AfterDawn logo

"Rajattomasti pilveä" oli liian hyvä tarjous – Microsoft lisää rajoituksia OneDriveen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Vuosi sitten Microsoft kertoi yllättäviä uutisia, yhtiö päätti tarjota kaikille Office 365 -tilaajille rajattomasti OneDrive-tallennustilaa. Se oli houkutteleva tarjous, sillä tilauksen hinta on vain noin 10 euroa kuussa. Nyt rajatonta tallennustilaa ei kuitenkaan enää tarjota.

Microsoft perustelee rajattomuuden poistoa yhtiön havaitsemilla väärinkäytöksillä. Muutamissa tapauksissa OneDriveen tallennettiin useiden tietokoneiden varmuuskopiot, elokuvakokoelma tai digiboksitallenteet. Ääritapauksissa yksittäiset käyttäjät ahmaisivat jopa 75 teratavun edestä pilvitilaa, mikä on 14 000 kertaa enemmän kuin normaalikäyttäjillä.

Rajaton pilvitila korvataan yhden teratavun tallennustilalla. OneDriven 100 ja 200 gigatavun tilausluokat häviävät myös ja tilalle tulee 50 gigatavun vaihtoehto ensi vuoden alussa (hinta 1,99 dollaria kuussa). Ilmaistilan määrä leikataan 15 gigatavusta viiteen gigatavuun ja samalla Microsoft luopuu ilmaisesta 15 gigatavun kamerarullabonuksesta.

6 KOMMENTTIA

Fantasos1/6

No voihan perä. Ei häiritse yhtään rajaton -> 1TB muutos mutta tuo 15GB maksuttoman alaspäin vetäminen tulee sattumaan allekirjoittaneen kuvakokoelmaan aika lujasti. Tällä hetkellä kun valokuvia on jotain 6GB niin pitäisi päättää että mitä poistaa, kuinka poistaa ja mihin niistä tekee sen varmuuskopion.

Jos ei muuta niin saisivat jättää sen Windows Phone user bonuksen paikoilleen.

mp_misc2/6

Ilmaisen pilvitallennustilan bisnesmallia on hiukan vaikea ymmärtää. Korkeintaan osana suurempaa kokonaisuutta ilmainen tallennustila voisi olla jotenkin perusteltavissa taloudellisesti, jos se tuo lisäarvoa ja siten lisää maksullisen tuotteen tai palvelun myyntiä. Moni käyttäjille ilmainen palvelu rahoitetaan mainoksilla, mutta pilvitallennustilan yhteyteen mainoksia on aika hankala myydä. Jostain se raha kuitenkin pitäisi saada, kun kyse kuitenkn on liiketoiminnasta eikä hyväntekeväisyydestä.

teme5653/6

Lainaus:

Ääritapauksissa yksittäiset käyttäjät ahmaisivat jopa 75 teratavun edestä pilvitilaa, mikä on 14 000 kertaa enemmän kuin normaalikäyttäjillä.


Niinpä niin. Ensin myydään rajatonta tuotetta ja sitten kun joku koettelee niitä rajoja oikein kunnolla, niin vedetäänkin käsi kainaloon.
Ylipäänsä, jos keskivertokäyttäjä tarvitsee tuon lasketut viisi gigaa, niin miksi vetää markkinointi ihan överiksi katteettomilla lupauksilla

perhana4/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fantasos:

No voihan perä. Ei häiritse yhtään rajaton -> 1TB muutos mutta tuo 15GB maksuttoman alaspäin vetäminen tulee sattumaan allekirjoittaneen kuvakokoelmaan aika lujasti. Tällä hetkellä kun valokuvia on jotain 6GB niin pitäisi päättää että mitä poistaa, kuinka poistaa ja mihin niistä tekee sen varmuuskopion.

Jos ei muuta niin saisivat jättää sen Windows Phone user bonuksen paikoilleen.

Jotenkin uskoisin että tuo alaspäin vetäminen koskee ainoastaan uusia asiakkaita, eikös sitä ilmaista tallennustilaa jo kertaalleen pudotettu alaspäin uusilta asiakkailta, eikä se silloin ainakaan vanhoihin asiakkaisiin vaikuttanut.
Onneksi itselläni ei ole ollut mitään microsoft-ihottumaa joka olisi estänyt jo aikoinaan käyttämästä microsoftin tarjoamia palveluja, joten kun ajoissa olen tilejä avannut ja tarjoukset käyttänyt, niin tällä hetkellä minulla on kaksi erillistä tiliä joissa molemmissa 140Gt ilmaista tallennustilaa, ja emännän käytössä vielä kolmas tili.

Muistan vielä hyvin kun muutamia vuosia sitten monille tuntui olevan kauhistus käyttää mitään microsoftin tallennustiloja, ja dropboxin nimeen vannottiin... mutta kyllähän tuo 140Gt ilmaista tallennustilaa tuntuu itselleni hieman paremmalta tarjoukselta kuin dropboxin 2Gt, tai saihan senkin ehkä johonkin 8 gigaan laajennettua tarjoukset hyödyntämällä :D

Valkeakuulas5/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Jotenkin uskoisin että tuo alaspäin vetäminen koskee ainoastaan uusia asiakkaita, eikös sitä ilmaista tallennustilaa jo kertaalleen pudotettu alaspäin uusilta asiakkailta, eikä se silloin ainakaan vanhoihin asiakkaisiin vaikuttanut.

Usko mitä uskot mutta nyt koskee myös vanhoja asiakkaita: https://blog.onedrive.com/onedrive_changes_FAQ/

Vielä ei ole liian myöhäistä kehittää Microsoft-ihottumaa ;-)

perhana6/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Valkeakuulas:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Jotenkin uskoisin että tuo alaspäin vetäminen koskee ainoastaan uusia asiakkaita, eikös sitä ilmaista tallennustilaa jo kertaalleen pudotettu alaspäin uusilta asiakkailta, eikä se silloin ainakaan vanhoihin asiakkaisiin vaikuttanut.

Usko mitä uskot mutta nyt koskee myös vanhoja asiakkaita: https://blog.onedrive.com/onedrive_changes_FAQ/

Vielä ei ole liian myöhäistä kehittää Microsoft-ihottumaa ;-)


Jutun loppuun asti lukemalla selvisi sekin asia, eli aivan kuten arvelin:

Lainaus:

What happens if I have extra storage from a promotion or some other offer?

The storage you have as part of other promotions is not affected by this change

Eli se extra 100Gt jonka olen tileihini ajoissa ilmaisena tarjouksena napannut, on käsittääkseni juuri noita "promotion" tarjouksia, olikos se nyt joku "Bing promotion offer" tai jotain sinnepäin, joten saa nyt nähdä sitten aikanaan käytännössä mitä tapahtuu, omat tilaukseni ovat muutenkin jo ajalta jolloin ilmaiseksi tilaksi tarjottiin 20Gt ja kun tuossa jutussa kerrotaan ainoastaan että nykyinen 15Gt tila supistetaan 5Gt eikä nyt ainakaan suoraan sanota muutoksen koskevan vieläkin vanhempia tilauksia.
edit: eli tuo ilmainen 20Gt oli tarjous Windows Phone - puhelimen ostaneille, joten käsittääseni se sisältyy myös tuohon kategoriaan "muut tarjoukset" ja siis pitäisi pysyä ennallaan.

Aikamoiset lohdutuspalkinnothan tuosta näyttää olevan muutenkin tarjolla, eli ensinnäkin vaikka tila rajoittuisikin, niin jäljelle jääneen tilan ylittäviin tiedostoihin pääsee silti käsiksi lähes vuoden, ja lisäksi niille vanhoille asiakkaille joita tuo rajoitus koskee tarjotaan ilmainen office 365 vuodeksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT