AfterDawn logo

Nokian N1-tabletti päihittää Applen iPad mini 3:n testituloksissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Nokian viime syksynä Slushissa esttelemä minikokoinen N1-tabletti on rantautunut virallisesti Kiinan markkinoille ja laitteella tehtyjä suorituskykymittauksia on alkanut sen myötä putkahdella Internetiin. Foxconnin valmistama tabletti päihittää niin AnTuTu-testiohjelmassa Applen iPad mini 3:n, johon N1:tä on alusta lähtien verrattu teknisten ominaisuuksien samankaltaisuuden vuoksi.

Nokia N1:n sisuksista löytyy Intelin neliytiminen Atom Z3580 -järjestelmäpiiri, jonka graafisesta suorituskyvystä huolehtii Imaginationin PowerVR G6430 -grafiikkaohjain. Applen iPad mini 3:ssa on vuorostaan Applen oma A7-piiri, mutta grafiikkaohjain on siinä sama kuin Intelin Atomissakin.


Selvästi korkeammalla taajuudella operoiva (2,3 vs. 1,3 GHz) Atom suoriutuu AnTuTun suoritintestissä noin 60 prosenttia paremmin kuin Applen A7. Pisteitä Nokia N1:lle kilahtaa testistä reilu 45 000, kun iPad mini 3 jää 28 400 pisteeseen. Grafiikkatestissä erot tasoittuvat saman ohjaimen myötä, Nokia N1 on noin 20 prosenttia suorituskykyisempi.

Grafiikkaohjainta testaavan GFXBenchin tuloksissa laitteiden väliset erot jäävät hyvin pieniksi. Nokia N1 on kuitenkin T-Rex-testeissä ja Manhattan-testin onscreen-versiossa nopeampi, Manhattanin offscreen-versiossa Apple voittaa hiuksenhienosti.

3 KOMMENTTIA

Mysticiza1/3

Kyllä Nokia näköjään vieläkin osaa. Seuraavaksi sitten ulos Nokia N2 4G:llä ja +10" näytöllä, niin hankintaan menee.

mcmopo2/3

@1 En tiedä minkälaisen sopimuksen Nokia teki MS kanssa tarkalleen. Mutta kun ottaa huomioon 3G/4G mallin puuttumisen niin voisin olettaa että sitä ei voi tehdä ennen sopimuksen loppumista.

Itsekin voisin harkita ostavani mutta juurikin tuo mobiiliverkon puuttuminen on liian suuri este.

AkZuh3/3

Originally posted by Mysticiza:

Kyllä Nokia näköjään vieläkin osaa. Seuraavaksi sitten ulos Nokia N2 4G:llä ja +10" näytöllä, niin hankintaan menee.

Ei taida MS kaupan takia onnistua mikään 4G touhut vielä hetkeen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT