AfterDawn logo

Yle Areena uudistuu: Kokeile beta-versiota

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Yle on avannut julkiseen beta-testiin Areena-videopalvelun uuden version. Palvelun käyttöliittymää on uudistettu, minkä lisäksi muutoksia on tehty myös konepellin alle. Areena-beta löytyy täältä.

Kehitteillä oleva Areena-versio on rakennettu Ylen omien rajapintojen varaan, mistä yhtiö kertoi jo viime vuoden puolella ja niitä on alettu käyttää myös mobiilisovelluksissa. Rajapinnat helpottavat ohjelmistokehitystä tulevaisuudessa ja koska ne on tarkoitus avata muidenkin käyttöön, voi joku halutessaan tehdä rajapintojen Areena-sovelluksen marginaalisimmillekin laitteille (joiden tukemiseen Ylellä ei ole resursseja).

Toinen uusi ominaisuus on mahdollisuus kirjautua palveluun joko Facebook-tunnuksilla tai uusilla "Yle Tunnuksilla". Henkilökohtaisten tunnusten avulla Areenan käyttökokemusta voidaan personoida paljon tarkemmin (esimerkiksi ilmoitukset lempisarjojen uusien ohjelmien ilmestymisestä).


Areenan soitto-ohjelma on pysynyt samana.

3 KOMMENTTIA

Kake411/3

On kumma, kun eivät pääse Flash Playeristä eroon. HTML5 on keksitty...

dRD2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kake41:

On kumma, kun eivät pääse Flash Playeristä eroon. HTML5 on keksitty...

HTML5:lle ei ole vieläkään yleispätevää DRM:ää ja ohjelmien oikeuksien omistajat eivät anna verkkojakelulle lupaa, jos matskua ei ole salattu. Puhtaasti siitä syystä, ei varmasti Ylelläkään kukaan varsinaisesti halua Flashia käyttää, mutta Areenassa olisi ilman DRM:ää korkeintaan uutiset ja A-studio.

Legitti3/3

Ihan hyvältä näyttää..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT