AfterDawn logo

Windows XP -käyttäjä: Tietokoneeseesi ilmestyy pop up -viesti 8. maaliskuuta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
10 kommenttia

Aikaansa seuraaville ihmisille pitäisi olla jo tähän päivään mennessä selvää, että Windows XP -käyttöjärjestelmän tuki päättyy 8. huhtikuuta. Microsoft aikoo kuitenkin varmistaa, ettei XP-käyttäjät jää vaille tätä tietoa.

Microsoftin mukaan Windows Updaten kautta päivitettyihin XP-tietokoneisiin ilmestyy tämän viikon lauantaina eli 8. maaliskuuta pop up -ikkuna, joka kertoo tuen päättymisestä. Ilmoitus esitetään tästä eteenpäin jokaisen kuukauden kahdeksantena päivänä, ellei käyttäjä erikseen hiljennä sitä. Ikkunasta löytyy linkki Microsoftin laatimalle tukisivulle, jossa kerrotaan tuen päättymisestä ja miten käyttäjän tulisi seuraavaksi menetellä.

Ohjelmistoyhtiö tuo myös tarjolle Laplinkin kanssa kehitetyn työkalun, jolla omat tiedostot ja asetukset on mahdollista siirtää Windows 7:lle tai uudempiin käyttöjärjestelmiin. PCmover Express for Windows XP -työkalu tulee saataville ilmaiseksi.


Microsoft on pystyttänyt AmIRunningXP.com-verkkosivuston, jonka avulla voi tarkistaa löytyykö tietokoneesta XP vai ei (ellei sitä muutoin osaa arvioida).

10 KOMMENTTIA

trooper781/10

Ruksi ruutuun ja OK =/

G0lden_Kebab2/10

Jos Microsoftin suunnitelmat pitävät paikkansa niin seuraava käyttikseni 7 jälkeen on linux.

Huligaani233/10

Aika päivittää pois xp...

LukeWarm4/10

XP on ja pysyy meikäläisen miniläppärissä niinkauan kuin vaan henki pihisee. Ei sitä niin vain päivitetä, kun kyseessä on 8 vuotta vanha kone jolle ei saa enää mitään tukea laitevalmistajalta. Saattaa hyvinkin lakata wlan tai tasohiiri toimimasta jos sitä lähtee pävittelemään.

Huligaani235/10

Originally posted by LukeWarm:

XP on ja pysyy meikäläisen miniläppärissä niinkauan kuin vaan henki pihisee. Ei sitä niin vain päivitetä, kun kyseessä on 8 vuotta vanha kone jolle ei saa enää mitään tukea laitevalmistajalta. Saattaa hyvinkin lakata wlan tai tasohiiri toimimasta jos sitä lähtee pävittelemään.

Ei taida kovin sujuvaa olla työskentely 8 vuotta vanhalla raudalla...


R4ndom16/10

Originally posted by LukeWarm:

XP on ja pysyy meikäläisen miniläppärissä niinkauan kuin vaan henki pihisee. Ei sitä niin vain päivitetä, kun kyseessä on 8 vuotta vanha kone jolle ei saa enää mitään tukea laitevalmistajalta. Saattaa hyvinkin lakata wlan tai tasohiiri toimimasta jos sitä lähtee pävittelemään.

8-vuotiaalla miniläppärillä ei paljon pyöri mikään muu, suurin osa nykyisistä linux jakeluistakin on liian raskaita.

Suosittelen XP käyttäjille (jos ei kiinnosta/pyöritä uudemmat windowsit) Linux Mintiä, se on helppokäyttönen ja suhteellisen kevyt.

dRD7/10

Originally posted by LukeWarm:

XP on ja pysyy meikäläisen miniläppärissä niinkauan kuin vaan henki pihisee. Ei sitä niin vain päivitetä, kun kyseessä on 8 vuotta vanha kone jolle ei saa enää mitään tukea laitevalmistajalta. Saattaa hyvinkin lakata wlan tai tasohiiri toimimasta jos sitä lähtee pävittelemään.

Kahteen hyvin vastaavantyyliseen tapaukseen olen nyt vuoden sisään vaihtanut käyttikseksi Lubuntun. Isän vm 2003 olevaan marketti-pöytäkoneeseen sekä omaan vm 2004 wanhaan, käytöstä poistuneeseen HP:n bisnesläppäriin.

Faijan koneprojekti onkin ollut erääntyyppinen testi siitä, voiko Linuxista saada täysin teknologiaummikolle tarpeeksi helppokäyttöistä ja hyvin tuo on onnistunut, etenkin kun softat ovat käytännössä samat kuin mitä hän käytti aiemmin XP:n päällä (Chromium Chromen korvaajana, Thunderbird maileille, LibreOffice toimistosovelluksiin ja VLC videoiden toistoon).

Keventyi huomattavasti ja ns. cold boot -aika tipahti puoleen, varsinkin tuossa markettikoneessa ero on merkittävä.

SteamTrain8/10

Viimeisen vuoden aikana on useita XP:n peijaisia vietetty. Pienellä varauksella saa yllättävän hyvää rautaa uusio käyttöön (Linux).

NNH9/10

Originally posted by Huligaani23:

Originally posted by LukeWarm:

XP on ja pysyy meikäläisen miniläppärissä niinkauan kuin vaan henki pihisee. Ei sitä niin vain päivitetä, kun kyseessä on 8 vuotta vanha kone jolle ei saa enää mitään tukea laitevalmistajalta. Saattaa hyvinkin lakata wlan tai tasohiiri toimimasta jos sitä lähtee pävittelemään.

Ei taida kovin sujuvaa olla työskentely 8 vuotta vanhalla raudalla...

Täältä löytyy 11 vuotta vanhaa rautaa. Eka hyperthreadingilla varustettu Pentium 4, hyvin pyörii seiska:


DjZorlag10/10

Vedetäänkö pohjat.

Pari-kolme vuotta sitte asennettiin Win 7 64-bit seuraavalle koneelle.

Athlon 64 3200+ (2,0Ghz)
2GB DDR
120GB HDD

Pyöri ihan OK ja ainakin tuoreena nopeammin kuin vanha jo vähän tukkeutumaan päässyt XP.
Kyseinen kone vieläkin hyrskyttää seiskalla ongelmitta. Eniten käyttöä hidastaa vanha HDD. Tuossa kovossa kirjoitus/lukunopeudet on luokkaa 30-40 MB/s. Uudet kovot on helposti kolme kertaa nopeampia.

Onhan niitä vaikka mihin retrokoneisiin saatu seiskoja asentumaan:

Originally posted by Assemblyjen "hitain seiskarauta" kilpailusta kertova artikkeli:


Voittajaksi selviytyi Comrader
CPU P2 133 Mhz
RAM 80MB
6,3GB kiintolevy

Kone on koottu Koffin pahviseen 24 tölkin laatikkoon kuumaliimalla, ja näyttönä on Nokia CRT. Keytronic-näppis ja MS Mouse ovat molemmat vuodelta -95. Näytönohjaimella on muistia yksi megatavu, värejä vain kuusitoista. Tuorein komponentti on SMC:n pci-väyläinen verkkokortti vuosilta 96-97. Asennuksesta on otettu palveluja pois päältä sekä poistettu levytilan säästämiseksi komponentteja.


http://www.itviikko.fi/ratkaisut/2009/0...sta/200918106/7

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT