AfterDawn logo

Microsoft lupaa reipasta alennusta Windows-lisenssin hintaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Microsoft uudistaa Windows-lisenssien hinnoittelumallia varmistaakseen, että sen käyttöjärjestelmään perustuvat laitteet pysyvät kilpailussa mukana, kirjoittaa uutistoimisto Bloomberg. Yhtiö on leikkaamassa alle 250 dollaria maksavissa laitteissa käytettävien Windows-lisenssien hintaa 70 prosentilla.

Aiemmin laitevalmistajat ovat joutuneet maksamaan Windowsista 50 dollaria kopiolta, mutta mikäli Windowsia aiotaan käyttää alle 250 dollaria maksavassa laitteessa, lupaa Microsoft myydä kopiot näihin laitteisiin 15 dollarilla. Alennus ei koske yli 250 dollaria maksavia laitteita tai kaupassa erikseen myytäviä Windows-kopioita.

Hintahuojennuksella yritetään houkutella valmistajia tuomaan markkinoille erittäin edullisia Windows-tietokoneita tai -tabletteja, joiden puute on antanut Googlen tukemille Chromebookeille liian hyvät kasvumahdollisuudet. Halvempien laitteiden avulla Microsoftilla on mahdollisuus kasvattaa Windows-tablettien markkinaosuutta, joka on jäänyt pahasti Applen iOS:n ja Googlen Androidin jalkoihin.


Microsoft kertoi hiljattain, että se on myynyt 200 miljoonaa Windows 8 -kopiota. Myyntitahti on ollut selvästi hitaampi kuin mitä se oli Windows 7:llä (ensimmäisen vuoden aikana 240 miljoonaa kopiota).

4 KOMMENTTIA

R4ndom11/4

Microsoft pelkää menettävänsä asemaansa halvemmissa läppäreissä? Itse en kyllä hommais alle 500€ windows läppäriä, on se semmosta lagia.

Lakupiip2/4

Originally posted by R4ndom1:

Microsoft pelkää menettävänsä asemaansa halvemmissa läppäreissä? Itse en kyllä hommais alle 500€ windows läppäriä, on se semmosta lagia.

Eihän tossa puhuta mitään läppäreistä, vaan laitteista. Tabletteja enimmäkseen.

kasperus3/4

Toivottavasti kohta nähdään myös edullisia windows tabletteja. sellaisen voisi vaikka ostaakin leluksi.

tataka4/4

Originally posted by kasperus:

Toivottavasti kohta nähdään myös edullisia windows tabletteja. sellaisen voisi vaikka ostaakin leluksi.

300 eurolla on esim 8 tuumainen acer w4 jossa micro hdmi ja bluetooth sekä melko riittävä bay trail atom joten se voisi toimia peruskoneena bluetooth näppäimistön ja hiiren kanssa näyttöön kytkettynä.

alle 250 eurolla taso olisi ipad mini 1 ja saman hintaluokan androidien tasolla esim ei olisi ainoaksi tietokoneeksi ja soc voi olla vanha atom jolla kokemus aika huono.

Chromebookeja ei taida paljon ihme kyllä ole ollut alle 250 eurolla kun se ei paljoa vaadi esim tallennustilaa tai tehoja toisinkuin windows 8.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT