AfterDawn logo

Jopa sadoilta suomalaisilta karhutaan 650 euroa Dallas Buyers Clubin torrent-jakamisesta

Sami Koivunen Sami Koivunen
27 kommenttia

Verkkouutisten mukaan jopa 272 suomalaiselle on saatettu lähettää 650 euron lasku Dallas Buyers Club -elokuvan laittomasta jakamisesta. Laskun takaa löytyy suomalainen asianajotoimisto.

Tarkempia yksityiskohtia ei voida vahvistaa, mutta esimerkiksi Suomi24-keskustelupalstalla ja Verkkouutisten uutisen mukaan laskun vastaanottajan IP-osoitteesta on ladattu elokuva tiettynä ajankohtana siten, että on tullut samalla myös jakaneeksi elokuvaa muille vertaisverkon käyttäjille.

Asianajotoimisto on vahvistamattomien tietojen mukaan hankkinut Suomessa markkinaoikeudelta ratkaisun, joka mahdollisti IP-osoitteiden hankkimisen Elisalta. Verkkouutisten vahvistamattomien tietojen mukaan kirjeessä todetaan, että "DBC LLC sitoutuu kuitenkin olemaan ryhtymättä asiassa enempiin oikeudellisiin toimenpiteisiin, mikäli suoritatte kertakorvauksena tekijänoikeuden loukkauksesta 650 euroa viimeistään 29.12.2014. Maksu suoritetaan Asianajotoimisto XX:n asiakasvaratilille".


Dallas Buyers Club -elokuvan tekijät ovat aktiivisesti puolustaneet elokuvansa tekijänoikeuksia hakemalla korvauksia ympäri maailman.

Aiemmin tänä vuonna piraattipuolueen tiedottaja kertoi tapauksista, joissa aikuisviihdettä laittomasti BitTorrent-verkossa jakaneilta suomalaisilta karhuttiin 600 euron sovittelumaksua.

27 KOMMENTTIA

mcmopo1/27

Jokainen on riskin tiennyt. Aika kohtuullinen tuo summa on ottaen huomioon että muutama vuosi sitten yritettiin kinuta miljoonia.

Snifferr2/27

Miksipä sitä edes yritettäisiin tarjota oikeasti toimivia jakelutapoja kun voidaan vaan kiristää rahaa. Well done.

Insomniu3/27

Tossa vaiheessa sitä tietysti olisi helppo maksaa kyseinen summa ja toivoa, että asia on sillä unohdettu. Ja näin todennäköisesti tulee tapahtumaan useimpien osalla.

Helppoa rahaa TO-mafialle(?), ellei uskalla ottaa pitkää tikkua, että riittääkö todisteet asianomaista vastaan.


Mutta kun maksaa +600 euroa sovittelua, niin sehän tarkoittaa, että pitää myös kuluttaa sen edestä viihdettä. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

PS. Mikäli täällä on joku saman kirjeisen saanut, niin varmistakaa nyt edes, että olette oikeasti asiaan syyllistyneet. Ei kannata huvikseen maksella sovituksia.

Mikäli joku on varma, että ei ole kyseiseen rikkeeseen syyllistynyt, niin kirjeen voi jättää huomioimatta, mikäli se ei ole esim. kirjattu kirje. Normaali kirjehän ei ole mikään virallinen tapa lähetellä virallisia uhkailupapereita.

Ja mikäli uhkailijalta tulee sovittelua sovittelun päälle, niin älkää hitossa suostuko mihinkään. Siinä vaiheessa peli poikki ja odotat, että asiat tulevat viranomaisia pitkin, jos ikinä tulevatkaan.

Lumikki4/27

Ehkä ihmisiltä meni ohi, mutta ei siellä ole tekijäoikeudenomistajat pyytämässä rahaa vaan yksityinen asianajotoimisto käyttää hyväksi tekijäoikeuslakia. Kuka tahansa kansalainen voisi tehdä samaa jos vain pystyy samaa "syyllisten" IP-osoitteita selville. Ei tarvitse edes mennä oikeuteen, koska useimmat kuitenkin maksaa laskun pelkästä ...

trooper785/27

TO-mafian laillistetut kiristäjät taas vauhdissa. TOivottavasti kaikki jättävät maksamatta tuon summan olivat sitten syyttömiä tai syyllisiä. Mielenkiinnolla näkisi miten kävisi viedä miltei kolmesataa juttua tuomarin eteen... ja mikä olisi lopputulos =/

RekookeR6/27

Eikös IP numero kerro vain liittymänhaltijan, ei sitä kuka on ladannut ja millä koneella? Vai voiko IP numeorn perusteella sanoa että sen liittymähaltija on syyllinen?

user_org (vahvistamaton)7/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Ehkä ihmisiltä meni ohi, mutta ei siellä ole tekijäoikeudenomistajat pyytämässä rahaa vaan yksityinen asianajotoimisto käyttää hyväksi tekijäoikeuslakia.


Uutisesta voi ehkä saada tuollaisen käistyksen ,mutta uskoisko siltikään.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Kuka tahansa kansalainen voisi tehdä samaa jos vain pystyy samaa "syyllisten" IP-osoitteita selville. Ei tarvitse edes mennä oikeuteen, koska useimmat kuitenkin maksaa laskun pelkästä ...


IP osoitteita voi saada selville, mutta miten meinasit laillisesti, ilman oukeutta, saada niiden haltijat selville ? joutuisi käyttämään vähän toisi konsteja kuin uutisen toimisto.

Ja jouko laskutettu voisi älähtää, jonka jälkeen käräjät voisi kutsua.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:

Eikös IP numero kerro vain liittymänhaltijan, ei sitä kuka on ladannut ja millä koneella?


Totta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:

Vai voiko IP numeorn perusteella sanoa että sen liittymähaltija on syyllinen?


Ei yksinään.
Vertaa auton rekisterinumero, ei kerro kuka ajoi , pysäköi
tai teki pysäköintisopimuksen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Insomniu:

Tossa vaiheessa sitä tietysti olisi helppo maksaa kyseinen summa ja toivoa, että asia on sillä unohdettu. Ja näin todennäköisesti tulee tapahtumaan useimpien osalla.


Jos lataillut niin houkutteleva tarjous ja varmaan moni maksaakin ja miksei maksaiskin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Insomniu:


Mutta kun maksaa +600 euroa sovittelua, niin sehän tarkoittaa, että pitää myös kuluttaa sen edestä viihdettä. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.


No en ymmärrä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Insomniu:


PS. Mikäli täällä on joku saman kirjeisen saanut, niin varmistakaa nyt edes, että olette oikeasti asiaan syyllistyneet. Ei kannata huvikseen maksella sovituksia.


Siis jos ko latailu ja jakaminen yleensä ja ko teokset tuntuu vieraalta, niin ennen lapun roskiinheittoa kannattaa vähän tsekata tilannetta, liittymänsä osalta. mm muilta taloudessa olevilta, omien laitteiden lisäksi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Insomniu:


Ja mikäli uhkailijalta tulee sovittelua sovittelun päälle, niin älkää hitossa suostuko mihinkään. Siinä vaiheessa peli poikki ja odotat, että asiat tulevat viranomaisia pitkin, jos ikinä tulevatkaan.

Jos elämä kunnossa ja on väitettyä touhua harrastanut, niin sovittelu voi olla hyvä tie. Sitä kannattaa harkita jos kyse läheisestä.
Jos koti puhdas, tuon osalta ja yleisesti, ja tieto ettei ole jakamisia lataamisia harrastanut, eikä omia koneita sellaiseen käytetty. Niin yhteyttä osaaviin puolustajiin ja toivon julkisuutta.

Sove928/27

Tuonkin voi aika kylmästi jättää maksamatta, oikeuteen noita ei kuitenkaan rupea mikään ulkomaalainen firma viemään.

Lumikki9/27

Lainaus:

Eikös IP numero kerro vain liittymänhaltijan, ei sitä kuka on ladannut ja millä koneella? Vai voiko IP numeorn perusteella sanoa että sen liittymähaltija on syyllinen?


Yleensä se joka laskuttaa ei välitä pätkääkään siitä kuka oikeasti on ladannut jotain, vaan ainoastaan siitä kenet saa maksamaan. IP-osoitteen haltia on vastuussa oman yhteytensä liikenteestä, mutta kuten jo sanottiin niin sen henkilö/osoite-tietojen saaminen selville voi olla vaikeampaa.

Lainaus:

Siinä vaiheessa peli poikki ja odotat, että asiat tulevat viranomaisia pitkin, jos ikinä tulevatkaan.


Näissä asioissa kannattaa aina odottaa sitä viranomaista, koska ei ole mitään takeita että siellä ei ole joku vain kalastelemassa rahaa.

Lainaus:

Uutisesta voi ehkä saada tuollaisen käistyksen ,mutta uskoisko siltikään.


Asianajaja toimisto on yleensä aina yksityinen yritys. On tietysti mahdollista että kyseinen yritys toimii jonkun muun edustajana. Esimerkiksi en yhtään ihmettelisi jos tämän takana on TTVK Ry joka on imago syistä ulkoistanut asian. Ongelma on edelleen tekijäoikeuslaissa eli tälläistä "sakkoa" ei saisi tulla keneltäkään muulta kuin poliisilta (viranomaiselta). Lakien rikkomisen laskuttaminen kuuluu viranomaisille, ei yksityiselle yritykselle, järjestölle tai henkilölle.

Michelola10/27

Vaikuttaa ihan potentiaaliselta huijaukselta. Kyseessä suosittu elokuva joten voivat hyvin säkällä heitellä kirjeitä porukalle ja joku osuu aina kohdalle. Miksi pitäisi maksaa? Jos jatkotoimenpiteitä kuitenkin seuraa niin voi vaan sanoa että aika selvältä huijausyritykseltä vaikutti.

Näihin pitää siis suhtautua samalla tavalla kuin nigerialaisten prinssien sähköposteihin yms. Käytännössähän ihan kuka vaan voisi tuon lähettää, kyllä noita nimien ja IP-osoitteiden yhteyksiä internetistä löytää

Rehvastelija11/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

TO-mafian laillistetut kiristäjät taas vauhdissa. TOivottavasti kaikki jättävät maksamatta tuon summan olivat sitten syyttömiä tai syyllisiä. Mielenkiinnolla näkisi miten kävisi viedä miltei kolmesataa juttua tuomarin eteen... ja mikä olisi lopputulos =/

Tämä termi "TO-mafia" on varsin käytetty näissä keskusteluissa.
Ymmärrän mitä tällä tahdotaan ilmaista ja osin olen samaa mieltäkin.

Mutta on tässä laajempaakin. Kyse on ajattelumallista, jolla vastapuoli ensin mielikuvataan jollain kornilla tapaa moraalisesti vaikeaksi hyväksyä. Tätä mielikuvaa sitten jyrkennetään ja käytetään perusteluna sille, että vastapuolen moraalista viestiä ei ole velvollisuus ottaa huomioon ollenkaan. Itse asiassa päinvastoin, olisi moraalitonta ottaa huomioon niin läpimätää ajattelua.

Kuuluuko näissä keskusteluissa samoja äänenpainoja kuin esim. joissain kiihkouskovaisten piireissä?
Ensin leimataan toinen osapuoli moraalisesti arveluttavaksi ja sitten tuomitaan ja pistetään ikuiseen pannaan. Ja sitten vielä julistetaan vastapuolen parantumatonta pahuutta toreilla ja turuilla.

Mutta näinhän sitä mennään kun pitää vaientaa liian kiusalliset ajatukset oman pään sisällä.

trooper7812/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Rehvastelija:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

TO-mafian laillistetut kiristäjät taas vauhdissa. ....

Tämä termi "TO-mafia" on varsin käytetty näissä keskusteluissa.
Ymmärrän mitä tällä tahdotaan ilmaista ja osin olen samaa mieltäkin.

Mutta on tässä laajempaakin. Kyse on ajattelumallista, jolla vastapuoli ensin mielikuvataan jollain kornilla tapaa moraalisesti vaikeaksi hyväksyä. Tätä mielikuvaa sitten jyrkennetään ja käytetään perusteluna sille, että vastapuolen moraalista viestiä ei ole velvollisuus ottaa huomioon ollenkaan. Itse asiassa päinvastoin, olisi moraalitonta ottaa huomioon niin läpimätää ajattelua.

Ensin leimataan toinen osapuoli moraalisesti arveluttavaksi ja sitten tuomitaan ja pistetään ikuiseen pannaan. Ja sitten vielä julistetaan vastapuolen parantumatonta pahuutta toreilla ja turuilla.

Mutta näinhän sitä mennään kun pitää vaientaa liian kiusalliset ajatukset oman pään sisällä.


Jos tekijänoikeuspuoli uskoisi puoliakaan omista satuiluistaan niin nuo 272 henkilöä löytäisi postilaatikostaan haastekirjeen eikä mitään uhkauskirjettä. Epätoivoinen antipiratistmi-mainoskampanja jälleen kerran menossa, joka kustannetaan noilla euroilla jotka säikyimmät uhrit siirtävät tililtään tuon "laskun" saatuaan (kuten yleensä, to-tahon täytyy saada tahtonsa läpi mutta kulut maksatetaan aina muilla).

Jos joku taho toimii kuten järjestäytynyt rikollisorganisaatio niin miksei sitä saisi myös kutsua siksi =/

Hiulla asian vierestä: jos tuossa porukassa olisi yhtään ihmisyyden hivettä niin "laskut" olisi lähettety vasta ensi vuoden puolella. Varmasti mukavaa saada tuollaista postia joulukiireiden keskellä. Rahaa kun monella palaa muutenkin enemmän kuin normaalisti niin sitten tuollainen päätön maksuvaatimus kolahtaa postiluukusta mieltä vaivaamaan....

Lumikki13/27

Koitan vielä lisätä näkökulmia asiaan.

Se miksi tekijäoikeuksia puolustavat haluaisivat käyttää näitä menetelmiä on se että jos he pystyy laskuttamaan asiaa ilman että asia kulkee oikeuden päätösten kautta, näin se asia saadaan tehtyä halvemmalla kaikille osapuolille. Kyse on tavallaan siitä että vaikka voi olla ihan lailliset perustat laskutukselle niin varsinainen kuluttajan oikeusprosessi ohitetaan. Tämä on oikeasti lähes omankäden oikeutta.

Eikä tuossa mitään, mutta ongelma on kuluttajalle suuri. Koska jos yksityinen taho voi laskuttaa kuluttajaa lain rikkomisesta ilman viranomaista jonka kanssa kuluttaja käy asian niin kuluttajalla ei ole mitään mahdollisuuksia erottaa huijaria ihan oikeasta tekijäoikeusomistajan laillisesta laskuttajasta.

Siksi kaikki lain rikkomiseen liittyvät kuluttajaan kohdistuvat rikkomukset ja rikokset tulisi aina kulkea viranomaisten kautta. Jotta kuluttaja tietää että kyse on oikeasta asiasta eikä jostain rahastavasta huijarista joka tekeytyy asianomaiseksi. Yksityiset sopimusrikkomukset ovat täysin toinen asia, mutta tässä ei ole kyse mistään sopimuksesta, vaan juuri lain rikkomuksesta.

TO-Mafia on ansainnut nimensä juuri käytöksensä takia, miten käyttäydyt sitä olet.

coocie9814/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sove92:

Tuonkin voi aika kylmästi jättää maksamatta, oikeuteen noita ei kuitenkaan rupea mikään ulkomaalainen firma viemään.

Olet suurella todennäköisyydellä oikeassa.

Kyseisestä yrityksestä ja sen karhukirjeistä löytyy tietoa netistä. Tähän asti lukemani perusteella he eivät ole kovin innostuneita viemään näitä asioita oikeuteen. Kyse on siis maksujen kalastelusta.

miiu7415/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Vaikuttaa ihan potentiaaliselta huijaukselta. Kyseessä suosittu elokuva joten voivat hyvin säkällä heitellä kirjeitä porukalle ja joku osuu aina kohdalle. Miksi pitäisi maksaa? Jos jatkotoimenpiteitä kuitenkin seuraa niin voi vaan sanoa että aika selvältä huijausyritykseltä vaikutti.

Näihin pitää siis suhtautua samalla tavalla kuin nigerialaisten prinssien sähköposteihin yms. Käytännössähän ihan kuka vaan voisi tuon lähettää, kyllä noita nimien ja IP-osoitteiden yhteyksiä internetistä löytää

Samaa itsekin epäilen. Jos sadasta kirjeen saajasta kaksi-kolme maksaa niin ihan hyvä tili tulee.
En tiennytkään, että pelkkä markkinaoikeuden päätöksellä voi hakea operaattorilta ip.osoitteen käyttäjän tietoja. Jos vastaava kirje tulisi niin kyllä ottaisin lähettäjään yhteyttä ja vaatisin päätökset(markkinaoikeus, operaattori ja käräjäoikeudelta) kirjallisena

coocie9816/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miiu74:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Vaikuttaa ihan potentiaaliselta huijaukselta. Kyseessä suosittu elokuva joten voivat hyvin säkällä heitellä kirjeitä porukalle ja joku osuu aina kohdalle. Miksi pitäisi maksaa? Jos jatkotoimenpiteitä kuitenkin seuraa niin voi vaan sanoa että aika selvältä huijausyritykseltä vaikutti.

Näihin pitää siis suhtautua samalla tavalla kuin nigerialaisten prinssien sähköposteihin yms. Käytännössähän ihan kuka vaan voisi tuon lähettää, kyllä noita nimien ja IP-osoitteiden yhteyksiä internetistä löytää

Samaa itsekin epäilen. Jos sadasta kirjeen saajasta kaksi-kolme maksaa niin ihan hyvä tili tulee.
En tiennytkään, että pelkkä markkinaoikeuden päätöksellä voi hakea operaattorilta ip.osoitteen käyttäjän tietoja. Jos vastaava kirje tulisi niin kyllä ottaisin lähettäjään yhteyttä ja vaatisin päätökset(markkinaoikeus, operaattori ja käräjäoikeudelta) kirjallisena

Ei ole huijaus. Trollausta (maksujen kalastelua) todennäköisesti, mutta ei huijaus. Markkinaoikeuden päätös ja operaattoreiden vastaukset on jo Suomi24:ssä käsitelty.

Rehvastelija17/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Rehvastelija:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

TO-mafian laillistetut kiristäjät taas vauhdissa. ....

Tämä termi "TO-mafia" on varsin käytetty näissä keskusteluissa.
Ymmärrän mitä tällä tahdotaan ilmaista ja osin olen samaa mieltäkin.

Mutta on tässä laajempaakin.


Jos tekijänoikeuspuoli uskoisi puoliakaan omista satuiluistaan niin nuo 272 henkilöä löytäisi postilaatikostaan haastekirjeen eikä mitään uhkauskirjettä. Epätoivoinen antipiratistmi-mainoskampanja jälleen kerran menossa, joka kustannetaan noilla euroilla jotka säikyimmät uhrit siirtävät tililtään tuon "laskun" saatuaan (kuten yleensä, to-tahon täytyy saada tahtonsa läpi mutta kulut maksatetaan aina muilla).

Jos joku taho toimii kuten järjestäytynyt rikollisorganisaatio niin miksei sitä saisi myös kutsua siksi =/

Hiulla asian vierestä: jos tuossa porukassa olisi yhtään ihmisyyden hivettä niin "laskut" olisi lähettety vasta ensi vuoden puolella. Varmasti mukavaa saada tuollaista postia joulukiireiden keskellä. Rahaa kun monella palaa muutenkin enemmän kuin normaalisti niin sitten tuollainen päätön maksuvaatimus kolahtaa postiluukusta mieltä vaivaamaan....

Kuten tuolla mainitsinkin olen tässä myös osin samoilla linjoilla.
Jaan suurelta osin sinun ja muiden keskustelijoiden ärtymyksen kuvatun kaltaiseen toimintaan tässä tapauksessa. Ja kyllä tuo porukka on myös minun mielestäni toiminut siten, että se ansaitsee mafia-nimensä.

Se, mitä tuossa aiemmin hahmottelin, voitaisiin myös muotoilla kysymyksen muotoon: Onko oikeutettua varastaa mafialta?
Tai mustavalkoisemmin: Voiko tuollaiselta öykkäriltä ilmaiseksi ottaminen edes olla varastamista?

Mutta onko liian kiusallista ajatella, että vastapuolen toiminnan taustalla voisi vaikuttaa demokraattisesti säädettyjä lakea? Ja että siellä olisi (upporikkaita?) taiteilijoita, jotka myös toivovat saavansa tekemästään työstä korvausta.

Jos joku ihminen käyttäytyisi öykkärimäisesti, niin voisiko hänet sen perusteella leimata moraaliltaan niin läpimädäksi, että olisi oikeus jättää huomioimatta hänen muu oikeudellinen asemansa?
Tai vastaavasti, jos hän esittäisi perusteluita, jotka tuntuisivat minusta liian kiusallisilta huomioon otettaviksi.

andy7718/27

Täyttä kusetusta jos luvan on antanut mukamas markkinaoikeus!!

trooper7819/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Rehvastelija:


Se, mitä tuossa aiemmin hahmottelin, voitaisiin myös muotoilla kysymyksen muotoon: Onko oikeutettua varastaa mafialta?
Tai mustavalkoisemmin: Voiko tuollaiselta öykkäriltä ilmaiseksi ottaminen edes olla varastamista?
Mutta onko liian kiusallista ajatella, että vastapuolen toiminnan taustalla voisi vaikuttaa demokraattisesti säädettyjä lakea? Ja että siellä olisi (upporikkaita?) taiteilijoita, jotka myös toivovat saavansa tekemästään työstä korvausta.

Jos joku ihminen käyttäytyisi öykkärimäisesti, niin voisiko hänet sen perusteella leimata moraaliltaan niin läpimädäksi, että olisi oikeus jättää huomioimatta hänen muu oikeudellinen asemansa?
Tai vastaavasti, jos hän esittäisi perusteluita, jotka tuntuisivat minusta liian kiusallisilta huomioon otettaviksi.

No joo... tätä asiaa on vaivattu jo ikuisuus ja eihän tämä muutu miksikään. Kansa tahtoo kaiken-heti-nyt-(puoli)ilmaiseksi, to-omistajat taasen heitellä ”jyväsiä” sinne tänne hirmuisilla ylihinnoilla valtaosan itse tekijöistä jääden ilman riittävää korvauksia. Ja näin mennään jatkossakin.

Varmasti vikaa molemmilla puolilla mutta itse käännyn tässä asiassa aina altavastaavien, eli kuluttajien ja tekijöiden, kannalle. TO-tahojen tarkoitus on vaan kehitellä entistä tehokkaampia tapoja vaikeuttaa viihteen hankintaa ja levittämistä johtajien joulubonusten korotuksien toivossa... kopiosuojaukset, aluekoodit ym. turhakkeet. Studioiden voitot jos ei kasva joka vuosi 200% prosenttia aletaan jahtaamaan kotikopioia... pitäähän se syntipukki jostain saada ja onhan se huomattavasti edullisempaa ja kannattavampaa kuin oikeiden ammattirikollisten kiinniottaminen.
Taiteilijoista ja heidän palkoista... noh, työstä pitää saada palkka mutta Hollywoodin kymmenien miljooninen tilitykset ja artistien 70> vuoden to-korvaukset ovat jo sitten ihan naurettavia käsitteitä.

Lainsäädäntä:
Heh, demokraattisesti (Demokratian perusajatuksena on, että hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa (wikipedia)) säädettyjä lakeja... tänä päivänä.... Yhdysvalloissa?!! xD

Öykkäreiden oikeudet:
Noh, eikös tässä juuri poljeta ”öykkäröivien” nettilataajien oikeuksia kun annetaan to-tahojen vakoilla heiden tekemisiään ja lähetellään uhkavaatimuksia kirjeitse ilman minkään sortin virkavallan mukana oloa =/

Michelola20/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miiu74:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Vaikuttaa ihan potentiaaliselta huijaukselta. Kyseessä suosittu elokuva joten voivat hyvin säkällä heitellä kirjeitä porukalle ja joku osuu aina kohdalle. Miksi pitäisi maksaa? Jos jatkotoimenpiteitä kuitenkin seuraa niin voi vaan sanoa että aika selvältä huijausyritykseltä vaikutti.

Näihin pitää siis suhtautua samalla tavalla kuin nigerialaisten prinssien sähköposteihin yms. Käytännössähän ihan kuka vaan voisi tuon lähettää, kyllä noita nimien ja IP-osoitteiden yhteyksiä internetistä löytää

Samaa itsekin epäilen. Jos sadasta kirjeen saajasta kaksi-kolme maksaa niin ihan hyvä tili tulee.
En tiennytkään, että pelkkä markkinaoikeuden päätöksellä voi hakea operaattorilta ip.osoitteen käyttäjän tietoja. Jos vastaava kirje tulisi niin kyllä ottaisin lähettäjään yhteyttä ja vaatisin päätökset(markkinaoikeus, operaattori ja käräjäoikeudelta) kirjallisena

Ei ole huijaus. Trollausta (maksujen kalastelua) todennäköisesti, mutta ei huijaus. Markkinaoikeuden päätös ja operaattoreiden vastaukset on jo Suomi24:ssä käsitelty.

Mutta ihan hyvin niin voi olettaa ja jättää huomiotta. Kaikki huijauksen elementit kuitenkin löytyy.

coocie9821/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:


Ei ole huijaus. Trollausta (maksujen kalastelua) todennäköisesti, mutta ei huijaus. Markkinaoikeuden päätös ja operaattoreiden vastaukset on jo Suomi24:ssä käsitelty.

Mutta ihan hyvin niin voi olettaa ja jättää huomiotta. Kaikki huijauksen elementit kuitenkin löytyy.

Kyllä. Näin tekisin itsekin. En todellakaan oleta näiden trollien testaavan lakia oikeudessa. Ainoa syy miksi ne siirtyivät Eurooppaan on kun Amerikan oikeuslaitokset ovat alkaneet suhtautumaan näihin sellaisina kuin ne ovat = kusetusrahastusta minkä tarkoitus ei todellakaan ole valvoa oikeuksia haastamalla lataajia oikeuteen. Eihän se edellinen pornokeissikään ole mihinkään edennyt.

Kyse ei ole edes virallisesta yhteydenotosta. Jos haluavat viedä hommaa eteenpäin niin sopia voinee myös virallisten kirjeiden jälkeen, joita tuskin tullaan koskaan näkemään.

G0lden_Kebab22/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Insomniu:


Mutta kun maksaa +600 euroa sovittelua, niin sehän tarkoittaa, että pitää myös kuluttaa sen edestä viihdettä. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

haha, ymmärrän hyvin ;P

user_org (vahvistamaton)23/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:


Asianajaja toimisto on yleensä aina yksityinen yritys. On tietysti mahdollista että kyseinen yritys toimii jonkun muun edustajana.


Bingo, uutinen antaa myös ymmärtää että näin nimenomaan olisi ("tekijä" yhtiön "edustajana"). Eihän ne voi lähteä ajankuluksi muiden tekemisiä rahastaa.

EnJakeleMuille (vahvistamaton)24/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Snifferr:

Miksipä sitä edes yritettäisiin tarjota oikeasti toimivia jakelutapoja..

Ja mikäs vika on niissä jakelutavoissa, että tilaat levyt netistä suoraan kotiin tai maksat kk-/kertamaksun ja striimaat sen omaan käyttöösi??? Tai vaikka varastaisit vain omaan käyttöösi jakamatta sitä samalla muille!

Kyllä muuten taas pisti hymyilemään, kun näitä lapsellisia edelleenjakajia kärähti ;)

coocie9825/27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti EnJakeleMuille:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Snifferr:

Miksipä sitä edes yritettäisiin tarjota oikeasti toimivia jakelutapoja..

Ja mikäs vika on niissä jakelutavoissa, että tilaat levyt netistä suoraan kotiin tai maksat kk-/kertamaksun ja striimaat sen omaan käyttöösi??? Tai vaikka varastaisit vain omaan käyttöösi jakamatta sitä samalla muille!

Kyllä muuten taas pisti hymyilemään, kun näitä lapsellisia edelleenjakajia kärähti ;)

Kyllähän meidän joidenkin pitää sitä jakamista tehdä, että liiskaajatkin saavat rellunsa :)

Hyvää joulua.

Lumikki26/27

Lainaus:

Ja mikäs vika on niissä jakelutavoissa, että tilaat levyt netistä suoraan kotiin tai maksat kk-/kertamaksun ja striimaat sen omaan käyttöösi?


Ei noissa mitään vikaa ole mutta ei ne ole ainoita jakelukanavia joita käytetään tai HALUTAAN käyttää.

Useimmat jakelukanavat ovat monin tavoin puutteellisia. Esimerkiksi itse olin juuri vähän aikaa marketissa katselemassa heidän TV-sarja valikoimaa ja se oli suorastaan onneton. Puuttui TV-sarjojen alkukausia ja osa uudemmista kausista on Suomessa noin 6-24kk myöhässä. Netistä kun katseli niin ulkomailta saisi TV-sarjoja yli 6kk aikaisemmin ja puoleen hintaan. Tarkoitukseni on sanoa että tässäkin tapauksessa jakelukanavassa on vakavia ongelmia. Lähes jokaisessa olemassa olevassa viihteen jakelukanavassa on vakavia ongelmia.

En tarkoita että viihdeteollisuus ei yrittäisi parantaa asioita, mutta heidän oma itsekäs ahneutensa tuhoaa heidän omaa liiketaloutta. Ne liiketalouden kolme tärkeää asiaa kuntoon kuluttajalle.

- Saatavuus
- Hinta
- Toimivuus/Laatu

Yksikin näistä kolmesta ei ole kunnossa niin kuluttaja etsii muita vaihtoehtoja. Kuluttaja ei voi ostaa jos tuotetta ei ole saatavilla, ei halua ostaa jos tuote on ylihintainen, ei osta tuotetta jos tuote on huonolaatuinen tai ei toimi jonkin DRM:n takia. Asiat pitää olla kunnossa jotta kuluttaja oikeasti ostaa asioita.

Ainoa asia joka oikeasti karsii piratismia on paremmat viihdeteollisuuden jakelukanavat kaikkille erillaisille tarpeille. Eikä kaikki halua välttämättä käyttää samaa "yhtä" jakelukanavaa. Jokaisessa niissä on omat hyvät ja huonot puolensa. Joku haluaa ne netistä nopeasti, toinen haluaa ostaa fyysisiä levyjä jne...

zya27/27

VPN kun on käytössä niin voi huoletta jakaa ja ladata niin paljon kuin haluaa. Ilman mitään pelkoa, että jäisi kiinni. 40-50 euroa vuodessa luotettavasta VPN palveluntarjoajasta ei ole paljoa. 4-5€ /kk. Ei tallenna logeja = ei ole mitään todisteita luovuttaa jos poliisi haluaa. Toimii ja nopea nopeus.

https://ipredator.se/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT