AfterDawn logo

Spotifyn asiakaskunta laajenee hurjaa vauhtia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Spotifylla on nykyään jo 15 miljoonaa maksavaa kuuntelijaa. Viime vuoden toukokuussa suoratoistopalvelun tarjoamasta musiikista maksoi 10 miljoonaa asiakasta, joten tilausmäärät kasvoivat reilussa puolessa vuodessa noin 50 prosenttia.

Maksavien asiakkaiden määrän kasvun lisäksi palvelun käyttäjienkin määrä kasvoi samaa tahtia viime vuonna. Spotifylla on siis yhteensä 60 miljoonaa kuuntelijaa, suurin osa heistä kuuntelee palvelun mainosrahoitteista versiota.

Merkkipaalun saavuttamisen kunniaksi Spotify julkaisi alta löytyvän soittolistan.

Kuluvasta vuodesta on tulossa Spotifylle haasteellinen, sillä suuremmat teknologiayritykset ovat laajentumassa sen apajille. Applen on kerrottu suunnittelevan Beats Musicin integroimista iTunesiin, minkä ansiosta palvelu löytyisi valmiiksi asennettuna kaikista iPhoneista, iPadeistä ja mahdollisesti myös Maceistä. Applen palvelun saatavuusalue voi kuitenkin olla hyvin suppea aluksi.


Applen lisäksi myös Google yrittää uudelleen läpimurtoa suoratoistomusiikkiin YouTube Music Key -palvelulla.

2 KOMMENTTIA

Zeitsei1/2

Ja pian vuosi mennyt siitä, kun hakutulosten sorttaus poistettiin jostain syystä. Uskomaton pulju.

hxi2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zeitsei:

Ja pian vuosi mennyt siitä, kun hakutulosten sorttaus poistettiin jostain syystä. Uskomaton pulju.

Yleismaailmallinen trendi: Toimivien sovellusten jatkokehitys vaan heikentää niitä. Mitä isompi ja varakkaampi ohjelmistotalo sitä huonommaksi ne tuntuu menevän.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT