AfterDawn logo

uTorrentin mukana asentuu salaa ylimääräinen ohjelma

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
13 kommenttia

Suositun µTorrentin käyttäjät ovat havainneet heidän tietokoneilleen luikerrelleen EpicScale-niminen ohjelmisto tiedostonjakosovelluksen päivityksen yhteydessä. EpicScale on tarkoitettu kryptovaluuttojen louhintaan, minkä johdosta se varaa itselleen tietokoneiden suoritinaikaa.

Varsinaiseksi ongelmaksi EpicScalesta tekee se, että µTorrentin käyttäjät ovat kertoneet louhintaohjelman asentuneen ilman lupaa. Sen asentumisesta ei ilmoitettu µTorrentin päivityksen yhteydessä, eikä sen asentamisesta voinut näin ollen kieltäytyä. Sovelluksen pystyy kuitenkin poistamaan normaalin tapaan ohjauspaneelin kautta.

Ylimääräisten lisäkilkkeiden paketoiminen µTorrentin kaltaisiin ilmaisiin sovelluksiin on varsin normaalia, mutta herrasmiessäännöt velvoittavat antamaan käyttäjille mahdollisuuden kieltäytyä lisäohjelmistojen asentamisesta.

Asiasta on käyty keskustelua µTorrentin keskustelupalstalla (Googlen välimuisti, keskustelupalsta ei ollut uutisen kirjoitushetkellä toiminnassa). Tiedostonjakosovelluksen edustajien mukaan EpicScale ei asentuisi tietokoneille ilman käyttäjän suostumusta, mutta käyttäjäpalaute sanoo täysin toista.

13 KOMMENTTIA

prezo1/13

montaa eri torrent-ohjelmaa olen aikojen saatossa testannut linux isokuvien lataamiseen ja paras toistaiseksi on ollut qbittorrent. Vuzea käytin pitkään mutta se vei julmetusti muistia.

OneMember2/13

En ole uTorrenttiin koskenut pitkään aikaan.
Jokunen vuosi sitten qBittorrent korvasi uT:n ja nykyään olen käyttänyt Tixatia.

RekookeR3/13

Tixatilla mennään, ollaan menty jo vuosia. Utorrenttiä lakkasin päivittämästä kun sen kehitys siirtyi vääriin käsiin. Sen jälkeen käytin kauan vanhaa versiota siitä, mutta lopulta törmäsin Tixatiin eikä kaduta.
Ainut huonopuoli Tixatissa on, ettei se osaa muuttaa latauksessa olevien filejen tiedosto päätettä, siten että näkisi mitkä ovat vielä kesken. Utorrent teki sen vissiin jopa varhaisimmillakin versioilla jo.

RekookeR4/13

Tixatilla mennään, ollaan menty jo vuosia. Utorrenttiä lakkasin päivittämästä kun sen kehitys siirtyi vääriin käsiin. Sen jälkeen käytin kauan vanhaa versiota siitä, mutta lopulta törmäsin Tixatiin eikä kaduta.
Ainut huonopuoli Tixatissa on, ettei se osaa muuttaa latauksessa olevien filejen tiedosto päätettä, siten että näkisi mitkä ovat vielä kesken. Utorrent teki sen vissiin jopa varhaisimmillakin versioilla jo.

mcmopo5/13

Eipä taida tulla ohjelmaa enää uusimpien testien mukaan mutta vahinko on jo tapahtunut.

coocie986/13

Yleensä utorrent kysyy aina ylimääräisistä asennuksista, mutta olen itsekin törmännyt kerran tilanteeseen, jossa ohjelma asensi pyytämättä "selauskiihdyttimen". Qtorrent ja Tixati ovat kyllä meneviä clinuja korvaajaksi. Tiedä sitten ovatko molemmat nykyään sallittuja kaikilla privatrackereillä.

Taeco7/13

Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.

snaketus8/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.

Tätä minäkin kelasin. Eikä kyllä itselle ole asentunut mitään ylimääräistä koneelle onneksi. Ainut tietysti, että nuo mainokset korpee, joten vaihdan heti, kun sopiva ohjelma löytyy.

Sweet7 (vahvistamaton)9/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.

En tiedä skineistä mutta olisiko sellainen clientti kuin Deluge mitenkään tuttu? Itse olen ainakin päteväksi käytössä todennut.

D00mer10/13

Deluge on oma suosikki nykyään, toimii hyvin eikä sisällä bloatwarea tai mainoksia.

G0lden_Kebab11/13

Tulee vahvasti mieleen Lenovo.

Jarzka_12/13

uTorrent on bloatwarensa kanssa varsinainen haittaohjelma.

coocie9813/13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaketus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.

Tätä minäkin kelasin. Eikä kyllä itselle ole asentunut mitään ylimääräistä koneelle onneksi. Ainut tietysti, että nuo mainokset korpee, joten vaihdan heti, kun sopiva ohjelma löytyy.

Ajappa tämä läpi niin mainokset katoavat, skinistä tulee hienompi ja hieman käytettävämpi. Vaatii utorrentin uudelleenkäynnistyksen tuunauksen jälkeen.

http://schizoduckie.github.io/PimpMyuTorrent/#/

TorrentFreakin artikkeli aiheesta luotettavuuden kohottamiseksi:
https://torrentfreak.com/remove-utorren...torrent-150215/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT