AfterDawn logo

Pelien kopiosuojausten murtamisesta tullut piraattien painajainen – Just Cause 3 edelleen murtamatta

Sami Koivunen Sami Koivunen
43 kommenttia

Kiinalaisen piraattiryhmä 3DM:n mukaan pelien kopiosuojauksien murtaminen voi olla mahdotonta jo kahden vuoden sisällä. Asiasta uutisoi TorrentFreak.

Tällä hetkellä esimerkiksi Fifa 16- ja Just Cause 3 -pelien kopiosuojausta ei ole onnistuttu murtamaan. Peleistä ainakin Just Cause hyödyntää viimeisintä versiota Denuvo Anti-tamper -teknologiasta. Denuvon tarkoituksena on estää piraattien pääsy pelin drm-suojaukseen.

Piraateille uusimmat kopiosuojaukset tietävät vaikeita aikoja. TorrentFreakin jutussa kerrotaan 3DM:n krakkerin Junin turhautuneen pahanpäiväisesti Just Causen kopiosuojauksen murtamiseen. 3DM uskoo, että Just Cause on vielä pitkällä aikavälillä murrettavissa, mutta kopiointisuojausten nykyisellä kehitysvauhdilla seuraavat pelit voivat olla jo liian haastavia.

Pelien kopiosuojausten murtamisesta ylläpidetään tietoja Redditissä.

43 KOMMENTTIA

yamaneko1/43

Voi voi. Jotkut joutuvat ihan ostamaan pelinsä jos haluaa pelata.

teme5652/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:

Voi voi. Jotkut joutuvat ihan ostamaan pelinsä jos haluaa pelata.

Nimenomaan näin.

Pitää onnitella myös tuon kopiosuojauksen kehittäjää, että on onnistunut kehittämään hyvän suojauksen, joka ei kuitenkaan häiritse aidon tuotteen omistajaa. Näin ei aina ole ollut, vaan sitä on saanut aikanaan ihmetellä että aitokaan CD-levy ei kelpaa kun softa on sille päälle sattunut. Oma lukunsa oli kymmenisen vuotta sitten esim. syöpä nimeltä Starforce, jonka myötä ei tiennyt että mitäköhän spywarea tai malwarea koneelle asentui

OneMember3/43

Pelit jotka käytti vanhempaa versiota Denuvosta kräkättiin aika nopeasti (FIFA 15, Lords of the Fallen, Mad Max, Battlefield Hardline, Dragon Age: Inquisition, MGS5)

Batman Arkham Knight pelissä Denuvota syytettiin pelin hidastamisesta. Denuvota myös syytettiin SSD-asemien liian aikaisista (asemien)kuolemista... Nuo väittämät eivät sitten kai pidä paikkansa, jos on uskomista Denuvon julkaisuun.

Lumikki4/43

Lainaus:

Voi voi. Jotkut joutuvat ihan ostamaan pelinsä jos haluaa pelata.


Ei se raha mitään auta kun ne pelit ei toimi edes rahalla eli jos tietokoneessa ei ole internet yhteyttä niin lähes kaikki pelit eivät toimi. Joten ei kyse ole siitä haluaako pelata vaan siitä että salliiko pelin käyttää internet yhteyttä.

yamaneko5/43

Voi mun sydän särkyy. Nyyhkis. Että juuri silloin se netti ei toimi tai sitä ei voi käyttää. Julmaa.

OneMember6/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:

Voi mun sydän särkyy. Nyyhkis. Että juuri silloin se netti ei toimi tai sitä ei voi käyttää. Julmaa.


Se on jo iso ongelma (välillä) ettet voi pelata omistamaasi (ostamaasi) peliä ilman internettiä (yksinpeli).

Mutta sitten on Fallout 4:n tyyppiset pelit, jotka tarvitsevat asennuslevyn lisäksi internetyhteyden ladatakseen loput pelin vaatimat tiedostot... Tämä menee vähän yli hilseen...

Ja unohtui täysin, että onhan meitä vielä kolmas ryhmä jotka vain haluavat no-cd krätit laillisiin tuotteisiin pelkästään elämän helpottaminen mielessä.

mcmopo7/43

Itseäni tuossa häiritsee se että demoja ei tule enää melkein mistään peleistä. Esim. Fallout sarja on saanut helkkarin hyviä arvosteluja jonka perusteella ostos on kannattava. Mutta esim. minuun koko sarja ei oikein iskenyt. Jos en olisi päässyt testaamaan sitä (Fallout 3) missään muodossa olisin todenäköisesti heittänyt noin 60 eurolla vesilintua.

Toinen mikä haittaa on pelien automaattinen päivitys. Jos ohjelma pakottaa peli päivityksen (steam, origin) niin päivitystä ei saa enään mitenkään pois. Joskus niistä tulee vain ongelmia. Esim. Kun half-life sai Oculus riftin DK2:n aikoihin päivityksiä niin en ole ikinä sen jälkeen saanut DK1:stä toimimaan. Lisäksi joissain peleissä on tullut joillakin käyttäjillä suorituskykyongelmia. Näitä nyt sattuu todella harvoin mutta valitettavasti niin vain käy välillä.

Muuten tuo on kyllä erittäin tervetullut homma. Ehkä tuo saattaa kasvattaa myyntiä ja joissain tapauksissa laskea pelin hintaa. Vaikkakin todennäköisesti hinnat tulee nousemaan tuon johdosta kun porukka ei voi siirtyä piraattiversioihin liian korkean hinnan takia.

Insomniu8/43

Ei niinkään kiinnosta se, että eikö warettajat pääse pelaamaan uusia pelejä, mutta kiehtovaa tästä tekee sen, että on saatu aikaiseksi kopiosuojaus, jonka murtaminen on osoittaunut oikeasti haastavaksi.

Ilmeisesti jopa sellainen, että se toimii kuitenkin moitteetta pelin ostaneilla?

Täytyy kuitenkin muistaa, että kyseinen peli on vasta reilun kuukauden ollut saatavilla, joten kräkkäyksen onnistuminen voi tapahtua ihan minä päivänä tahansa. Varsinkin mediahuomion saatua tulee tämän kräkkäämistä yrittämään suurempi harrastajakunta, ihan vain huvin, harrastuksen ja maineen vuoksi.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Itseäni tuossa häiritsee se että demoja ei tule enää melkein mistään peleistä.


Haluaisin muistuttaa, että esimerkiksi Steam on ottanut käyttöön asiakaspalautukset. Mikäli olet omistanut pelin alle 14vrk ja pelannut sitä alle 2h, niin voit palauttaa pelin ja saada rahat takaisin. Ei kompia, toimii varsin helposti ja yksinkertaisesti.

Abuseamisesta Steam kuitenkin uhkaa rangaistuksilla, tietenkin.

Mutta tämä on se moderni tapa kokea demo ja ennen kaikkea kokeilla rajoittamaton pelikokemus. Eikö se ole jopa hienompaa kuin vanhanaikainen demo, jossa oli vain suppea valikoima ominaisuuksia?


WereCatf9/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Insomniu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Itseäni tuossa häiritsee se että demoja ei tule enää melkein mistään peleistä.


Haluaisin muistuttaa, että esimerkiksi Steam on ottanut käyttöön asiakaspalautukset. Mikäli olet omistanut pelin alle 14vrk ja pelannut sitä alle 2h, niin voit palauttaa pelin ja saada rahat takaisin. Ei kompia, toimii varsin helposti ja yksinkertaisesti.

Ite ainakin tykänny todella paljon tuosta; tulee ostettua aina sillon tällön pelejä Steamista ja lähes kaikki ostokset on sellaisia, mitä mie tiedän haluavani, mut kaks peliä on tullut tähän mennessä palautettua -- kliks-kliks, naks-naks, refund - hakemus sisällä minuutin työn jälkeen ja raha seuraavana päivänä takas tilillä. Ei paljon helpommaksi enää voi tehdä.

Täytyy huomauttaa, ettei sitä refund - systeemiä ole tarkotettu korvaamaan demoja ja tosiaan, refund - spämmistä voi tulla banaania, mut jos pysyy kohtuullisuuden rajoissa, niin sillä voi kokeilla pelejä aina sillon tällön.

Lumikki10/43

Lainaus:

Voi mun sydän särkyy. Nyyhkis. Että juuri silloin se netti ei toimi tai sitä ei voi käyttää. Julmaa.


Kysymys ei ole siitä että netti ei satu toimimaan jollain hetkellä vaan siitä että ei ole koko nettiä alun alkaenkaan, eikä ole tarkoitus että olisi. Nykyajan (yksin)pelit eivät tällöin toimi, eikä kyse ole siitä että ei haluaisi pelata tai ei olisi rahaa ostaa pelejä, vaan siitä että ei halua kytkeä (yksin)pelejä nettiin.

Kyse olisi hieman samasta kuin ostaisit äly-TV:n ja se ei toimisi olekaan ennen kuin kytket sen nettiin. Olisiko se muka hyvä asia?

Jos ihminen haluaa internet pohjaisia palveluita niin tottakai heille niitä tulee tarjota, mutta entä ne ihmiset jotka eivät halua olla asioissa internet riippuvaisia? Heille ei enää sitä mahdollisuutta edes anneta.

DRM ei ole mikään syy siihen että on pakko olla internet riippuvaisuus (yksin)peleissä.

jartar11/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Kysymys ei ole siitä että netti ei satu toimimaan jollain hetkellä vaan siitä että ei ole koko nettiä alun alkaenkaan, eikä ole tarkoitus että olisi. Nykyajan (yksin)pelit eivät tällöin toimi, eikä kyse ole siitä että ei haluaisi pelata tai ei olisi rahaa ostaa pelejä, vaan siitä että ei halua kytkeä (yksin)pelejä nettiin.

Kyse olisi hieman samasta kuin ostaisit äly-TV:n ja se ei toimisi olekaan ennen kuin kytket sen nettiin. Olisiko se muka hyvä asia?

Jos ihminen haluaa internet pohjaisia palveluita niin tottakai heille niitä tulee tarjota, mutta entä ne ihmiset jotka eivät halua olla asioissa internet riippuvaisia? Heille ei enää sitä mahdollisuutta edes anneta.

DRM ei ole mikään syy siihen että on pakko olla internet riippuvaisuus (yksin)peleissä.


Äly-tv vertaus olisi osuva jos sinä katsoisit ettet tarvitse antenniliitintää ja ihmettelet miksi sinun tarvitsee siitä maksaa, kun et sitä käytä. Näin päästään yhtä marginaaliseen ongelmaan.

Jos nyt ensin mietitään montako ihmistä löytyy vuonna 2016 Suomesta jolla on tehokas pelikone ilman nettiyhteyttä. Kun näiden ihmisten laskemiseen riittää kahden käden sormet niin voidaan todeta, että peliteollisuutta ei voisi vähempää kiinnostaa ja hyvä näin. Teknologian jarrut eivät uutta tarvitse.

Rehvastelija12/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Kysymys ei ole siitä että netti ei satu toimimaan jollain hetkellä vaan siitä että ei ole koko nettiä alun alkaenkaan, eikä ole tarkoitus että olisi. Nykyajan (yksin)pelit eivät tällöin toimi, eikä kyse ole siitä että ei haluaisi pelata tai ei olisi rahaa ostaa pelejä, vaan siitä että ei halua kytkeä (yksin)pelejä nettiin.

Kyse olisi hieman samasta kuin ostaisit äly-TV:n ja se ei toimisi olekaan ennen kuin kytket sen nettiin. Olisiko se muka hyvä asia?

Jos ihminen haluaa internet pohjaisia palveluita niin tottakai heille niitä tulee tarjota, mutta entä ne ihmiset jotka eivät halua olla asioissa internet riippuvaisia? Heille ei enää sitä mahdollisuutta edes anneta.

DRM ei ole mikään syy siihen että on pakko olla internet riippuvaisuus (yksin)peleissä.


Äly-tv vertaus olisi osuva jos sinä katsoisit ettet tarvitse antenniliitintää ja ihmettelet miksi sinun tarvitsee siitä maksaa, kun et sitä käytä. Näin päästään yhtä marginaaliseen ongelmaan.

Jos nyt ensin mietitään montako ihmistä löytyy vuonna 2016 Suomesta jolla on tehokas pelikone ilman nettiyhteyttä. Kun näiden ihmisten laskemiseen riittää kahden käden sormet niin voidaan todeta, että peliteollisuutta ei voisi vähempää kiinnostaa ja hyvä näin. Teknologian jarrut eivät uutta tarvitse.

Täsmälleen näin.

Usein näissä kommentoinneissa ollaan liikuttavan solidaarisesti pahoillaan niiden puolesta, joilla ei ole internet-yhteyttä. Väitänpä vaan että he eivät tunne yhtäkään sellaisia pelaamisesta innostunutta, jolla ei olisi kunnon internet-yhteyttä. (kertokaahan, jos olen väärässä.)

Kenen puolesta he ovat pahoillaan: afrikkalaistenko?

JamesPotkukelkka13/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Insomniu:

Täytyy kuitenkin muistaa, että kyseinen peli on vasta reilun kuukauden ollut saatavilla, joten kräkkäyksen onnistuminen voi tapahtua ihan minä päivänä tahansa. Varsinkin mediahuomion saatua tulee tämän kräkkäämistä yrittämään suurempi harrastajakunta, ihan vain huvin, harrastuksen ja maineen vuoksi.


Ei, ei, ja ei.

Denuvo tunnettuna suojauksena on ollut olemassa jo pitkään ja aiemmat versiot siitä on saatu huijjaamalla purettua ja nimenomaan purettua. Kiinalaisen poppoon versioinnit ovat olleet emulaattoreita, joita ei lasketa suojaukset ohittaviksi.

Tällä hetkellä yrittäjiä on erittäin vähän ja mitä pitemmälle mennään niin ei niitä yrittäjiä tule lisää. Tunnetuimmat pitkän linjan harrastajat eivät lähde Devunoa yrittämään ja tuo italialainen ryhmittymä ei toistaiseksi ole saanut haltuunsa metodia miten uusimman Denuvon saisi purettua (kas kummaa, mistähän lie johtuu ;))

P.S. Tiedä sitten miksi tämä(kin) uutinen saa palstatilaa melki jokaisen teknologiaan keskittyvän julkaisun verkkoversiossa tällä hetkellä. Uutisointi samaa luokkaa kuin TPB:n tilannepäivitykset (nyt toimii / ei toimi / näin saat toimimaan).

Lumikki14/43

Lainaus:

Jos nyt ensin mietitään montako ihmistä löytyy vuonna 2016 Suomesta jolla on tehokas pelikone ilman nettiyhteyttä. Kun näiden ihmisten laskemiseen riittää kahden käden sormet niin voidaan todeta, että peliteollisuutta ei voisi vähempää kiinnostaa ja hyvä näin. Teknologian jarrut eivät uutta tarvitse.


Mitä ihmettä sinä oikein höliset?

Ei tässä ole kyse mistään teknologian jarruttamisesta vaan siittä että tarjotaan myös toisella tavalla asioita. Ei mikään estä laittamasta kaupassa fyysisesti myytäviin (yksin)peleihin myös mahdollisuutta käyttää DRM:ää joka ei ole netti riippuvainen.

Se kuinka monta noita henkilöitä on Suomessa niin siinä voit olla oikeassa että niitä on vähän. Mutta minä olen heistä yksi.

Lainaus:

Äly-tv vertaus olisi osuva jos sinä katsoisit ettet tarvitse antenniliitintää ja ihmettelet miksi sinun tarvitsee siitä maksaa, kun et sitä käytä. Näin päästään yhtä marginaaliseen ongelmaan.


Tuo vertaus on aivan väärä.

Sinun vertauksessa TV ei voi toimia edes teknisesti ilman antenniliityntää (antennijalkelu) eli antenni signaalia. Sen sijaan (yksin)peleille ei ole teknistä estettä miksi se ei voisi toimia ilman internet liityntää, jos vain haluttaisiin.

jartar15/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Mitä ihmettä sinä oikein höliset?

Ei tässä ole kyse mistään teknologian jarruttamisesta vaan siittä että tarjotaan myös toisella tavalla asioita. Ei mikään estä laittamasta kaupassa fyysisesti myytäviin (yksin)peleihin myös mahdollisuutta käyttää DRM:ää joka ei ole netti riippuvainen.

Se kuinka monta noita henkilöitä on Suomessa niin siinä voit olla oikeassa että niitä on vähän. Mutta minä olen heistä yksi.


Sinä joko mukaudut kehitykseen tai sitten lopetat tiettyjen pelien pelaamiseen. Olet yksin ongelmasi kanssa. Nyt voit päättää oletko ikuisesti katkera vai et.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Tuo vertaus on aivan väärä.

Sinun vertauksessa TV ei voi toimia edes teknisesti ilman antenniliityntää (antennijalkelu) eli antenni signaalia. Sen sijaan (yksin)peleille ei ole teknistä estettä miksi se ei voisi toimia ilman internet liityntää, jos vain haluttaisiin.


Yhden ihmisen ongelma ei edelleenkään kiinnosta ketään.

Edelleenkään se ei ole ongelma, että pelikoneessa pitää olla nettiyhteys vuonna 2016.

Lumikki16/43

Lainaus:

Nyt voit päättää oletko ikuisesti katkera vai et.


En ole katkera vaan tiedostan vain ongelman joka on olemassa asiassa. Mutta siitä voi olla 100% varma että en osta yhtään peliä ennen kuin ne toimivat ilman nettiä. Kyse ei ole mistään ajan seuraamisesta vaan tietoturvasta, yksityisyys loukkauksista ja siitä että sitoo pelit internet tileihin. Mutta ei sinun tarvitse asiaa murehtia, eihän sinua kiinnosta nämä muut asiat. Toivotan vain onnellista pelaamista ja pidä hauskaa. Minä laitan rahani muualle.

jartar17/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


En ole katkera vaan tiedostan vain ongelman joka on olemassa asiassa. Mutta siitä voi olla 100% varma että en osta yhtään peliä ennen kuin ne toimivat ilman nettiä. Kyse ei ole mistään ajan seuraamisesta vaan tietoturvasta, yksityisyys loukkauksista ja siitä että sitoo pelit internet tileihin. Mutta ei sinun tarvitse asiaa murehtia, eihän sinua kiinnosta nämä muut asiat. Toivotan vain onnellista pelaamista ja pidä hauskaa. Minä laitan rahani muualle.


Kyse on sinun VALINNASTASI. Toivon että todellakin ymmärrät tämän etkä ole seuraavassa ketjussa valittamassa kun et omien VALINTOJESI vuoksi voi pelata pelejä.

Lumikki18/43

Lainaus:

Kyse on sinun VALINNASTASI. Toivon että todellakin ymmärrät tämän etkä ole seuraavassa ketjussa valittamassa kun et omien VALINTOJESI vuoksi voi pelata pelejä.


Tottakai kyse on minun valinnasta joka on tehty sen perustella mitä valintoja viihdeteollisuus antaa minulle pelien suhteen ja mikä on minun arvomaailmassa tärkeää. Mutta se mitä en oikein ymmärrä on että miksi sinä valitat minun toivomuksesta/ehdotuksesta siitä miten se minun valinta ongelma pelaamisen suhteen voitaisiin korjata, vaikka se korjaus ei vaikuta sinun valintoihin tai pelaamiseen mitenkään.

Rehvastelija19/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Mitä ihmettä sinä oikein höliset?

Ei tässä ole kyse mistään teknologian jarruttamisesta vaan siittä että tarjotaan myös toisella tavalla asioita. Ei mikään estä laittamasta kaupassa fyysisesti myytäviin (yksin)peleihin myös mahdollisuutta käyttää DRM:ää joka ei ole netti riippuvainen.

Se kuinka monta noita henkilöitä on Suomessa niin siinä voit olla oikeassa että niitä on vähän. Mutta minä olen heistä yksi.

Jos meillä on toimiva kopioisuojaus (ei häiritse kuluttajan pelikokemusta missään määrin), niin mitä ihmeen järkeä on siinä että "tarjotaan myös toisella tavalla asioita"?

"Äiti, haluan syödä Ritari-Ässä lautaselta!"...

JamesPotkukelkka20/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Ei mikään estä laittamasta kaupassa fyysisesti myytäviin (yksin)peleihin myös mahdollisuutta käyttää DRM:ää joka ei ole netti riippuvainen.


Mainitsemasi suojaukset on kaikki todettu huonoiksi ja vain rehellisiä kuluttajia hidastamaan (mm. täytyy muistaa mikä olikaan se sarjanumero).

Sellaista suojausta ei ole mikä toimisi offline tilassa, mutta olisi tehokkuudeltaan ja helppoudeltaan samaa luokkaa online version kanssa.

Myös itse olen ammoisina aikoina tapellut suojauksien verkkoon menemista vastaan, mutta huomannut ettei toimivaa ratkaisua kannata ruveta dissaamaan vain sen takia etten pidä pilvitallennuksista tai pelkään jatkuvasti sitä pahinta eli omien tietojeni viemistä ylläpitäjän palvelimilta. Kukaan ei sinua käske laittamaan oikeita tietoja näihin palveluihin...

user@org (vahvistamaton)21/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Jos nyt ensin mietitään montako ihmistä löytyy vuonna 2016 Suomesta jolla on tehokas pelikone ilman nettiyhteyttä. Kun näiden ihmisten laskemiseen riittää kahden käden sormet niin voidaan todeta, että peliteollisuutta ei voisi vähempää kiinnostaa ja hyvä näin. Teknologian jarrut eivät uutta tarvitse.


Jos tehokkaaksi pelikoneeksi lasket pelikonsolit, tietokoneet, tehokkaat mobiililaitteet, niin uskon että Suomessa monella on nettiyhteys, se ei tarkoita että heillä olisi aina nettiyhteys käytettävissä.

Jos jokin ohjelma tarvitsee toimiakseen nettiyhteyden vain sen takia että julkaisija on niin päättänyt, niin kyllä siihen tarpeeseen saa ja kannattaakin suhtautua kriittisesti.

Käyttöoikeusien hallintaa en laske automaattisesti edelliseen.

Isompi juttu on mielestä se tarviiko tuoteen/palvelun (peli) jatkuvan oneline yhteyden vai ei. jos ei tarvi niin kuinka usein tarvitsee ja mitä merkitystä on jos pitkään offline tilassa.

Vielä isompi juttu on mihinkaikkeen sitä yhteyttä käytetään.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JamesPotkukelkka:


Myös itse olen ammoisina aikoina tapellut suojauksien verkkoon menemista vastaan, mutta huomannut ettei toimivaa ratkaisua kannata ruveta dissaamaan vain sen takia etten pidä pilvitallennuksista tai pelkään jatkuvasti sitä pahinta eli omien tietojeni viemistä ylläpitäjän palvelimilta.

Online kritisoinnista osa ei taida kohdistua yleisellä tasolla online yhteyden tarpeeseen, vaan aivan johonkin muuhun. On helpompaa haukkua koko systeemi kaikkine hyvineen.

Yksittäisiä huonoja esimerkkejä online toteutuksista löytyy, jotka ei miellityä heitäkään joilla on käyössä 24/7 laaduaks yhteys. Se sitten toinen asia kuinka moni heistä välittää ongelmista.

Lumikki22/43

Lainaus:

Mainitsemasi suojaukset on kaikki todettu huonoiksi ja vain rehellisiä kuluttajia hidastamaan (mm. täytyy muistaa mikä olikaan se sarjanumero).


Oli se DRM tapa mikä tahansa, offline tai online niin jokaisessa tavassa on omat hyvät ja huono puolet. Onkin kyse siitä mikä tapa on kenellekin se parempi. Se taas riippu täysin jokaisen henkilön omista tarpeista ja asian sopivuudesta heille. Se mikä on hyvä yhdelle voi olla huono toiselle.

coocie9823/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Rehvastelija:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Mitä ihmettä sinä oikein höliset?

Ei tässä ole kyse mistään teknologian jarruttamisesta vaan siittä että tarjotaan myös toisella tavalla asioita. Ei mikään estä laittamasta kaupassa fyysisesti myytäviin (yksin)peleihin myös mahdollisuutta käyttää DRM:ää joka ei ole netti riippuvainen.

Se kuinka monta noita henkilöitä on Suomessa niin siinä voit olla oikeassa että niitä on vähän. Mutta minä olen heistä yksi.

Jos meillä on toimiva kopioisuojaus (ei häiritse kuluttajan pelikokemusta missään määrin), niin mitä ihmeen järkeä on siinä että "tarjotaan myös toisella tavalla asioita"?

"Äiti, haluan syödä Ritari-Ässä lautaselta!"...

Paremman palvelun pyytäminen on tyhmää vai miten tähän pitäisi suhtautua? Kuluttajat hyötyvät aika harvoin DRM:stä ja tässäkin tapauksessa ainoa hyöty on, että se mahdollisesti lisää PC:n pelitarjontaa.

PS: En ole PC-pelaaja. Nettipakot ja vastaavat ovat toimivuudestaan huolimatta johtaneet minulla ajoittain näihin; "Ei sitten pelata, prkl...".

jartar24/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Jos tehokkaaksi pelikoneeksi lasket pelikonsolit, tietokoneet, tehokkaat mobiililaitteet, niin uskon että Suomessa monella on nettiyhteys, se ei tarkoita että heillä olisi aina nettiyhteys käytettävissä.


Vai tarkoitinko tehokkaalla tietokoneella helmitaulua? Yritä seuraavalla kerralla selvittää ennen kirjoittamista, että mistä keskustellaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:Paremman palvelun pyytäminen on tyhmää vai miten tähän pitäisi suhtautua? Kuluttajat hyötyvät aika harvoin DRM:stä ja tässäkin tapauksessa ainoa hyöty on, että se mahdollisesti lisää PC:n pelitarjontaa.

PS: En ole PC-pelaaja. Nettipakot ja vastaavat ovat toimivuudestaan huolimatta johtaneet minulla ajoittain näihin; "Ei sitten pelata, prkl...".


Kyse oli siitä että Lumikki on itse päättänyt lopettaa pelien pelaamisen. Jos olemassa oleviin ja markkinoille tuleviin peleihin hän haluaa muutoksia, niin kannattaa olla paksu lompakko ja yhteydet suoraan pelintekijöihin.

user@org (vahvistamaton)25/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Vai tarkoitinko tehokkaalla tietokoneella helmitaulua? Yritä seuraavalla kerralla selvittää ennen kirjoittamista, että mistä keskustellaan.


Anteeksi.

Olet oikeassa että tehokkaan tietokoneen omistavia online vaatimus kirpasee ehkä keskimäärin vähemmän kuin muita. Mutta olisko he myös niitä joilla pienetkin nettiongelmat tuntuu kirpaisevan muita enemmän.

Nettivaatimus on jokatapauksessa myös teknologia jarru, siis jos ei riittävän laadukasta nettiä, niin se tehokaskin netinvaativa pelikone voi olla aika rampa.(ei pelkästään tietokone).

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Kyse oli siitä että Lumikki on itse päättänyt lopettaa pelien pelaamisen. Jos olemassa oleviin ja markkinoille tuleviin peleihin hän haluaa muutoksia, niin kannattaa olla paksu lompakko ja yhteydet suoraan pelintekijöihin.

Oli Lumikin kannasta mitämieltä tahansa, niin pidän oikeana sitä että hän äänestää lompakollaan, hankkii sellaista mitä haluaa, eikä ainakaan hankkia selalista mitä ei voi käyttää.

Offline käyttäjän profiilit ei automaattisesti keräännyt julkaisijoiden järjestelmiin, joten ne kannattaa esittää ihan oma-aloitteisesti, riippumatta onko sitä isoa lompakkoa.

Jos jää yksinään toiveineen niin, niin sitten pitää siihen tyytyä, ehkä hän ei vielä ole ihan yksinään.

jartar26/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Olet oikeassa että tehokkaan tietokoneen omistavia online vaatimus kirpasee ehkä keskimäärin vähemmän kuin muita. Mutta olisko he myös niitä joilla pienetkin nettiongelmat tuntuu kirpaisevan muita enemmän.

Nettivaatimus on jokatapauksessa myös teknologia jarru, siis jos ei riittävän laadukasta nettiä, niin se tehokaskin netinvaativa pelikone voi olla aika rampa.(ei pelkästään tietokone).


Nettivaatimus ei ole jarru sillä se siitä pelikuntoisesta PC:stä löytyy. Nettivaatimus on vasta siinä vaiheessa ongelma kun se toteutetaan surkeasti. Sellaista vastaan todellakin kannattaa taistella.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Jos jää yksinään toiveineen niin, niin sitten pitää siihen tyytyä, ehkä hän ei vielä ole ihan yksinään.


Vaikea uskoa että tulevaisuuden kuva on PC pelaaminen ilman nettiyhteyttä.

Lumikki27/43

Lainaus:

Vaikea uskoa että tulevaisuuden kuva on PC pelaaminen ilman nettiyhteyttä.


Ei tietenkään ole, tottakai nettipalvelupohjaisia toteuksia tarvitaan myös pelaamiseen niille jotka sitä haluaa. Miksi kaikki olisi aina joko tai, miksi ei voi olla erillaisia vaihtoehtoja, kun on ihmisiä jotka haluaa asioita eritavalla.

jartar28/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Ei tietenkään ole, tottakai nettipalvelupohjaisia toteuksia tarvitaan myös pelaamiseen niille jotka sitä haluaa. Miksi kaikki olisi aina joko tai, miksi ei voi olla erillaisia vaihtoehtoja, kun on ihmisiä jotka haluaa asioita eritavalla.


Pelaamiseen on enemmän vaihtoehtoja kuin koskaan ennen ja tarjonta on ennätys suurta. Meillä on kännykät, tietokoneet, tabletit, käsikonsolit, konsolit jne. Erilaisia vaihtoehtoja on valtavasti.

Nettiyhteys on ollut oleellinen osa PC:tä 10 - 15 vuotta. Käyttiksen päivitys perustuu siihen, samoin kuin ohjelmien päivitys, pelien päivitys, musiikin kuuntelu,ajureiden päivitys, pelien ostaminen jne. Se että tehokkaassa peli PC:ssä on nettiyhteys on enemmän kuin loogista.

Toisaalta minä voisin kysyä miksei C-kaseteilla tarjota enää uutta musiikkia vaikka löytyy ihmisiä ketkä niitä ostaisi? Kun keksit tuohon vastauksen niin tiedät miksei rajattomasti tarjota ihmisille vaihtoehtoja.

Lumikki29/43

Lainaus:

Toisaalta minä voisin kysyä miksei C-kaseteilla tarjota enää uutta musiikkia vaikka löytyy ihmisiä ketkä niitä ostaisi? Kun keksit tuohon vastauksen niin tiedät miksei rajattomasti tarjota ihmisille vaihtoehtoja.


Jos on ihmisiä jotka edelleen ostaisi C-kasetteja niin tottakai heille sen ostamisen mahdollisuus pitäisi tarjota. Monta kertaa ihmiset jotka itse eivät tue jotain asiaa sanovat että eihän niitä muita ole kuin kourallinen, mutta miten sen tietää kuinka monta heitä on jos niillä muilla ei ole edes mahdollisuutta ostaa niitä asioita siten kuten haluavat. Todennäköisesti suurin syys siihen että C-kasetteja ei myydä on että ostajia ei enää ole. Mutta niitä C-kasetteja sentään tarjottiin asiakkaille niin kauan kuin oli tarpeen. Peleissä sen sijaan ei edes annettu sitä vaihtoehtoa vaan kaikki "pakotettiin" netti pohjaisuuteen.

Lainaus:

Se että tehokkaassa peli PC:ssä on nettiyhteys on enemmän kuin loogista.


En itse näe tässä mitään loogista, muuta kuin sen että jos oikeasti pelaa nettipelejä niin tietenkin nettiyhteys tarvitaan. Tai haluaa netin kautta kätevästi keskitetysti pelipalvelut. Sen sijaan yksipeli ei oikeasti tarvitse nettiyhteyttä. Älä tee DRM:stä jonka takia se nettiyhteys "pakotettiin" PC-pelaamiseen sitä että se olisi joku välttämättömyys, koska koko DRM ei ole pelaamiselle välttämättömyys. DRM on liiketaloudellinen asia ja sen DRM voi tehdä monella eritavalla.

Minusta sinä vain toitotat että asiat pitää olla kaikille niin kuin sinä haluat etkä pysty hyväksymään sitä että joku ei pidä siitä mistä sinä pidät. Yrität perustella asiaasi sillä että joku toinen vaihtoehto olisi vanhentunut. Mutta on kaksi eri asiaa että asia oikeasti vanhentuu tai että asia poistetaan "pakolla" ihmisten käytöstä.

Nettiyhteys on mahdollisuus monissa asioissa mutta sen ei pitäisi olla PAKKO asia asioissa joissa sitä ei oikeasti tarvita. Esimerkiksi musiikin kuuntelun voi tehdä netin kautta ja se on kätevää, mutta jos haluaa osta fyysisen musiikki CD:n kaupasta niin sen voi edelleen tehdä. Näin ei ole peleissä eli vaikka ostat fyysisen pelin kaupasta niin se ei toimi ilman nettiä.

Rehvastelija30/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Nettiyhteys on mahdollisuus monissa asioissa mutta sen ei pitäisi olla PAKKO asia asioissa joissa sitä ei oikeasti tarvita. Esimerkiksi musiikin kuuntelun voi tehdä netin kautta ja se on kätevää, mutta jos haluaa osta fyysisen musiikki CD:n kaupasta niin sen voi edelleen tehdä. Näin ei ole peleissä eli vaikka ostat fyysisen pelin kaupasta niin se ei toimi ilman nettiä.

Tässä on kaksi osapuolta (ja kaksi näkökulmaa tuohon pakkoon): kuluttaja ja peliyhtiö.

Vallitsevassa tilanteessa peliyhtiöt ilman muuta katsovat olevansa PAKOTETTUJA käyttämään onlinetarkistuksia.

Mitkä tässä ovat kuluttajan vaihtoehdot?
Boikotoit tai menet mukana. Jos Adelea ei saa c-kasetilla niin sitten kuunnellaan Elvistä.

user@org (vahvistamaton)31/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Nettivaatimus ei ole jarru sillä se siitä pelikuntoisesta PC:stä löytyy.


Tämän päivän PCt ja suurelta osin muutkin pelilaitteet tarvitsevat käytännössä netin jo käyttöön otossa. Se ei läheskään niin iso ongelma kuin netintarve pelaamiseen.

Edes vuonna 2016 ei sitä kohtuullista nettiä, tai netti lainkaan joka paikkaan misssä pelaamiselle kysyntää. silloin pitää valita tegnologiaa joka tulee toimeen ilman, jos ei uutta tarjolla, niin tyydyttävä vanhaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Nettivaatimus on vasta siinä vaiheessa ongelma kun se toteutetaan surkeasti. Sellaista vastaan todellakin kannattaa taistella.

Tässä ehdottomasti samaa mieltä. Uskon että keskustelijoilla on kovasti erilaisia mielipiteitä siitä mikä on surkeaa.

Pöytään pultatun varmennetun premium kuidun päässä olevan pelitietokoneen osalta kyse ehkä keskittyy yksityisyyteen ja tietosuojaan.

Satunnaisen netin päässä olevan pelikoneen käyttäjälle kyse jo ihan siitä voiko pelata vai ei, tarvitaanko netti vain käyttöönotossa, jos muulloin niin kuinka usein ja minkä laatuista. Sen jälkeen vasta alkaa tulee mieleen ylevämmät yksityisyys sun muut jutut.

Lainaus:

Vaikea uskoa että tulevaisuuden kuva on PC pelaaminen ilman nettiyhteyttä


Siinä samaa mieltä, peleissä homma muuttunut palvelu suuntaa, ja hinnoittelu korkeasta kertaveloituksesta palvelu/käyttö suuntaa, koskee myös mainitsemaasi PC puolta.

Kommenteissasi keskityt PC peleihin, jos se koskisi vain PC pelaamista niin kyse ei olisin niin isosta jutusta, mutta ilmiö on laajempi.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Jos on ihmisiä jotka edelleen ostaisi C-kasetteja niin tottakai heille sen ostamisen mahdollisuus pitäisi tarjota. Monta kertaa ihmiset jotka itse eivät tue jotain asiaa sanovat että eihän niitä muita ole kuin kourallinen, mutta miten sen tietää kuinka monta heitä on jos niillä muilla ei ole edes mahdollisuutta ostaa niitä asioita siten kuten haluavat.

Siis ihan oikeasti pakko ?

Jos on ihmisiä jokta haluaa c-kasettaja niin ei heille ole niitä todellakkaan pakko tarjota.

C-kasetti ei liity asiaa muuten kuin että c-kaseteilla on kysyntää ja tarjontaa.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Älä tee DRM:stä jonka takia se nettiyhteys "pakotettiin" PC-pelaamiseen sitä että se olisi joku välttämättömyys, koska koko DRM ei ole pelaamiselle välttämättömyys.


Totta että peli voidaan tehdä ilman DRM juttuja, kuten voidaan peli tehdä ilman ääntä tai kuvaa.
No pelejä tehdään nyt ja uskon että tulevaisuudessakin ilman DRMää. Ja kuten tototesit sitä DRM tarvitaan tänäpäivänä, kunnes keksitään parempaa.

Pelit tarvii nettiyhteyttä muistakin syistä kuin DRM takia. (siis yksinpelissäkin), tämän ansiosta joissaintapauksisa voidaan luopua DRM tekniikoista.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Nettiyhteys on mahdollisuus monissa asioissa mutta sen ei pitäisi olla PAKKO asia asioissa joissa sitä ei oikeasti tarvita.


En kannata myöskään pakko vaatimuksia tarjota kaikkia vaitoehtoja.

Jos joku haluaa julkaista pelin vain sähköisesti joka vaatii pelatessa yhteyden jne. niin siitä vaan. (jos siihen ei liity muuten hämärää saati laittomuuksia)

Ta julkaista pelilaite joka jo itsessään tarvii lähes jatkuvan yhteyden, niin siitä vaan.

Asiakas äänestää lompakolla.

Jos alkaa ilmeneen sopimista tai syntymää määräävää markkina-asemaa ja sen väärinkäyttö niin sitten tarvitaan apuun viranomaisia.

Rehvastelija32/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:


Jos alkaa ilmeneen sopimista tai syntymää määräävää markkina-asemaa ja sen väärinkäyttö niin sitten tarvitaan apuun viranomaisia.

Mutta, katsos, kun viranomaiset on TO-mafian käskyttämä apulaisjoukko. ;)

JamesPotkukelkka33/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Rehvastelija:

Mutta, katsos, kun viranomaiset on TO-mafian käskyttämä apulaisjoukko. ;)


Noniin, saatiinhan se TO-mafiakin kaivettua tähän mukaan, mutta ei taida peli- ja ohjelmistopuolella olla samanlaista toimintaa kuin on audiovisuaalisella puolella? BSA lienee ainoa taho, jota voisi etäisesti kutsua TO-mafiaksi. Tosin ne toimii hieman eri aallonpituudella kun aikuisten oikeasti suojelevat ohjelmistojen omistajien oikeuksia.

jartar34/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Todennäköisesti suurin syys siihen että C-kasetteja ei myydä on että ostajia ei enää ole. Mutta niitä C-kasetteja sentään tarjottiin asiakkaille niin kauan kuin oli tarpeen. Peleissä sen sijaan ei edes annettu sitä vaihtoehtoa vaan kaikki "pakotettiin" netti pohjaisuuteen.


Suomessa on paljon autoja liikenteessä missä on kasettisoitin. Kyllä ihmisiä löytyy ketkä kasetteja ostaisi. Ei kuitenkaan ole mitään järkeä ruveta tekemään tappiollista liiketoimintaa vain siitä syystä kun sinunlaisilla ihmisillä on omasta mielestään oikeus siihen. Pätee kaikkeen liiketoimintaan. Ja erilaisia mahdollisuuksia pelaamiseen on enemmän kuin koskaan. Onko tabletit, älykännyt konsolit jne. sulle ihan uutta juttua vai mitä selität?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Minusta sinä vain toitotat että asiat pitää olla kaikille niin kuin sinä haluat etkä pysty hyväksymään sitä että joku ei pidä siitä mistä sinä pidät. Yrität perustella asiaasi sillä että joku toinen vaihtoehto olisi vanhentunut. Mutta on kaksi eri asiaa että asia oikeasti vanhentuu tai että asia poistetaan "pakolla" ihmisten käytöstä.


Kyllä. Vuonna 2016 on enemmän kuin kohtuullinen vaatimus ,että tehokkaassa pelitietokoneessa on nettiliittymä. Eikä rajattomasti tarvitse ihmisille tehdä vaihtoehtoja vain siksi kun ne haluavat sitä. Mitään pakkoa tietokonepelaamiseen ei edelleenkään ole vaan kyse on omasta valinnasta. Itse ajattelen kyseistä DRM asiaa yleisellä tasolla. Sinä ajattelet asiaa kustannuksista riippumatta pelkän oman navan kautta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Satunnaisen netin päässä olevan pelikoneen käyttäjälle kyse jo ihan siitä voiko pelata vai ei, tarvitaanko netti vain käyttöönotossa, jos muulloin niin kuinka usein ja minkä laatuista.


Suuri merkitys. Käytettävyyden ja toimivuuden pitää olla hyvä online tarkistuksista huolimatta myös heikoilla nettiyhteyksillä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Esimerkiksi musiikin kuuntelun voi tehdä netin kautta ja se on kätevää, mutta jos haluaa osta fyysisen musiikki CD:n kaupasta niin sen voi edelleen tehdä.


Suosittelen, että lähdet sieltä omasta kuplasta pois ihan oikeaan maailmaan. CD-levytkin tulevat häviämään kaupoista. Jo tällä hetkellä niiden löytäminen tavallisista kaupoista on hankalaa ellei halua ihan uusimpia ja suosituimpia tuotteita. Eikä edes sitä uutta ja suosittua levyä välttämättä löydy. Valikoimat kutistuu kun potentiaaliset ostajat vähenee.

Lumikki35/43

Lainailen vähän sieltä täältä...

Lainaus:

Suosittelen, että lähdet sieltä omasta kuplasta pois ihan oikeaan maailmaan.


Ei minulla ole mitään tarvetta lähteä tukemaan taloudellisesti minulle huonoja ratkaisuja. Huomaa seuraava...

Lainaus:

En kannata myöskään pakko vaatimuksia tarjota kaikkia vaitoehtoja.

Jos joku haluaa julkaista pelin vain sähköisesti joka vaatii pelatessa yhteyden jne. niin siitä vaan. (jos siihen ei liity muuten hämärää saati laittomuuksia)

Ta julkaista pelilaite joka jo itsessään tarvii lähes jatkuvan yhteyden, niin siitä vaan.

Asiakas äänestää lompakolla.


Juuri näin. Liiketalous tekee mitä haluaa ja minä teen myös mitä haluan eli äänestän sitten lompakolla, vaikka koko loppuelämäni. En tue liiketaloutta joka tuottaa itselleni huonoja ratkaisuja.

Jos ei raha kelpaa niin olkoon ilman.

Sitten vielä jatkoa...

Lainaus:

Ei kuitenkaan ole mitään järkeä ruveta tekemään tappiollista liiketoimintaa vain siitä syystä kun sinunlaisilla ihmisillä on omasta mielestään oikeus siihen.


Ei minulla ole mitään oikeutta muuttaa tai päättää miten jokin liiketalous toimii, mutta kai minulla on oikeus kertoa miksi minä en osta heidän tuotteita eli mikä hommassa mättää. Jos he vaikka olisi kiinnostuneita korjaamaan ongelmia. Jos he tai sinä ette näe asiassa mitään ongelmaa niin se ei muuta asiaa mitenkään minulle. Minä jatkan lompakolla äänestämistä hautaan saakka, jos kerran mitään parempaa ja toimivampaa systeemiä ei tule.

Rehvastelija36/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Ei minulla ole mitään oikeutta muuttaa tai päättää miten jokin liiketalous toimii, mutta kai minulla on oikeus kertoa miksi minä en osta heidän tuotteita eli mikä hommassa mättää. Jos he vaikka olisi kiinnostuneita korjaamaan ongelmia. Jos he tai sinä ette näe asiassa mitään ongelmaa niin se ei muuta asiaa mitenkään minulle. Minä jatkan lompakolla äänestämistä hautaan saakka, jos kerran mitään parempaa ja toimivampaa systeemiä ei tule.

Ytimistätkö vielä, että mitä käytännön hankaluuksia sinä ITSE olet kokenut tämän uusimman, toistaiseksi murtamattoman, online-kopioinestosysteemin kanssa? Mikä ei ollut toimivaa?

Onhan täysin eri asia äänestää lompakollaan periaatteellisista syistä kuin teknisistä syistä. Kummatkin kuitenkin sallittakoon.

Lumikki37/43

Lainaus:

Ytimistätkö vielä, että mitä käytännön hankaluuksia sinä ITSE olet kokenut tämän uusimman, toistaiseksi murtamattoman, online-kopioinestosysteemin kanssa? Mikä ei ollut toimivaa?


Ei tämä uusi eroa mitenkään siitä että se on edelleen internet riippuvainen yksinpelien osalta. Joten uudessa ei ole minulle mitään parempaa tai huonompaa. Vain niille jotka hyväksyy internet riippuvaisuuden peleihin tai ovat piraatteja niin heille asialla on jotain merkitystä. Minulle ongelma on edelleen sama eli online pohjaisuus yksinpeleissä.

Lainaus:

Onhan täysin eri asia äänestää lompakollaan periaatteellisista syistä kuin teknisistä syistä.


Minulla kyse on molemmista eli tekninen toteutus rikkoo arvomaailmani periaatteita. Käytännössä siis yksityisyys, valinnanvapaus, tietoturva ja sitoutumattomuus yritysten omiin tarpeisiin ovat minulle paljon tärkeämpiä asioita elämässä kuin pelaaminen viihteenä. Joten näin ollen en riko teknisten toteutustapojen takia arvomaailmani periaatteitani, vaan joudun olemaan ilman pelejä. Tekninen toteutustapa (pakko online) ei ole liiketaloudellisesti pakollinen vaan yrityksen valitsema asia. Ihan sama kuin minä sitten joudun sen takia valitsemaan lompakolla äänestämisen. Tavallaan omien tarpeiden takia menee minulla ja liiketaloudella sukset ristiin eli ei löydy yhteistä säveltä.

jartar38/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Minulla kyse on molemmista eli tekninen toteutus rikkoo arvomaailmani periaatteita. Käytännössä siis yksityisyys, valinnanvapaus, tietoturva ja sitoutumattomuus yritysten omiin tarpeisiin ovat minulle paljon tärkeämpiä asioita elämässä kuin pelaaminen viihteenä. Joten näin ollen en riko teknisten toteutustapojen takia arvomaailmani periaatteitani, vaan joudun olemaan ilman pelejä. Tekninen toteutustapa (pakko online) ei ole liiketaloudellisesti pakollinen vaan yrityksen valitsema asia. Ihan sama kuin minä sitten joudun sen takia valitsemaan lompakolla äänestämisen. Tavallaan omien tarpeiden takia menee minulla ja liiketaloudella sukset ristiin eli ei löydy yhteistä säveltä.


Pakko sitä ja pakko tätä. Ei ole olemassa pakko yrittämistä joten unohdetaan se pakko, pakko ja pakko.

Olet tehnyt oman valinnan. Elät sen mukaan. Ei sen luulisi olevan vaikeaa ilman jatkuvaa valitusta...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Juuri näin. Liiketalous tekee mitä haluaa ja minä teen myös mitä haluan eli äänestän sitten lompakolla, vaikka koko loppuelämäni. En tue liiketaloutta joka tuottaa itselleni huonoja ratkaisuja.

Jos ei raha kelpaa niin olkoon ilman.


Et vieläkään ymmärrä että yritykset eivät halua tehdä tappiollista liiketoimintaa, jotta sinä saisit pelata. Yritykselle kelpaa raha. Siksi he eivät lähde tekemään pelejä yhden pelaajan ehdoilla.

Lumikki39/43

Lainaus:

Siksi he eivät lähde tekemään pelejä yhden pelaajan ehdoilla.


Luuletko tosiaan että minä olen ainoa ihminen joka ostaisi yksinpelejä kaupasta jotka eivät vaadi internettiä?

jartar40/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Luuletko tosiaan että minä olen ainoa ihminen joka ostaisi yksinpelejä kaupasta jotka eivät vaadi internettiä?


Äsken sinulla oli kyllä paljon muitakin vaatimuksia. Ja kuinka vaikea on ymmärtää, että niitä potentiaalisia asiakkaita pitää olla MERKITTÄVÄ määrä ennenkuin heidän ehdoillaan aletaan jotain kehittämään. Muutamalle ihmisille pelit ei kelpaa. Ketään ei kiinnosta.

Lumikki41/43

Lainaus:

Ketään ei kiinnosta.


Se mikä tässä on ollut kiinnostavaa on että sinä haluat kaikin tavoin sanoa minulle että kukaan ei ole kiinnostunut asiasta josta puhun. Vaikka asialla ei ole mitään vaikutusta sinun pelaamiseen. Mutta jostain syystä sinulle on tärkeää että minä (muut) ei saisi jotain mistä ilmeisesti sinä et pidä. Perustelet asiaa monin tavoin mutta oikeasti ne eivät ole mitään muuta kuin tekosyitä. En tarkoita että viihdemaailman liiketalous ei voisi olla toteuttamatta asiaa jostain syystä, mutta miksi se vaivaa sinua että joku saisi niitä pelejä sieltä kaupasta MYÖS niin että internettiä ei tarvita.

Myydäänhän siellä kaupassa nytkin se sama peli niin että se vaatii internetin, ei siihen samaan levyyn toisenlaisen DRM lisääminen ole mitenkään vaikeaa. Eli kun asentaa peliä niin se asennus tarkistaa onko internetpohjainen järjestelmä asennettuna jos ei ole niin kysyy sitten haluaako sen asentaa vai ei. Jos haluaa niin sitten asentaa ja jos ei niin sitten asentaa pelille paikallisen DRM:n.

PS: Ei minulla ole missään vaiheessa ollut muuta toivomusta kuin että (yksin)pelejä voisi pelata ilman että tietokoneessa on koskaan mitään internettiä kytkettynä.

user@org (vahvistamaton)42/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Myydäänhän siellä kaupassa nytkin se sama peli niin että se vaatii internetin, ei siihen samaan levyyn toisenlaisen DRM lisääminen ole mitenkään vaikeaa. Eli kun asentaa peliä niin se asennus tarkistaa onko internetpohjainen järjestelmä asennettuna jos ei ole niin kysyy sitten haluaako sen asentaa vai ei. Jos haluaa niin sitten asentaa ja jos ei niin sitten asentaa pelille paikallisen DRM:n.


Eli sitä tarjontaa sulle onkin, osta sellaisia.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


PS: Ei minulla ole missään vaiheessa ollut muuta toivomusta kuin että (yksin)pelejä voisi pelata ilman että tietokoneessa on koskaan mitään internettiä kytkettynä.


Tietokoneille on paljon pelejä joita voi pelata ilman internetyhteyttä ja tietokoneita jotka toimivat ilman internetyhteyttä.

Jopa joillain monenpelit on mahdollista ilman internetyhteyttä.

Jos haluaa tuoretta ison tuotannon matskua niin alkaa tilanne vaikeutuun, ja kyse ei ole pelkästä DRMstä, ja vielä vähemmän siitä että olisi vain julkaisijan pirullinen valinta.

Jollekkin yksittäis asiakkaan random raudalle miljoona tuotantojen räätälöinti on haastellista ja kallista ja jäänyt käsitys ette loppupeleissä sitä kuitenkaan halua.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Ja kuinka vaikea on ymmärtää, että niitä potentiaalisia asiakkaita pitää olla MERKITTÄVÄ määrä ennenkuin heidän ehdoillaan aletaan jotain kehittämään. Muutamalle ihmisille pelit ei kelpaa. Ketään ei kiinnosta.


Vaatimustlista on ilmeisen pitkä, ja en yllättyisi että heti pitinee kun nuo ehdot täytetty.

Ja tosiaan
..
Jos pelipaikka on sellainen missä ei nettiyhteyttä, niin onko sopivin pelikone tietokone, vaan kannattaisiko se tehdä ihan valmiista pelikoneesta (pelikonsoli). Halvempaa hänellekkin.


Tietenkin jos kyse vanhasta tietokoneesta jota uusikäytetään pelikoneena niin kyllä ne vanhat pasianssit ja miinaharavat toimii ilman nettiä.

jartar43/43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Se mikä tässä on ollut kiinnostavaa on että sinä haluat kaikin tavoin sanoa minulle että kukaan ei ole kiinnostunut asiasta josta puhun. Vaikka asialla ei ole mitään vaikutusta sinun pelaamiseen. Mutta jostain syystä sinulle on tärkeää että minä (muut) ei saisi jotain mistä ilmeisesti sinä et pidä. Perustelet asiaa monin tavoin mutta oikeasti ne eivät ole mitään muuta kuin tekosyitä. En tarkoita että viihdemaailman liiketalous ei voisi olla toteuttamatta asiaa jostain syystä, mutta miksi se vaivaa sinua että joku saisi niitä pelejä sieltä kaupasta MYÖS niin että internettiä ei tarvita.


Sinun oma valinta ja oma tahtosi on, ettet pelaa tiettyjä pelejä. Sen jälkeen itket miten sinua kohdellaan väärin ja syytät toisia kiusaamisesta. Järjettömämpää juttua ei voi olla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Myydäänhän siellä kaupassa nytkin se sama peli niin että se vaatii internetin, ei siihen samaan levyyn toisenlaisen DRM lisääminen ole mitenkään vaikeaa. Eli kun asentaa peliä niin se asennus tarkistaa onko internetpohjainen järjestelmä asennettuna jos ei ole niin kysyy sitten haluaako sen asentaa vai ei. Jos haluaa niin sitten asentaa ja jos ei niin sitten asentaa pelille paikallisen DRM:n.

PS: Ei minulla ole missään vaiheessa ollut muuta toivomusta kuin että (yksin)pelejä voisi pelata ilman että tietokoneessa on koskaan mitään internettiä kytkettynä.


Tee sitten yhtä tehokas DRM joka toimii ilman internettiä. Se kun ei ole mielestäsi vaikeaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT