AfterDawn logo

Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteesta keskusteltiin eduskunnassa: Lakia tulee uudistaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
28 kommenttia

Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen pääseminen eduskunnan käsittelyyn ratkesi viime metreillä puoli vuotta sitten. Nyt tuon aloitteen käsittely eduskunnassa on alkanut lähetekeskusteluna. Ennen keskustelun alkua sisältö- ja luovanalan toimijat julkaisivat kannanoton aloitetta vastaan (pdf).

Lähetekeskustelussa kansanedustajilla on mahdollisuus ottaa kantaa ja kommentoida lakialoitetta, mutta siinä ei vielä päätetä mitään muuta kuin aloitteen jatkokäsittelystä. Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite lähetetään sivistysvaliokuntaan, jonka puheenjohtaja on Raija Vahasalo (kok.).

Vahasalo kommentoi jo heinäkuussa, ettei aloitteella ole todennäköisesti mitään vaikutusta lakiin – hän myönsi samassa haastattelussa, ettei ole edes tutustunut aloitteeseen. Ville Oksanen kritisoi syksyllä sivistysvaliokuntaa osoittamalla, ettei valiokunnan tapoihin ole kuulunut tekijänoikeusasioiden tasapuolinen käsittely.


Eduskunnassa käydyssä lähetekeskustelussa kansanedustajien kommentit toistivat toisiaan: kaikki tuntuivat olevan sitä mieltä, että aloitteen johdanto on kirjoitettu harhaanjohtavasti ja etteivät he pystyisi hyväksymään aloitetta sellaisenaan, vaikka sieltä hyviä kohtia löytyykin. Keskustelussa käytetyissä 49 puheenvuorossa toisteltiin myös sitä, että nykyinen lainsäädäntö on sekava ja kaipaa uudistamista.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä on käynnissä erillinen prosessi tekijänoikeuslain muuttamiseksi, minkä painopisteitä ovat muun muassa hyvitysmaksuihin ja kohtuulliseen korvaukseen liittyvät uudistukset, äänitallenteiden käyttöä koskevat ratkaisut, laittoman verkkojakelun reagointiin liittyvä kohtuullisuus sekä televisio-ohjelmien tallennuspalveluita koskevat lupakäytännöt. Prosessista löytyy lisää tietoa täältä.

28 KOMMENTTIA

trooper781/28

Eli uudistus menee entiseen malliin: hyvitysmaksut nousee, nettivalvontaa/-sensuuria lisätään ja tallennuspalveluita sabotoidaan to-tulojen menetysten pelossa *facepalm*

nRT2/28

Täytyy sanoa, että melko "mielenkiintoista" luettavaa tuo yhteiskannanotto. Etenkin luku 5, jossa oli kirjoittajien ehdotukset lain kehittämiseksi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yhteiskannanotto:


- säätämällä vaihtoehtoisista tavoista torjua piratismia (mm. ulkomaisten piraattipalvelujen estomahdollisuus ja ilmoituskirjemenettely)
,

-kannustamalla luovan alan toimijoita yhdessä mainostajien ja hakukoneiden kanssa sopimaan käytännöistä
laittomien palveluiden toiminnan ehkäisemiseksi ja laillisten palveluiden tukemiseksi
,

Eivät ne näköjään mitään ole oppineet. Vuosi on 2014 ja puheet ovat kuin vuodelta 2000. Piratismi on ongelma, jonka on seurausta kunnollisen palvelun puutteesta. Kun laillisista lähteistä palveluja ei ole saatavilla, ei kuluttajaa mielestäni voi syyttää laittomiin lähteisiin siirtymisestä. Käytännön esimerkki: Mistäköhän johtuu, että HBO:n sarjat pysyvät jatkuvasti piratisoituimpina sarjoina?

squi3/28

Tuo eduskunnan lähetekeskustelu oli kyllä masentavaa katsottavaa. Juuri kellään puheenvuoroja käyttäneellä ei tuntunut olevan kunnollista käsitystä niistä ongelmista, joita aloitteella halutaan ratkaista.

Kaikki vaan toisteli vuorotellen, että tekijälle kuuluu korvaus työstä eikä tätä voida tukea. Järjestöjen lobbaus oli mennyt hyvin perille. Oras Tynkkynen oli ainut, jolla tuntui olevan jotain hajua taustalla olevista asioista.

Vahasalon kommentit jo paljasti, että sivistysvaliokunnassa aloite ei tule saamaan erityisen objektiivista kohtelua.

Eikä se aloite nyt niin monimutkainen tai harhaanjohtava ole kuin mitä moni antoi ymmärtää. Sen lukee tunnissa läpi ja vielä käsittääkin ihan ilman juristinkoulutusta.

friis4/28

Lainaus:

Kun laillisista lähteistä palveluja ei ole saatavilla, ei kuluttajaa mielestäni voi syyttää laittomiin lähteisiin siirtymisestä. Käytännön esimerkki: Mistäköhän johtuu, että HBO:n sarjat pysyvät jatkuvasti piratisoituimpina sarjoina?


Mielenkiintoinen esimerkki. HBO:n sarjoja voi katsoa jopa kahdesta eri palvelusta vajaan vuorokauden viiveellä. Mistä siis johtuu että HBO:n sarja ovat niin piratisoituja?

trooper785/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:


Mistä siis johtuu että HBO:n sarja ovat niin piratisoituja?


Siitä, että nykyaikana vuorokauden odotus on liikaa. Meillä on tekniikka joka mahdollistaa ensi esitykset samanaikaisesti ympäri maailman... miksi sitä ei käytetä?!!


friis6/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:


Mistä siis johtuu että HBO:n sarja ovat niin piratisoituja?


Siitä, että nykyaikana vuorokauden odotus on liikaa. Meillä on tekniikka joka mahdollistaa ensi esitykset samanaikaisesti ympäri maailman... miksi sitä ei käytetä?!!

Jos jollekin parinkymmenen tunnin odotus on liikaa niin sitten on varmaan pakko piratisoida. Teknisesti mitään estettä ei varmaankaan olisi samanaikaiselle esitykselle, mutta aika harva varmaan kyttäisi 04-05 aikaan suosikkisarjaansa. Lisäksi tekstitykset sarjoihin tehdään vasta ensiesityksen jälkeen ja aika moni suomalainen kaipaa myös niitä.

Eikä se piraatti tiedostokaan oli simulcasti, sekin tulee vasta lähetyksen päätyttyä. Se ei kuitenkaan ole sinulle liian pitkä aika odottaa? Ja ihan rehellisesti, kun se Game of Thronesin uusi jakso viiden aikaan aamuöystä internettiin paukahtaa niin oletko sitä välittömästi katsomassa?

oxygenol7/28

Hyvä että suomessakin tullaan jo tuntien viiveellä esim. Walking dead sarjassa.

Tekijän tottakai pitää saada korvaus työstään, mutta tarvitaanko siinä TO mafiaa väliin joka ottaa 95% voitosta itselleen?
Itse käytän netflix/spotify ja eipä tarvii latailla mitään "laittomuuksia" netistä. Mielummin maksan sen n. 15€ kuukaudessa ja kuuntelen/katson mitä haluan.

Noh vieläkin naurattaa tää suomen touhu. Leffa löytyy jenkkien netflixistä nopeammin kuin suomean teatterista :D

trooper788/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:


Jos jollekin parinkymmenen tunnin odotus on liikaa niin sitten on varmaan pakko piratisoida. Teknisesti mitään estettä ei varmaankaan olisi samanaikaiselle esitykselle, mutta aika harva varmaan kyttäisi 04-05 aikaan suosikkisarjaansa. Lisäksi tekstitykset sarjoihin tehdään vasta ensiesityksen jälkeen ja aika moni suomalainen kaipaa myös niitä.


Tämän päivän iso juttu on nämä netin videopalvelut joita Suomessakin on lopulta tarjolla. Valitettavasti to-tahojen vuoksi eri maissa on tarjolla eri ohjelmat.. Eri aikaan.
Asiakas haluaa ohjelmat heti kun mahdollista. Kun uusin jakso esitetään jossain tuolla kaukana aamuyöstä Suomen aikaan niin mitä haittaa siitä olisi jos sen tekstittämättömän version laittaisi laillisesti jakoon saman tien joka maan tilaajille. Ne jotka osaavat englantina katsovat sen aamusta ja jotka tarvitsevat tekstityksen näkevät sen samaisesta palvelusta myöhemmin illalla. Kaikki voittaisivat. Mutta ei =/

Lainaus:


Eikä se piraatti tiedostokaan oli simulcasti, sekin tulee vasta lähetyksen päätyttyä. Se ei kuitenkaan ole sinulle liian pitkä aika odottaa?


Totta, menee muutama tunti, että se laiton tiedosto tulee jakoon. Mutta tuossa esimerkissä odotus onkin välttämätön paha. Se ei johdu siitä, että joku jemmaisi valmista tiedostoa toisten kiusaksi kuten on esim. TV-kanavilla tapana tehdä. Walking Dead sarjakin tulee aina viikon aikana niin monta kertaa uusintana, ettei varmasti tulisi kummoisia tappioita jos jakso näytettäisiin kertaalleen aamuyöstä ilman tekstityksiä. Jakso boksille jolta englannin taitoinen voisi katsoa sen ennen töihin lähtöä.

Kaakatus9/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:


Mistä siis johtuu että HBO:n sarja ovat niin piratisoituja?


Siitä, että nykyaikana vuorokauden odotus on liikaa. Meillä on tekniikka joka mahdollistaa ensi esitykset samanaikaisesti ympäri maailman... miksi sitä ei käytetä?!!

Tuo nyt ei toivottavasti ole kenenkään oikea mielipide ja syy "laittomiin" latauksiin? Tähänkin asti sarjoja on katsottu ainakin päivän viiveellä, kun yhteisö on vääntänyt tekstityksiä päivän tai pari, mikäli niitä nyt on kaivannut.

Jos näitä nyt saisi katseltua edes viikon tai parin viiveellä, mutta Netflixissäkin sarjat on välillä useita tuotantokausia jäljessä.

klanh10/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:


Lisäksi tekstitykset sarjoihin tehdään vasta ensiesityksen jälkeen ja aika moni suomalainen kaipaa myös niitä.

Eikä se piraatti tiedostokaan oli simulcasti, sekin tulee vasta lähetyksen päätyttyä. Se ei kuitenkaan ole sinulle liian pitkä aika odottaa? Ja ihan rehellisesti, kun se Game of Thronesin uusi jakso viiden aikaan aamuöystä internettiin paukahtaa niin oletko sitä välittömästi katsomassa?

Kuvitteletko oikeesti, että jaksojen tuotanto saadaan valmiiks tunti tai pari ennen sen esitystä? Ei ole olemassa mitään syytä miks esim MTV ei saisi jaksoa itsellensä päiviä ennen julkaisua joka antaisi heille aikaa tuottaa tekstitykset ja esittää jakso samana iltana kuin USAssa. Toisaalta tässä päästään ongelmaan, että USA on viimeisimpiä maita vuorokausirytmissä. Koska USA markkina on "elintärkeä" heidän lähetys on tultava ensimmäisenä. Jos suositut sarjat tulisivat esimerkiksi Japanista niin teoreettisesti ne voitaisiin näyttää "samana iltana" muissa maissa Japanin esityksen jälkeen. Olkoon vaikka ilman tekstityksiä alkuun. Jos Suomessa opiskellut ihminen ei ole oppinut tarpeeksi Englantia ymmärtääkseen TV sarjoissa puhuttavaa Englantia niin hohhoijaa.

Mitä tulee jaksojen katsomiseen heti kun ne tulevat saataville torrenttina niin kyllä meitäkin löytyy. Aamuyöllä kun tulee töistä ni mikäs sen mukavampaa ku ladata suosikki sarjasi uusin jakso ja katsoa se ennen kun menet nukkumaan. Toki ymmärrän, että kuulun tässä suhteessa vähemmistöön.

jartar11/28

En henkilökohtaisesti usko, että päivän tai muutaman viive lisää piratismia elokuvissa ja sarjoissa. Se on pelkkä tekosyy sille ettei halua maksaa. Vaikka viivettä ei olisi niin aina löytyy joku syy, miksei palvelusta voi maksaa. Ennemminkin pidän ongelmana jos esim. päivää ei kerkeä odottamaan uuden jakson näkemistä. Silloin sarjat hallitsevat elämääsi sen sijaan että sinä päättäisit mitä teet. Näitä keskusteluja kun seuraa, niin tulee hyvin selville, miten huonot hermot nykyihmisillä on. Kaikki mulle nyt heti!

HBO:n sarjojen runsas piratisointi johtuu suosiosta ja siitä, että ne eivät näy netflixissä. Päivän viiveellä netflixiin ja tilanne olisi ihan toinen...

trooper7812/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


HBO:n sarjojen runsas piratisointi johtuu suosiosta ja siitä, että ne eivät näy netflixissä. Päivän viiveellä netflixiin ja tilanne olisi ihan toinen...


Eikös tuokin ole pelkkä tekosyy olla maksamatta tekijöille heille kuuluvat korvaukset. Miksi kaikki pitäisi saada aina puoli-ilmaiseksi ;)


Lumikki13/28

Lainaus:

En henkilökohtaisesti usko, että päivän tai muutaman viive lisää piratismia elokuvissa ja sarjoissa.


Olen samaa mieltä. Itse olen odottanut yhtä sarjaa 3-vuotta. Muutaman päivän viive ei ole ongelma. Mutta kuukausien ja vuosien on.

Lainaus:

HBO:n sarjojen runsas piratisointi johtuu suosiosta ja siitä, että ne eivät näy netflixissä. Päivän viiveellä netflixiin ja tilanne olisi ihan toinen...


Todennäköisesti. Ongelma on yksinoikeudet. Jokainen tekijäoikeusomistaja haluaa hyöytyä omista asioista ja yrittää yksinoikeudella saada asiakkaat puolelleen. Idea tuossa takana on kontrolli ja pakotus. "Nämä ovat mun asiakkaita" asenne. Todellisuudessa pitäisi jakaa se oma tuote kaikille jakelijoille mahdollisimman nopeasti ja tehdä varsinainen kilpailu hyvillä tuotteilla ja palveluilla. Ei se kuluttaja osta itselleen viittä eri palveluntarjojan palvelua, vaan ottaa vain sen yhden tai korkeintaan kaksi. Josta johtuen kaikki yksinoikeudet ovat ongelmallisia kuluttajille. Itse asiassa pitäisi olla laki joka kieltää yksinoikeudet vapaan kilpailun nimissä.

Koko homma on vain rahan ahneutta ja KAIKKI viihdeteollisuuden ongelmat aiheutuu siitä. Jotenkin on hassua että itse aiheutetuista ongelmista syytetään muita. En tarkoita että piratismi olisi mitenkään hyväksyttävää, mutta ei se muiden syyttely ole sen parempaa. Ensin omilla teioilla aiheutetaan ongelma ja sitten urputetaan että on ongelma. Piratismi "ongelma" ratkoutuu suurimalta osiltaan itsestään kun viihdeteollisuus saa palvelut ja tuotteet kuluttajia tyydyttävälle tasolle.

Ainoa todellinen ratkaisu näihin asioihin on että viihdeteollisuus muuttaa asenteitaan ja lopettaa sen oman ahneuden. Rupeaa oikeasti tarjomaan kilpailukykyisesti asiota kuluttajalle. Kyse on kuten aina.

- Saatavuus
- Hinta
- Toimivuus/laatu

Kun nämä asiat eivät ole kunnossa niin liiketaloudessa on ongelmia. Viihdeteolisuudella on aivan helvetin paljon ongelmia näiden suhteen, vaikka ne ovat niitä myös nykyään pyrkineet ratkomaan. Vielä kun pääsisivät tuosta muiden syyttelystä ja vanhoillisista arvomaailma asenteista. Internet on muuttanut koko digitaalisen media aseman maailmassa.

user_org (vahvistamaton)14/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nRT:

Mistäköhän johtuu, että HBO:n sarjat pysyvät jatkuvasti piratisoituimpina sarjoina?


Ei ainakaan tarjonna puutteessa, niitähän tarjotaan jopa verorahoilla veloituksetta + kaupalliset kanavat

Eikä pidä unohtaa HBO omaa IP jakelua.

Olisko syynä sitten että ne on laadukkaita

coocie9815/28

Tuo OKM:än lista näyttäisi pikavilkaisulla olevan vain oikeudenomistajien toivomuslista. Korvausten kohtuullistaminen ei välttämättä edes tarkoita korvausten laskemista kohtuulliselle tasolle vaan "kohtuullisen" korvauksen antamista oikeudenomistajalle per. rike. Sopimuskäytäntöjen edistäminen voi hyvin tarkoittaa myös sitä, että tietojen luovuttamisesta TTVK:lle tehdään vain helpompaa, eli siis huononnetaan oikeusturvaa. Voihan tuossa toisin käydä, mutta epäilen vahvasti.

Mitä noihin päivän viiveisiin ja laatuvaatimuksiin tulee, niin jos ihmiset väittävät haluavansa niihin parannusta niin kai ne sitten sitä myös haluavat. Kyllähän tätä samaa soittoa kuunneltiin aikoinaan paljonkin: "Ihan kuin joku suoratoisto vähentäisi piratismia. Kyllä ne piraatit uusia tekosyitä keksivät. Eihän suoratoistosta voi edes saada rahaa". Minua ei siis kiinnosta (muuta kuin kommentoinnin verran), mutta jos niitä asiakkaita haluaa lisää ja parannettavaa on, niin kai sitä parantelua voi tekosyiden sijasta jopa harkita.

friis16/28

Lainaus:

Kuvitteletko oikeesti, että jaksojen tuotanto saadaan valmiiks tunti tai pari ennen sen esitystä? Ei ole olemassa mitään syytä miks esim MTV ei saisi jaksoa itsellensä päiviä ennen julkaisua joka antaisi heille aikaa tuottaa tekstitykset ja esittää jakso samana iltana kuin USAssa.


En tietenkään kuvittele. Mikään tuotantoyhtiö ei jaa (pääsääntöisesti) jaksoja etukäteen, koska silloin on riski että ne vuotavat verkkoon. Tästä syystä tekstitykset tehdään vasta samana päivänä, koska tekstityksen tekijä saa 'kuvanauhan' vasta jakson ensiesityksen jälkeen.

Lainaus:

En henkilökohtaisesti usko, että päivän tai muutaman viive lisää piratismia elokuvissa ja sarjoissa. Se on pelkkä tekosyy sille ettei halua maksaa. Vaikka viivettä ei olisi niin aina löytyy joku syy, miksei palvelusta voi maksaa.


Näin minäkin asian tulkitsen.

Lainaus:

Rupeaa oikeasti tarjomaan kilpailukykyisesti asiota kuluttajalle. Kyse on kuten aina.

- Saatavuus
- Hinta
- Toimivuus/laatu

Eikös nämä asiat ole aika hyvällä mallilla? Meillä on useita elokuva, tv-sarja ja musiikkipalveluita.
Yhden cd:n hinnalla voi kuunnella monta kuukautta miljoonia biisejä esim. spotifystä.
Parin leffan vuokrahinnalla saa useamman striimipalvelun tilauksen.
Toimivuus ko. palveluissa on mielestäni ihan hyvä. Appejä löytyy jos jonkun näköisiin puhelimiin, tabletteihin, älätelkkareihin yms. Laatu on pääsääntöisesti HD:ta.

Zeitsei17/28

Kyllä viiveellä on suuri syy itselle tärkeiden sarjojen warettamisessa. Vähemmän mielenkiintoisia sarjoja voi katsoa vaikka vuosien päästä julkaisusta, mutta fanittamaa sarjaa haluaa katsoa mahdollisimman samaan aikaan muiden (lue: amerikkalaisten) kanssa, jotta siitä pystyy keskustelemaan fanipalstoilla, lukemaan kommentteja, katsomaan arvosteluja ja ymmärtämään parodioita. Jo spoilereiden välttely on raivostuttavaa, joten helmpompi on katsoa jakso niin pian kuin mahdollista.
Jos esim. Netflix näyttäisi sarjoja samaan tahtiin Yhdysvaltojen TV:n kanssa, niin lataamiselle ei tulisi lainkaan tarvetta. Tietysti jos ohjelmat on hajautettu usealle palvelulle, niin pitää olla aika rikas, että pystyy jokaisesta maksaa.

nRT18/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Lainaus:

Kun laillisista lähteistä palveluja ei ole saatavilla, ei kuluttajaa mielestäni voi syyttää laittomiin lähteisiin siirtymisestä. Käytännön esimerkki: Mistäköhän johtuu, että HBO:n sarjat pysyvät jatkuvasti piratisoituimpina sarjoina?


Mielenkiintoinen esimerkki. HBO:n sarjoja voi katsoa jopa kahdesta eri palvelusta vajaan vuorokauden viiveellä. Mistä siis johtuu että HBO:n sarja ovat niin piratisoituja?

Totta. Niitähän voi tosiaan katsoa jopa kahdesta (2) eri palvelusta. Entä jos katsoja haluaisi seurata useampaa eri sarjaa, jotka kaikki ovat eri tuottajien tekemiä? Tällöin voi olla vaikeaa löytää yhtä palvelua, josta nuo sarjat löytyisivät edes kohtuullisella viiveellä. Suoratoistolle tyypillinen n. 10 € / kk on mielestäni kohtuullinen hinta, jonka olen valmis maksamaan (ja niin itse asiassa teenkin), mutta useampaan tilausta tällä opiskelijalla ei ole haluja maksaa.

friis19/28

Lainaus:

Totta. Niitähän voi tosiaan katsoa jopa kahdesta (2) eri palvelusta.


Joka on tuplasti mitä jenkeissä.

Lainaus:

Entä jos katsoja haluaisi seurata useampaa eri sarjaa, jotka kaikki ovat eri tuottajien tekemiä? Tällöin voi olla vaikeaa löytää yhtä palvelua, josta nuo sarjat löytyisivät edes kohtuullisella viiveellä. Suoratoistolle tyypillinen n. 10 € / kk on mielestäni kohtuullinen hinta


Jos joku taho ostaisi (tai saisi ostettua) oikeudet kaikkiin tv-sarjoihin niin eiköhän tuo kohtuullinen kympin hinta jonkun verran nousisi.

coocie9820/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nRT:

Mistäköhän johtuu, että HBO:n sarjat pysyvät jatkuvasti piratisoituimpina sarjoina?


Ei ainakaan tarjonna puutteessa, niitähän tarjotaan jopa verorahoilla veloituksetta + kaupalliset kanavat

Eikä pidä unohtaa HBO omaa IP jakelua.

Olisko syynä sitten että ne on laadukkaita

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Lainaus:

Totta. Niitähän voi tosiaan katsoa jopa kahdesta (2) eri palvelusta.


Joka on tuplasti mitä jenkeissä.

Meillä ei taida olla tilastoja suomalaisten lataustottumuksista...

Itse olen nähnyt vain globaaleja tilastoja ja muistaakseni Australialaisia tilastoja. Siitä minulla ei ole hajuakaan, että paljon bittorrent liikenne ja yksittäiset IP:t ovat vähentyneet suomalaisten keskuudessa Netflixin tulon jälkeen.

Sekin kiinnostaisi tietää, että käyttävätkö suomalaiset yleisesti julkisia bittorrent-sivustoja vai yksityisiä.

Darce21/28

Onneksi on HBO nordic. Saan maksaa korvauksen HBO.n sarjoista.

Kiedis22/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Sekin kiinnostaisi tietää, että käyttävätkö suomalaiset yleisesti julkisia bittorrent-sivustoja vai yksityisiä.

Eivätköhän ne kaikki ole enemmän tai vähemmän yksityisiä palveluja. En ainakaan ole törmännyt kovin moneen julkisen hallinnon (valtion) pyörittämään torrent-sivustoon. Eri asia, ovatko kaikille avoimia palveluja vai ei.

arimora23/28

Tuollaisessa lakiesityksessä ei ole minkäänlaista järkeä. Pari kysymystä kattavat oikeastaan koko asian: Suostuisiko SAK:n väki, että heidän palkkansa annettaisiin toisten käsiin? Suostuisivatko esim. yrittäjät, että heidän elämäntyönsä hedelmistä nauttisivat jotkut muut?

CoinGobbler24/28

Jos puheenjohtaja on sekoomuslainen niin tätä ei tulla koskaan käsittelemään tai sitten tulee lakiin vain kiristyksiä täytyy hän yrityksiä suojella varsinkin jos ne on ulkomaalaisia siinä samalla taataan vaalirahoitus...

"Vahasalo kommentoi jo heinäkuussa, ettei aloitteella ole todennäköisesti mitään vaikutusta lakiin – hän myönsi samassa haastattelussa, ettei ole edes tutustunut aloitteeseen"

Ei kokkareita kiinnosta muu kuin oma hyvä/eu ja hyvä veli -kerho.

trooper7825/28

No nyt ollaan oikeilla raiteilla =)

Lainaus:

FOX tekee historiaa, kun The Walking Dead -sarjan neljäs kausi jatkuu sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kello 04.15. FOX esittää 4. kauden uuden 9. jakson vain viisitoista minuuttia Yhdysvaltain ensi-illan alkamisen jälkeen suomeksi tekstitettynä ja kotimaisilla ikärajamerkinnöillä, mikä on nopeammin kuin koskaan aikaisemmin suomalaisessa televisiohistoriassa.


Tälläinen kun yleistyy TV:n puolella ja nettilataamoissa niin ei todellakaan enää tarvetta P2P-latauksiin. Ilman tekstityksiäkin tuo olisi jo ollut upea teko FOX-kanavalta.

jartar26/28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:


Eikös tuokin ole pelkkä tekosyy olla maksamatta tekijöille heille kuuluvat korvaukset. Miksi kaikki pitäisi saada aina puoli-ilmaiseksi ;)


No pelkkä oma arvelu waretuksen yleisyydelle :)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:


Tälläinen kun yleistyy TV:n puolella ja nettilataamoissa niin ei todellakaan enää tarvetta P2P-latauksiin. Ilman tekstityksiäkin tuo olisi jo ollut upea teko FOX-kanavalta.


No on kieltämättä nopeaa toimintaa...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arimora:

Tuollaisessa lakiesityksessä ei ole minkäänlaista järkeä. Pari kysymystä kattavat oikeastaan koko asian: Suostuisiko SAK:n väki, että heidän palkkansa annettaisiin toisten käsiin? Suostuisivatko esim. yrittäjät, että heidän elämäntyönsä hedelmistä nauttisivat jotkut muut?


No eikös se juuri noin mene tällä hetkellä valitettavan monen bändin kohdalla. Tekevät biisejä, saavat suosiota ja paljon radiosoittoa. Levy-yhtiö vie rahat. Oikeudenkäyntejä nostetaan yhtyeiden nimissä ja jos voitto tulee niin rahat menee tekijänoikeus järjestöjen toiminnan rahoittamiseen (eli nostavat korkeaa palkkaa ja miettivät ostaako mersun vai bemarin). "Parhaimmassa" tapauksessa bändin maine menee kun se tekijnoikeusrikkoja olikin 10 vuotias tyttö joka oli bändin suurin fani ja omistaa ladatun levyn alkuperäisenä. Mutta mitäpä merkitystä silläkään on...

raven0ak27/28

Sen takia vähän heikolla hapella koska kansa laitto esityksen siitä mitä kansa haluaa muttei maksanu pöydän alta kannustinta ...lobbarit sen sijana maksaa pöydän alta kannustimia>.>

Lumikki28/28

Lainaus:

Eikös nämä asiat ole aika hyvällä mallilla? Meillä on useita elokuva, tv-sarja ja musiikkipalveluita.


Ei sitten lähelläkään. Koska tuossa oletetaan että KAIKKI kuluttajat haluaa asiat samalla tavalla. Siis se että joku asia on paremmin ei tarkoita että ne muut asiat ovat. Siellä on helvetisti vielä tehtävää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT