ja isommistakin on varmasti toimitettu jo samplet korttivalmistajille, joten kyllä siellä tuotekehitys voi olla täysillä käynnissä ja valmiit kortit voi saada ulos jo parin kuukauden päästä siitä kun Samsung alkaa voluumeissa toimittaa isompia piirejä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT