AfterDawn logo

Googlen hakukoneen suosio rysähti – alimmalla tasolla sitten vuoden 2008

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Googlen osuus Yhdysvaltojen hakumarkkinoista kutistui joulukuussa alimmalle tasolle sitten vuoden 2008, kertoo StatCounter.

Suurehko pudotus Googlen markkinaosuudessa johtui ensisijaisesti Mozillan ja Yahoon tekemästä sopimuksesta, joka teki Yahoosta oletushakukoneen Firefox-selaimessa Yhdysvalloissa. Googlen markkinaosuus putosi joulukuussa noin neljä prosenttiyksikköä 75 prosenttiin ja Yahoon osuus kasvoi taas kolme prosenttiyksiköä 10,4 prosenttiin. StatCounterin mukaan Google koki samankaltaisen pudotuksen markkinaosuudessa vuosi sitten, jolloin sen markkinaosuus oli reilu 81 prosenttia.

Seuraavien kuukausien aikana nähdään onko muutos pysyvä vai vaihtavatko Firefoxin yhdysvaltalaisen käyttäjät ominpäin takaisin Googleen.

Googlen ei tarvitse olla erityisen huolissaan laskusta, sillä sen hakukonetta käytetään edelleen Firefoxin eurooppalaisille käyttäjille tarkoitetussa versiossa. Lisäksi Googlella vahva ote hakuihin oman Chrome-selaimen ansiosta. Googlen hakukonesopimus Safarissa on kuitenkin katkolla. Mikäli Apple valitsee Yahoon tai Bingin Safarin uudeksi hakukoneeksi, voi markkinaosuus pudota vielä lisää nykyisestä.


Euroopassa Googlen asemaa verkkohauissa on pidettu liian vahvana. Poliitikot ovat alkaneet puhua mahdollisuudesta pilkkoa Google osiin.

1 KOMMENTTI

Sefriol1/1

Artikkeliin voisi lisätä maininnat, että puhutaan Kiinan ulkopuolisista markkinoista, sekä puhutaanko tietokoneen vai myös puhelinten nettiselaimista ja korjata pari kirjoitusvirhettä (esim pidettu). :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT