AfterDawn logo

Facebookin käyttäjillä meni tunteisiin: Messenger-pakkoa ihmetellään

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
28 kommenttia

Tietokoneella ja selaimen kautta käytettävissä sovelluksissa tai verkkopalveluissa kattavuus on ollut tärkeä asia, mutta mobiilissa on voimassa erilaiset lait. Kehittäjien tavoitteena on tehdä mobiilisovelluksista yksinkertaisia ja tiettyyn tarkoitukseen soveltuvia, niihin ei haluta ylimääräisiä rönsyjä.

There's an app for that -ajattelu on kuitenkin saattanut mennä Facebookin kohdalla jo turhankin pitkälle. Käyttäjät ovat nimittäin alkaneet protestoida vähän aika sitten voimaan tullutta Facebook Messengerin ja Facebook-sovelluksen pakkoerotusta. Facebookin uusimmassa pääsovelluksessa ei voi enää lähettää tuttaville yksityisviestejä, viestien lähettelyä varten puhelimeen pitää asentaa Facebook Messenger.

Facebook perusteli erotusta mm. nopeammalla viestittelyllä, pikaviestiominaisuuksiin panostuksella ja kevyemmällä sovelluksella. Vaikka sovellusten eriyttäminen nopeuttanee viestittelyä, yhteisöpalvelun todellinen syy muutokselle lienee oman jalanjäljen kasvattaminen ihmisten puhelimissa, joista saattaa löytyä jo Facebookin lisäksi Instagram, WhatsApp, Moves, Bolt, Slingshot ja Facebook Paper.


Käyttäjien jakeluun Facebookin päätös ei tunnu menevän, minkä takia sovelluskaupoissa on alkanut ropista Facebook Messengerille yhden tähden arvosteluja. Palvelun käyttäjät ihmettelevät miksi heidän pitää asennella uusia sovelluksia puhelimiin, kun aiemmin sama onnistui keskitetysti yhden sovelluksen sisällä.

28 KOMMENTTIA

rick791/28

No onhan tuo nyt loistava appi.. Täällä korvannu tekstarit totaalisesti ja nyt ei mee ohi jos joku laittaa lärvikirjan kautta viestiä.. Ennen saatto jäädä huomaamatta.. Ymmärtäsin tuon kitinän jos kyseessä olis maksullinen sovellus..

cpenter832/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

No onhan tuo nyt loistava appi.. Täällä korvannu tekstarit totaalisesti ja nyt ei mee ohi jos joku laittaa lärvikirjan kautta viestiä.. Ennen saatto jäädä huomaamatta.. Ymmärtäsin tuon kitinän jos kyseessä olis maksullinen sovellus..

Seksikin on vapaaehtoisena hyvä asia mutta pakotettuna kyseessä on raiskaus

Nikotiko3/28

Itselläni on tuosta messengeristä huonoja kokemuksia. Menee nimittäin koko luuri jumiin sen takia useastikin. Piti juuri poistaa se yhdestäkin laitteesta että edes voi käyttää sitä.

Slayahhh4/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Itselläni on tuosta messengeristä huonoja kokemuksia. Menee nimittäin koko luuri jumiin sen takia useastikin. Piti juuri poistaa se yhdestäkin laitteesta että edes voi käyttää sitä.

Täällä ei mennyt jumiin mutta söi aivan tolkuttomasti akkua. Vaikkei puhelinta käyttänyt laisinkaan meni akku alle päivässä, messengerin poiston jälkeen kestäny helposti pienellä käytöllä kaksikin päivää. Mielummin olen ilman kun selaimellakin nuo näkee, akuutit viestit tulee muilla ohjelmilla.

BaldAngel5/28

Viestittelylle on omat paljon paremmat ohjelmansa. Tämä kyseinen syö akkua aivan älyttömästi

Bazilli6/28

Voisivat vain integroida tämän tuohon Facebook appiin. Tyhmää että pitää asentaa kaksi sovellusta, jotta yhtä voi käyttää kunnolla.

rick797/28

Iipuhelimen akku kestää kyllä ihan hyvin messengeriä... Oma puhelin kestää n. Kolme päivää lataamatta.. Vaikka päällä onkin useita softia, mailisovellus, facebook, messenger, jne..,

Edit: eihän tuota ole pakko käyttää.. Käyttää feissaria selaimella niin ei tarvi asennella mitään mitä ei halua

user_org (vahvistamaton)8/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Itselläni on tuosta messengeristä huonoja kokemuksia. Menee nimittäin koko luuri jumiin sen takia useastikin. Piti juuri poistaa se yhdestäkin laitteesta että edes voi käyttää sitä.

Nyt jotain vikaa, olisko uutsessa mainitut palautteetkin huonoja (yksi tähti) juurikin tuontakia.
Ajatus on varmaan ollut aivan päinvastainen, eli pienempi rerussientarve, mukaanlukien virrantarve pikaviesti käyttäjille.

Tuo ei taida koskea kaikkia käyttäjiä, olisko vain jonkin alustan ja laitteiston yhdistelmällä.

Legitti9/28

Itsellä ainakin S vitosella hyvin pelittää..

roope00910/28

Protip android käyttäjille: Asenna messenger sovellus, ja sen jälkeen poista se käytöstä (älä poista kokonaan puhelimesta). Toimii ainakin vanhemmalla versiolla facebook sovelluksesta.

Bodomed11/28

:) Itse oon käyttänyt tota jo kauan ja korvannut osittain tekstareiden käytön kokonaan osalla aktiivisella kaverilla. Mutta kyllä ymmärän ihmisiä jotka haluisivat chättäyksen onnistuvan FB apista. Koska esim puolen megan puhelimissa on varmaan tuskaista pitää fb:tä ja messengeriä auki.

Vilperi1312/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Iipuhelimen akku kestää kyllä ihan hyvin messengeriä... Oma puhelin kestää n. Kolme päivää lataamatta.. Vaikka päällä onkin useita softia, mailisovellus, facebook, messenger, jne..,

Edit: eihän tuota ole pakko käyttää.. Käyttää feissaria selaimella niin ei tarvi asennella mitään mitä ei halua

Ja mikähän mahtaa olla puhelin mikä kestää kolme päivää ilman lataamatta netti päällä?

rick7913/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Iipuhelimen akku kestää kyllä ihan hyvin messengeriä... Oma puhelin kestää n. Kolme päivää lataamatta.. Vaikka päällä onkin useita softia, mailisovellus, facebook, messenger, jne..,

Edit: eihän tuota ole pakko käyttää.. Käyttää feissaria selaimella niin ei tarvi asennella mitään mitä ei halua

Ja mikähän mahtaa olla puhelin mikä kestää kolme päivää ilman lataamatta netti päällä?

No tuossahan se luki ihan ekana.. Iphone 4s.. Tosin en roiku puhelimessa jatkuvasti kun nimenomaan messenger on korvannut tekstarit ja suurimmaks osaks puhelutkin.. Näimpä se akku parhaimmillaan kestää sen kolmisen päivää.. En oo huomannu että iphonen akkua söis mikään oikeen tehokkaasti lukuunottamatta navigointia.. Pohjanmaalta helsinkiin navi päällä niin länsi-satamassa oli akku ihan kuitti, tais puhelinki sammua.. Mut joo, rli oma puhelimen käyttö on messenger, mailit, fb, uutiset kerran päivässä.. Siinäpä se, eikä oo akkuongelmia ollu.. Ja mobiilidata on 24/7 päällä

Edit: just katoin.. Edellisestä täydestä latauksesta= 2vrk, käyttö (joka tarkottaa puheluita = 1h 20min), akkua jäljellä 64%

Vilperi1314/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Iipuhelimen akku kestää kyllä ihan hyvin messengeriä... Oma puhelin kestää n. Kolme päivää lataamatta.. Vaikka päällä onkin useita softia, mailisovellus, facebook, messenger, jne..,

Edit: eihän tuota ole pakko käyttää.. Käyttää feissaria selaimella niin ei tarvi asennella mitään mitä ei halua

Ja mikähän mahtaa olla puhelin mikä kestää kolme päivää ilman lataamatta netti päällä?

No tuossahan se luki ihan ekana.. Iphone 4s.. Tosin en roiku puhelimessa jatkuvasti kun nimenomaan messenger on korvannut tekstarit ja suurimmaks osaks puhelutkin.. Näimpä se akku parhaimmillaan kestää sen kolmisen päivää.. En oo huomannu että iphonen akkua söis mikään oikeen tehokkaasti lukuunottamatta navigointia.. Pohjanmaalta helsinkiin navi päällä niin länsi-satamassa oli akku ihan kuitti, tais puhelinki sammua.. Mut joo, rli oma puhelimen käyttö on messenger, mailit, fb, uutiset kerran päivässä.. Siinäpä se, eikä oo akkuongelmia ollu.. Ja mobiilidata on 24/7 päällä

Edit: just katoin.. Edellisestä täydestä latauksesta= 2vrk, käyttö (joka tarkottaa puheluita = 1h 20min), akkua jäljellä 64%

Eli käyttösi on vähäistä, joten ei mikään ihme.

ps. Jaa missä luki ekana, että Iphone 4s? Ei missään

rick7915/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Iipuhelimen akku kestää kyllä ihan hyvin messengeriä... Oma puhelin kestää n. Kolme päivää lataamatta.. Vaikka päällä onkin useita softia, mailisovellus, facebook, messenger, jne..,

Edit: eihän tuota ole pakko käyttää.. Käyttää feissaria selaimella niin ei tarvi asennella mitään mitä ei halua

Ja mikähän mahtaa olla puhelin mikä kestää kolme päivää ilman lataamatta netti päällä?

No tuossahan se luki ihan ekana.. Iphone 4s.. Tosin en roiku puhelimessa jatkuvasti kun nimenomaan messenger on korvannut tekstarit ja suurimmaks osaks puhelutkin.. Näimpä se akku parhaimmillaan kestää sen kolmisen päivää.. En oo huomannu että iphonen akkua söis mikään oikeen tehokkaasti lukuunottamatta navigointia.. Pohjanmaalta helsinkiin navi päällä niin länsi-satamassa oli akku ihan kuitti, tais puhelinki sammua.. Mut joo, rli oma puhelimen käyttö on messenger, mailit, fb, uutiset kerran päivässä.. Siinäpä se, eikä oo akkuongelmia ollu.. Ja mobiilidata on 24/7 päällä

Edit: just katoin.. Edellisestä täydestä latauksesta= 2vrk, käyttö (joka tarkottaa puheluita = 1h 20min), akkua jäljellä 64%

Eli käyttösi on vähäistä, joten ei mikään ihme.

ps. Jaa missä luki ekana, että Iphone 4s? Ei missään


No ei mallia mutta viesti alkoi "iipuhelimen akku..."

Joo en tunne tarvetta runkata puhelinta jatkuvasti mutta kuten sanottu. Netti päällä 24/7, puhelin hakee mailit reaaliajassa, viestittely messengerin kautta, puheluita ei kaveriporukassa oikeen ees soitella.. Kukaan ei viitti maksella minuuttitaksoja tai puhepaketteja.. Saunalahden nopsa 13,90€/kk (rajaton netti), sillä menty jo 4-5 vuotta.. Muuta käyttöä varten ipad ja kolmisen tietokonetta.. Padin lataan parin päivän välein.. Ihmiset jaksaa vinkua aina siitä että akku ei kestä mutta jos todellisuudessa poistaa turhat härpäkkeet taustalta niin kyllä se akku kestää... Tai sit on vaan paska puhelin..

Vilperi1316/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Iipuhelimen akku kestää kyllä ihan hyvin messengeriä... Oma puhelin kestää n. Kolme päivää lataamatta.. Vaikka päällä onkin useita softia, mailisovellus, facebook, messenger, jne..,

Edit: eihän tuota ole pakko käyttää.. Käyttää feissaria selaimella niin ei tarvi asennella mitään mitä ei halua

Ja mikähän mahtaa olla puhelin mikä kestää kolme päivää ilman lataamatta netti päällä?

No tuossahan se luki ihan ekana.. Iphone 4s.. Tosin en roiku puhelimessa jatkuvasti kun nimenomaan messenger on korvannut tekstarit ja suurimmaks osaks puhelutkin.. Näimpä se akku parhaimmillaan kestää sen kolmisen päivää.. En oo huomannu että iphonen akkua söis mikään oikeen tehokkaasti lukuunottamatta navigointia.. Pohjanmaalta helsinkiin navi päällä niin länsi-satamassa oli akku ihan kuitti, tais puhelinki sammua.. Mut joo, rli oma puhelimen käyttö on messenger, mailit, fb, uutiset kerran päivässä.. Siinäpä se, eikä oo akkuongelmia ollu.. Ja mobiilidata on 24/7 päällä

Edit: just katoin.. Edellisestä täydestä latauksesta= 2vrk, käyttö (joka tarkottaa puheluita = 1h 20min), akkua jäljellä 64%

Eli käyttösi on vähäistä, joten ei mikään ihme.

ps. Jaa missä luki ekana, että Iphone 4s? Ei missään


No ei mallia mutta viesti alkoi "iipuhelimen akku..."

Joo en tunne tarvetta runkata puhelinta jatkuvasti mutta kuten sanottu. Netti päällä 24/7, puhelin hakee mailit reaaliajassa, viestittely messengerin kautta, puheluita ei kaveriporukassa oikeen ees soitella.. Kukaan ei viitti maksella minuuttitaksoja tai puhepaketteja.. Saunalahden nopsa 13,90€/kk (rajaton netti), sillä menty jo 4-5 vuotta.. Muuta käyttöä varten ipad ja kolmisen tietokonetta.. Padin lataan parin päivän välein.. Ihmiset jaksaa vinkua aina siitä että akku ei kestä mutta jos todellisuudessa poistaa turhat härpäkkeet taustalta niin kyllä se akku kestää... Tai sit on vaan paska puhelin..

Ehkä huonoin argumentti ikinä. Voin kertoa, että sinun puhelimesi ei kestäisi päivääkään jos käyttäisit sitä samallalailla kuin nykynuoret=kokoajan. Ei ne turhat härpäkkeet vie mitään akkua vaan esim vaikka full hd videon katselu kuluttaa akkua todella nopeasti peleistä puhumattakaan. Ja määrittele paska puhelin? Itselläni käytössä HTC ONE, joka ei ole paska puhelin vaikka akku menisikin päivässä. Katson joka päivä videoita, viestittelen, otan kuvia, katson livestriimejä, selaan nettiä ja kuuntelen musiikkia. Totuus on, että akut eivät ole menneet eteenpäin nyt muutamaan vuoteen. Niiden koko on kasvanut hieman, mutta eivät kestä yleensä päivää pidempään kovassa käytössä. Melkein joka päivä tulee luettua Tekniikka ja Talous sivuilta kuinka tutkijat ovat kehittäneet akun joka kestää viikon normaalia käyttöä. Akuissa on parantamisen varaa ja se on fakta.

Nikotiko17/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:


No ei mallia mutta viesti alkoi "iipuhelimen akku..."

Joo en tunne tarvetta runkata puhelinta jatkuvasti mutta kuten sanottu. Netti päällä 24/7, puhelin hakee mailit reaaliajassa, viestittely messengerin kautta, puheluita ei kaveriporukassa oikeen ees soitella.. Kukaan ei viitti maksella minuuttitaksoja tai puhepaketteja.. Saunalahden nopsa 13,90€/kk (rajaton netti), sillä menty jo 4-5 vuotta.. Muuta käyttöä varten ipad ja kolmisen tietokonetta.. Padin lataan parin päivän välein.. Ihmiset jaksaa vinkua aina siitä että akku ei kestä mutta jos todellisuudessa poistaa turhat härpäkkeet taustalta niin kyllä se akku kestää... Tai sit on vaan paska puhelin..

Derp. Miksi maksaa 800€ iiluurista ja käyttää sitä ainoastaan fb mesetykseen. Hehehehehe. Nokia 3310 on parempi akkukesto btw.

rick7918/28

1. Olen 35-v joten en tosiaan käytä puhelinta kuin nykynuoret.
2. Jos roikkuisin puhelimessa jatkuvasti niin todennäköisesti saisin potkut. (Vaikka nyt teenkin näyttötöitä jatkossa).
3. Missään vaiheessa en oo sanonu että akut olis nykypäivänä mitenkään loistavia eikä parantamisen varaa olis.
4. Itsekkin totesit (jos huomasit) saman asian kuin minä. Sen akun kestoon oleellisesti liittyy mitä ohjelmia puhelimessa on päällä, miten sirä käyttää, jne...
5. Paska puhelin = välillä saa lukea että puhelin ei kestä normikäytössä kuin koulu/työpäivän.. Sillon mun mielestä on paska kapula.. Kyllä 2014 pitäis puhelimen jaksaa edes aamusta iltaan asti.

rick7919/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:


No ei mallia mutta viesti alkoi "iipuhelimen akku..."

Joo en tunne tarvetta runkata puhelinta jatkuvasti mutta kuten sanottu. Netti päällä 24/7, puhelin hakee mailit reaaliajassa, viestittely messengerin kautta, puheluita ei kaveriporukassa oikeen ees soitella.. Kukaan ei viitti maksella minuuttitaksoja tai puhepaketteja.. Saunalahden nopsa 13,90€/kk (rajaton netti), sillä menty jo 4-5 vuotta.. Muuta käyttöä varten ipad ja kolmisen tietokonetta.. Padin lataan parin päivän välein.. Ihmiset jaksaa vinkua aina siitä että akku ei kestä mutta jos todellisuudessa poistaa turhat härpäkkeet taustalta niin kyllä se akku kestää... Tai sit on vaan paska puhelin..

Derp. Miksi maksaa 800€ iiluurista ja käyttää sitä ainoastaan fb mesetykseen. Hehehehehe. Nokia 3310 on parempi akkukesto btw.

Ensinnäkin puhelin maksoi 600€ ja toisekseen mitä se sun persettä kaivaa mihin mä puhelintani käytän? Vaikka hakisin aamulla laatikollisen puhelimia ja käyttäsin niitä savikiekkoammunnassa

Nikotiko20/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Ensinnäkin puhelin maksoi 600€ ja toisekseen mitä se sun persettä kaivaa mihin mä puhelintani käytän? Vaikka hakisin aamulla laatikollisen puhelimia ja käyttäsin niitä savikiekkoammunnassa

pointti olikin, että tietty akku kestää jos ei luurilla tee suurinpiirtein mitään. halvemmalla saa luurin jossa kestää akku vielä pidempäänkin, joka tekee samat tehtävät. käsittääkseni älypuhelin hankitaan sen toiminnallisuuden takia, ei sen omenakuvan takia muotihärpäkkeeksi. iiluurissahan se 600€ tulee melkeenpä siitä omenakuvasta.

lucamies21/28

FB messenger on tosi hyvä ja käytännöllinen sovellus, ei lainkaan harmita sen käyttö.

Saksoboy22/28

Itseä ärsyttää tuossa tuon pakottamisen lisäksi nuo alati lisääntyvät oikeudet joita pitää ohjelmalle antaa sen toimivuuden vuoksi esim. kamera/mikrofoni oikeudet käyttäjän tietämättä, sijaintitiedot ja wifi verkon tiedot salasanoineen sekä puhelinloki tiedot käyttäjän soittamista ja vastaamista puheluista.

addaasdf (vahvistamaton)23/28

Eipä tuossa taustalla ole kuin Facebookin himo laajempiin oikeuksiin puhelimessa (=enemmän tietoa käyttäjästä). Vanhaan appsiin näiden puhelinlokin, mikrofonin jne käyttöoikeuksien saaminen olisi ehkä ollut vaikeampaa tai olisi herättänyt liikaa keskustelua ja jopa käyttäjäpakoa perus-facebookauksesta.

Noh, nyt ainakaan minuun ei saa enää Facebookin kautta kätevästi yhteyttä..

rick7924/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Ensinnäkin puhelin maksoi 600€ ja toisekseen mitä se sun persettä kaivaa mihin mä puhelintani käytän? Vaikka hakisin aamulla laatikollisen puhelimia ja käyttäsin niitä savikiekkoammunnassa

pointti olikin, että tietty akku kestää jos ei luurilla tee suurinpiirtein mitään. halvemmalla saa luurin jossa kestää akku vielä pidempäänkin, joka tekee samat tehtävät. käsittääkseni älypuhelin hankitaan sen toiminnallisuuden takia, ei sen omenakuvan takia muotihärpäkkeeksi. iiluurissahan se 600€ tulee melkeenpä siitä omenakuvasta.

Ostin Applen puhelimen koska tykkään ios:sta. Pidän Applen tuotteita laadukkaina ja kestävinä. Eikä kyllä valittamista.. Nää on pitkälti mieltymys asioita.. Joku tykkää ios:sta, joku wp:stä ja joku taas androidista.. Itellä on ollu wp ja androidikin mut en vaan tykänny.. En tiä miks..

DeNiWar25/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

No onhan tuo nyt loistava appi.. Täällä korvannu tekstarit totaalisesti ja nyt ei mee ohi jos joku laittaa lärvikirjan kautta viestiä.. Ennen saatto jäädä huomaamatta.. Ymmärtäsin tuon kitinän jos kyseessä olis maksullinen sovellus..

Mutta miksi pitää pakottaa? Eikö siitä olisi voinut tehdä vapaaehtoisen, käyttäjä saisi vapaasti valita kumpaa haluaa käyttää.

user_org (vahvistamaton)26/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Näimpä se akku parhaimmillaan kestää sen kolmisen päivää..


Monen luurin akku kestää useamman päivän, osan pidempäänkin. Mutta jos päivittäin paljon aktiivista käyttöä niin virtaa menee, varsinkin jos iso näyttö kirkkaana (no iso näyttöisissä on usein isompi akku)


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Ja mobiilidata on 24/7 päällä


Jos laitetta ei aktiivisesti näprää, niin datankäyttö yhdessä verkkoympäristönkassa erittäin ratkaisevatekiä. Eli toisella voi kestää reilun työpäivän, toisella useita vuorokausia.

Lisäksi hyvä tiedostaa sen että jos on ruksinut jostain asetuksista mobiilidatan päälle, ei vielä tarkoita nettiyhteyttä 24/7. Email "ajantasalla" voi toisella viedä tehoa kymmeniä kertoja enemmän kuin toisella, eli protokolla ja softa eroja ja se yhdessä käytetyn verkon kanssa tekee isot erot, eikä pidä unohtaa sitä paljonko ja mitä niillle maileille tehdään.




Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:


Mutta miksi pitää pakottaa? Eikö siitä olisi voinut tehdä vapaaehtoisen, käyttäjä saisi vapaasti valita kumpaa haluaa käyttää.

Uutisen mukaan syys oli omanjalanjäljen kasvattaminen !?

Erottamalla pakottaminen vähenee, voi valita mitä osia haluaa.
Tosin tuolla liikevaihdolla ja käyttäjämäärällä rerusit varmana riittäisi tekemään kolme FB softaa. No ei se isoillekkaan ole helppoa hallita, joten vaaransaa silläkin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Totuus on, että akut eivät ole menneet eteenpäin nyt muutamaan vuoteen. Niiden koko on kasvanut hieman, mutta eivät kestä yleensä päivää pidempään kovassa käytössä.


Matkapuhelimissa akkuteknologia on mennyt vuosien saatossa eteenpäin, samoin virrankulutuksessa (säästössä) isoja harppauksia. Miksi se ei paljoa näyt käytännön toiminta-ajoissa? johtuu siitä että tuo 90 luvulta asti ollut toiminta-aika haarukka on ilmeisen haluttu kompromissi, no nykyään ehkä vähän pidemmät.

Eli nyky akku ja älypuhelinteknologialla ei ole ongelma tehdä laitetta jonka akku kestää atkiivikäytössä viikon, koko ja painokin kohtuullisia.

rick7927/28

Sen verran tuli vielä mieleen kun kauhistelette tuota mun puhelimen hintaa että osteleehan ihmiset mersuja ja bemareitakin vaikka ladallakin pääsee perille..

some_on_paskaa (vahvistamaton)28/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti addaasdf:

Eipä tuossa taustalla ole kuin Facebookin himo laajempiin oikeuksiin puhelimessa (=enemmän tietoa käyttäjästä). Vanhaan appsiin näiden puhelinlokin, mikrofonin jne käyttöoikeuksien saaminen olisi ehkä ollut vaikeampaa tai olisi herättänyt liikaa keskustelua ja jopa käyttäjäpakoa perus-facebookauksesta.

Noh, nyt ainakaan minuun ei saa enää Facebookin kautta kätevästi yhteyttä..

Joo, härskejä ja totaalisen perusteettomia käyttölupavaatimuksia.

Toisaalta, miksi ihmeessä ei käyttäisi viestittelyyn mitä tahansa muuta pikaviestisovellusta, vaikka käyttäisikin sitä lapsellista facebookia muuhun??????

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT