AfterDawn logo

Applen iOS levittäytyy vanhoihin autoihin Pioneerin ja Alpinen avulla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Autosoitinvalmistajat Alpine ja Pioneer ovat vahvistaneet, että ne aikovat tukea iOS 7.1:n yhteydessä esiteltyä CarPlay-käyttöliittymää omissa tuotteissaan. Tähän mennessä Apple on julkistanut kumppanuuksia autovalmistajien kanssa, joiden on tarkoitus hyödyntää ominaisuutta tulevissa malleissa. Alpinen ja Pioneerin avulla ominaisuus on mahdollista saada käyttöön myös vanhempiin autoihin.

Alpinen mukaan se esittelee CarPlay-yhteensopivat tuotteensa myöhemmin tänä vuonna. Se ei kertonut minkähintaisia yhtiön soittimet ovat, mutta viikonloppuna asiasta huhuilleen Nikkein mukaan laitteiden hinnat asettuisivat 500–700 dollarin haarukkaan. Yhtiö ei myöskään vahvistanut, että onko nykyisiin laitteisiin tulossa ohjelmistopäivitys, joka mahdollistaisi CarPlayn käytön.


Pioneerin mukaan se aikoo julkaista kesällä ohjelmistopäivityksen, jonka asentamisen jälkeen CarPlayn käyttö onnistuu sen vuoden 2014 malliston NEX-soittimilla.

Autoista on tulossa älypuhelinohjelmistojen uusi valtauskohde. Google ja Microsoft ovat kertoneet olevansa kiinnostuneita Androidin ja Windowsin levittämisestä autojen kojelaudoille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT