AfterDawn logo

"Sääntö-Saksa" iskee: Ruokakuvien jakaminen voi olla laitonta – Arvaatko syyn?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
8 kommenttia

Tekijänoikeuslainsäädännön kukkaset ympäri maailmaa tuntuvat muuttuvan päivä päivältä yhä yllätyksellisemmiksi.

Kuinka monelle on tullut mieleen, että ruoka-annosta kuvatessasi ja jakaessasi sen sosiaaliseen mediaan, voit tulla loukanneeksi annoksen loihtineen kokin tekijänoikeutta? Ei varmaan kovinkaan monelle, mutta saksassa kokilla on Die Weltin mukaan tekijänoikeudet tekemäänsä ruoka-annokseen.

Annoksen ei tarvitse olla edes viiden Michelin-tähteen oikeuttavan ravintolakokin taidonnäyte, vaan paikallinen currywurst-yrittäjäkin voi halutessaan kieltää annosten kuvaamisen tekijänoikeuslakiin vedoten.

Tieto lämmittänee erityisesti paikallisia Visulahti-ravintoloitsijoita tai Gymnaestrada-tapahtuman ruokahuoltoa suunnittelevia suurtalouskeittiötä, jotka voivat yrittää hillitä annosten kritisointia somessa tekijänoikeuspykäliin vedoten.

8 KOMMENTTIA

power_age1/8

No Saksasta on muutakin vastaavaa lähtenyt kun EU.hun on menty, mutta ei siinä mitään kielletään kaikki ja aletaan periä tekijän oikeus maksuja joka paikasta esim. kun astut asfaltille, katukäytävälaatalle jne. kenen tekemä se on, sama kun katsot jotain ihmistä keiden tekemä hän on jne.

Saada koko helvetin hullunmylly oravanpyörä näin käyntiin, kuollessaankin tekijäin oikeus maksut vaan arkun hinnan päälle sekä montun kaivuu hommista vaikka niistä on jo palkat maksettu, eihän täällä ole missään juuri mitään tolkkua joten sopii hyvin kuvioon tuokin homma, raha ratkaisee ..... joo, hei me perseillään, ja oikein kunnolla.

PJL782/8

Jos näin typeräksi menee Suomessakin, niin mä muutan v****n täältä ja äkkiä!

jartar4/8

Mietityttää onko kokilla tekijänoikeus myös takapuolesta tulevaan tuotokseen, miksi ruoka matkalla muuttuu? Mielelläni veisin sen kokille joka alkaa tekijänoikeuksien perään huutelemaan.

ArttuH5N15/8

Jumalaton klikkihuoraus otsikkona. Ei saatana.

veeman076/8

Voitteko lopettaa tällaiset otsikot kokonaan? En ikinä tule avaamaan vastaavanlaisia linkkejä tulevaisuudessa. Facebookissa oleva ryhmä "klikin säästäjä" taistelee urhoollisesti näitä huorauksia vastaan. Suosittelen tutustumaan mikäli tämä(kin) otsikko nostatti verenpainettasi.

vitturiittaajo (vahvistamaton)7/8

Nyt sit saatana näiden otsikoiden kanssa! Vituttaa keltaisen lehdistön klikkihuoraus ja nyt näköjään täytyy laittaa afterdawniinkin adblock päälle ettei ne vahinkoklikkaukset näistä otsikoista tuo tuloja.

Tätäkään juttua en lukenut, tulin vain kommentoimaan että valoja tauluun siellä toimituksessa.

avthein8/8

Heil Urheberrecht!

Natsisaksan tunnelman mukaisesti. Nyt vain sairas ahneus on pyhitetty epäjumalaksi henkilön ja ideologian tilalle...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT