AfterDawn logo

Mobiilidataa uskaltaa kohta käyttää ulkomaillakin - EU poistamassa verkkovierailumaksut

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
2 kommenttia

Tähän mennessä teleoperaattorit ovat perineet ulkomailla kulutetusta datasta ylimääräistä roaming-maksua. Tulevaisuudessa tietoliikennelaitteita uskaltaa käyttää huolettomammin, sillä EU on kovaa vauhtia poistamassa ylimääräisiä maksuja kokonaan.

Euroopan parlamentti äänesti tänään maksut poistavan lakiesityksen puolesta. Seuraavaksi esitys siirtyy jäsenmaiden käsittelyyn. Mikäli asia etenee aikataulun mukaan, poistuvat maksut käytöstä vuoden 2015 loppuun mennessä.

Monet operaattorit ovat esittäneet asiasta huolensa. Niiden mukaan roaming-maksujen poisto aiheuttaa painetta nostaa kotimaan datansiirtohintoja, kun tulot vähentyvät. Euroopan komission varapuheenjohtaja Neelie Kroes kuitenkin on sitä mieltä, että ylimääräisten maksujen poistuessa ihmiset käyttävät nettiä mobiililaitteillaan ulkomailla yhä enemmän, mikä puolestaan lisää operaattoreiden tuloja. Tämä ainakin vähentää operaattoreiden kokemia tappioita, ellei jopa käännä kelkkaa kokonaan.


- Juuri tästä EU:ssa on kyse – esteiden poistamisesta ja elämän tekemisestä helpommaksi ja edullisemmaksi, Kroes kommentoi.

2 KOMMENTTIA

epossu1/2

Lyön vetoa että tämä päätyy katastrofiin. Nyt isot operaattorit voivat ajaa pienet markkinoilta. Kilpailu tulee vähenemään ja hinnat nousemaan. Myös verkkoinfrakstuuri tulee heikkenemäään haja-asutusalueilla. Menemme kohti USAn mallia. Ottakaa ylös.

Edit: Tämä siis keski-, ja pitkällä aikavälillä. Lyhyellä aikavälillä hinnat laskevat (isot ajavat pienet markkinoilta).

Duuhannes2/2

Mitkä ihmeen pienet operaattorit? Sellaisia ei olekkaan!
Kyllä EU on hyvä asia ja monopolit vihdoinkin murtuu!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT