AfterDawn logo

HS: Tulli haluaisi valvoa kaupankäyntiä Tor-verkossa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
11 kommenttia

Tulli haluaisi itselleen lisää työkaluja verkkokauppaan liittyvän rikollisen toiminnan selvittämiseen. Tullin valvontaosaston päällikkö Sami Rakshitin mukaan he haluavat varmistaa, että heidän tarpeet huomioidaan kyberturvallisuusstrategian toimeenpano-ohjelmassa. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Tulli ei kaipaa yhtä laajoja valtuuksia kuin mitä poliisi tai puolustusvoimat hamuavat, vaan se tarpeet liittyvät lähinnä tunnistettujen kohteiden tarkempaan syynäämiseen. Käytännössä tulli haluaisi itselleen "kyvykkyyden" seurata Internetin pimeissä nurkissa, kuten Tor-piilopalveluissa, käytävää kaupankäyntiä.

Rakshitin mukaan tullilla on oltava toimivaltuudet kunnossa, jotta se voisi rakentaa menetelmiä verkon seurantaan. Nykyiset keinot, joita ei haluta tarkemmin julkisuudelle kertoa, eivät riitä.

11 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/11

Kukapa ei haluaisi lisaa valtaa ja työkaluja.

tsyppe2/11

Jos tulli saa oikeudet, niin siitä seuraa vain se, että ne jotka haluavat tehdä tor-verkossa esim. huumekauppoja, siirtyvät käyttämään tor-verkkoa oman internet-liittymänsä sijaan esimerkiksi läppärillään jonkin ravintolan wlan-verkon kautta. Tällöin tullin on mahdotonta selvittää kuka kauppoja tekee, vaikka olisi minkälaiset valtuudet.

keskonen3/11

Siinähän valvovat. Tämä osoittaa vain sen, miten pihalla virkamiehet ja poliitikot ovat.

tataka4/11

Itselläni ajatus jo pidemmän aikaan jo ennen snowdenin vuotoja että ei se tor ole oikeasti niin anonyymi ja turvallinen kuin väitetään, ja jos huumekauppiaat saadaan jäljitettyä niin eiköhän ihmisoikeuksia rikkovat maatkin saa niitä "terroristeja" kiinni.

Tor kehittäjä taisi olla yhdysvaltojen armeijan toiminnassa mukana joten...

Lumikki5/11

Ei voi sanoa kuin että kyllä Suomessa mahtaa olla iso määrä internet rikollisuutta kun, puolutuslaitos, poliisi, tulli, TO-mafia jne kaikki haluavat valvoa internettiä.

Anonyymiä ei ole olemassakaan internetissä. Jokainen voidaan aina jäljittää jos vain on riittävästi valtaa tehdä asia, kyse on lähinnä kuinka helppoa tai vaikeaa se on.

Mutta se että pystyykö jäljittämään oikean henkilön onkin sitten ihan toinen juttu, koska kuka käskee käyttämään omia yhteyksiä, laitteita jne asioiden tekoon. Eihän nämä tahot välitä siitä kuka maksaa, kunhan joku maksaa.

mathfaker6/11

Eikä tarvitse edes avointa paikallista langatonta verkkoa jos ostaa prepaid-liittymän.

HiTex19837/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Itselläni ajatus jo pidemmän aikaan jo ennen snowdenin vuotoja että ei se tor ole oikeasti niin anonyymi ja turvallinen kuin väitetään, ja jos huumekauppiaat saadaan jäljitettyä niin eiköhän ihmisoikeuksia rikkovat maatkin saa niitä "terroristeja" kiinni.

Tor kehittäjä taisi olla yhdysvaltojen armeijan toiminnassa mukana joten...

Ne ovat oman käsityksen mukaan jääneet kiinni oman huolimattomuutensa vuoksi. Selain kyllä laulaa tunnistetietoja TOR-verkon läpikin, jos niitä ei ole estänyt esim. NoScriptillä ja muilla vastaavilla.

TOR:ia kannattaa käyttää sen mukana tulevalla selaimella, jossa on oletuksena estetty se että selain vuotaisi tietoa. Mutta ei sekään tietenkään takaa aina täydellistä turvallisuutta.

Matfaker: Ongelmana luottokortti-/pankkikortti-tiedot, valvontakamera tallenteet Prepaidin ostoajalta ostopaikasta, jne.

syrtek668/11

Kaikki kiinni jääneet ovat olleet huolimattomia ja käyttäneet Windowsia. Riksi pienee huomattavast kun käyttää tarkoitukseen tehtyjä linux cd kuten tails. -> https://tails.boum.org/

Perus Windowsin käytöstä jää koneeseen jälkiä kuten käynnistetyt exe, liitetyt muistitikut ja DNS historia kuten Valveen VAC:stä kerrotut jutut paljastavat. Windows on vakoilukone sanan varsinaisessa merkityksessä.

SilkRoadin ylläpitäjä jäi kiinni kun kysyi huolimattomasti tietynlaisia kysymyksiä StackOvewrflowssa

R4ndom19/11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tsyppe:

Jos tulli saa oikeudet, niin siitä seuraa vain se, että ne jotka haluavat tehdä tor-verkossa esim. huumekauppoja, siirtyvät käyttämään tor-verkkoa oman internet-liittymänsä sijaan esimerkiksi läppärillään jonkin ravintolan wlan-verkon kautta. Tällöin tullin on mahdotonta selvittää kuka kauppoja tekee, vaikka olisi minkälaiset valtuudet.

Edes NSA ei pysty valvomaan täysin Tor-verkkoa, NSA ei pysty selvittämään kuin vain yhteyden toisen pään(exit node), eikä sitäkään aina.

Wikipedia:

Lainaus:

Tor tarjoaa erittäin korkeaa anonymiteettiä myös valtiollista massavakoiluva vastaan. Käytännössä Tor-verkon käyttäjän anonymiteetin heikentäminen onnistuu vain toissijaisia keinoja käyttäen. Edward Snowdenin vuotamissa salaisissa asiakirjoissa NSA kertoo laajasti yrittäneensä murtaa Tor-verkon anonymiteetin, mutta epäonnistuneensa tässä; asiakirja totetaa Tor-verkon olevan edelleen kuningas turvallisuuden, nopean vasteajan ja anonymiteetin tarjoamisessa, ja haastajia tälle valtaistuinasemalle ei ole näköpiirissä.[5]

horgh10/11

Salli mun nauraa, Suomen Tulli yrittää kytätä TOR:ia... Siinä on hieman isommatkin epäonnistuneet surkeasti. Toki sieltä on palveluita kiinni saatu, mutta kaikki "perinteisen" poliisityön tuloksena. Itse TOR on ainakin vielä oikein käytettynä turvallinen ja toivottavasti niin tuleekin olemaan. Vapaus on nykyään aika vähissä, TOR tarjoaa siihen mahdollisuuden edes joskus. On huikean kevyt tunne toimia ilman, että joku koko ajan kyttää. Kokeilkaa ihmeessä.

avthein11/11

Nykyiset valtuudet riittävät!

Jos on tarve oikeita rötöksiä selvitellä niin voivat jo nytkin harjoittaa televalvontaa (tai delegoida muille viranomaisille) yms.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT